Елементи на ризик и „House Edge“ во онлајн казино игри

Игри

2021-08-12

Ethan Tremblay

Кога сурфате низ ордите на игри кои онлајн казина имаат да понудат, ќе забележите дека не секоја игра го има истиот метод за играње. Некои игри се обложуваат еднаш и ќе завршиш. Во други игри, можете да поставите повеќе облози во една рунда. Како резултат на тоа, за успешно да ги зголемите вашите шанси за победа и паметно играње, треба да разберете два концепта. Работ на куќата и елемент на ризик.

Елементи на ризик и „House Edge“ во онлајн казино игри

Куќа Еџ

Работ на куќата е едноставно ставен број што одредува колку е веројатно да победите против куќата. Колку е помал работ на куќата, толку се поголеми вашите шанси за победа. Ако автоматот има 5% куќен раб, тоа значи дека имате 95% шанси да освоите пари. Но, куќниот раб е применлив само за едно и завршено обложување. За повеќе облози во една рунда, треба да го разбереме елементот на ризик.

Елемент на ризик

Елементот на ризик го пресметува работ на куќата кога се вклучени повеќе облози. Куќниот раб не може да ги пресмета вашите шанси за победа во такви ситуации. Затоа што има премногу непознати фактори. Елементот на ризик го зема предвид просечниот број на ставени облози и шансите за добивка.

Како и кај работ на куќата, колку е помал процентот на елементот на ризик, толку подобро сте. За да заработите повеќе од вашите облози, треба добро да ги разберете елементите на ризик, како и предностите на куќата.

Куќа Еџ наспроти Елемент на ризик

Подолу е споредбена листа на работ на куќата наспроти елементот на ризик кога размислувате за игри на маса со повеќекратно обложување:

  • Caribbean Stud (House Edge: 5,22%, Element of Risk: 2,56%)
  • Let It Ride (House Edge: 3,51%, Element of Risk: 2,85%)
  • Mississippi Stud (House Edge: 4,91%, Element of Risk: 1,37%)
  • Покер со три карти (House Edge: 3,37%, Element of Risk: 2,01%)
  • Покер Wild Hold'em (House Edge: 6,86%, Element of Risk: 3,23%)

Значи, што треба да изберете?

Сега се поставува прашањето, ако работ на куќата не е погоден за прецизно пресметување на шансите за вашата победа за игри кои вклучуваат повеќе облози, дали треба да го земете предвид елементот на ризик? Одговорот е да. Затоа што е поголема веројатноста да победите во игри ако го земете предвид елементот на ризик над работ на куќата.

Исто така, тие ви покажуваат дека играта за која сте мислеле дека би била премногу ризична за да се игра според работ на куќата не е толку лоша кога ќе го земете предвид елементот на ризик.

Најнови вести

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership
2022-09-24

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership

Новости