National Gambling Authority of France

Франција има долга историја на коцкање, но сега е високо регулирана со строги правила и високи даноци. Онлајн коцкањето и казината во Франција се управувани од Националната управа за коцкање на Франција, или Autorité de régulation des Jeux en ligne (ARJEL).

Само ограничен тип на игри е дозволено да се играат во онлајн казина во Франција, некои од нив се покер, спортско обложување и коњи. Сите лиценци за казино, и онлајн и офлајн, се обврзани да усвојат ИТ систем познат како „Frontal“. Податоците на клиентот безбедно се чуваат во складиштето само за пристап до кое само на ARJEL му е дозволен пристап. Повеќе информации за лиценците за француски казино може да најдете подолу.

National Gambling Authority of France