Cryptocurrency: The Game Changer за онлајн казино

Bitcoin

2020-12-03

Криптовалутата е дигитална валута која е обезбедена со криптографија која го спречува нејзиното фалсификување/двојно трошење. Криптовалутата стана толку популарна во 21 век што е безбедна валута број еден за дигитални трансакции, бидејќи некои онлајн продавници прифаќаат само криптовалути како платежно средство за секое купување.

Cryptocurrency: The Game Changer за онлајн казино

Овој ветер на иновација на плаќањето со текот на годините го погоди онлајн казино коцкање, и ќе биде само прашање на време тоа да биде вистинска работа.

Основач на Cryptocurrency

Криптовалутата како дигитална валута за прв пат беше основана во 2009 година од група позната како „Сатоши Накамото“ и првата криптовалута е биткоин и до денес, таа сè уште е најпопуларната дигитална валута. Настрана биткоинот, постојат и други криптовалути во светот кои се законски прифатливи за онлајн трансакции.

Употреба на криптовалути во онлајн казино коцкање

Големите казино брендови и компании за коцкање сега прифаќаат криптовалути како законско средство за плаќање за нивните регистрирани клиенти да ги финансираат своите сметки за коцкање и да играат игри онлајн. Сметките финансирани со помош на криптовалути од клиенти со цел играње игри се лесно следени и проверливи од онлајн казино платформата.

Во овие денови, приватните компании вклучително и казиното сега имаат своја лична криптовалута која е строго прифатлива за извршување на трансакции на нивните сајтови од страна на клиентите. Големите и меѓународните казино брендови сега се здружуваат со компании за криптовалути за да произведат посебна дигитална валута за нивните клиенти да ја користат при играњето на нивните игри и тие исто така ги исплаќаат добивките користејќи ја истата дигитална валута во паричникот на клиентите.

Брзо и сигурно финансирање и повлекување

Клиентите на веб-локациите за коцкање сега можат да бараат нивните добивки за време на онлајн казино игра се плаќа преку крипто валута на паричникот(ите) поднесен од клиентите за повлекување на нивната добивка во крипто.

Некои големи казино компании претпочитаат нивните клиенти да користат криптовалути за плаќање во нивните компании бидејќи тоа е брз и сигурен начин за финансирање на нивните сметки и секој износ во дигитална валута уплатен или повлекуван може да се следи до паричникот. Овие трансакции обично се завршуваат брзо штом блокчејн системот ќе ги потврди трансакциите, тоа е сè. Не се потребни човечки напори за да се случи ова.

Победување на географската бариера

Криптовалутата успешно го стави на крај предизвикот на географската бариера кога коцкарите сакаат да ги финансираат своите сметки за коцкање. Прашањето за тешкотии во размената и конверзијата на валута е уште една пречка со која играчите на онлајн казино мораа да се справат толку многу години. Прифаќањето на криптовалутите е сведено на најмал минимум, освен за оние кои сè уште претпочитаат да поминат низ стариот временски процес на трансакција со фиати.

Зошто онлајн коцкарите ќе претпочитаат криптовалути

Се повеќе и повеќе коцкари се залагаат за употреба на криптовалути за коцкање на онлајн казино игри поради нејзината флексибилност и брзо финансирање и повлекување добивки од сметки за коцкање. Употребата на криптовалути во основа ја поедностави трансакцијата за плаќање преку онлајн игри, бидејќи многу онлајн казино компании сега се движат со новиот бран.

Некои брендови за коцкање и казина сега примамат нови клиенти и ги задржуваат постарите клиенти наградувајќи ги со нивните специјални монети како бонус за играните игри, финансирање на сметките за коцкање за првите тајмери, а исто така и за прослава на посебни денови и моменти. Лесно криптовалутата може да се користи за играње цело време и клиентите може да ја повлечат од нивните паричници и да ја претворат во физичка готовина.

Биткоин - најдобра криптовалута за коцкари

Најдобрата и најприфатлива криптовалута која е општо прифатена од казино компаниите ширум светот е Биткоин. Еден биткоин вреди над осумнаесет илјади американски долари, а финансиските експерти предвидуваа дека ќе достигне врв на педесет илјади американски долари бидејќи неговата цена продолжува да расте на дигиталниот пазар.

Повеќето продавници за казино дозволуваат биткоин за нивните онлајн трансакции на нивните клиенти, бидејќи повеќе клиенти имаат пристап до него со одредено купување и складирање, неговата цена ќе продолжи да се зголемува во корист на корисниците на крипто.

Зошто коцкарите во казино избраа Биткоин

Играчите на онлајн казино избираат да користат биткоин за финансирање и играње на нивните омилени казино игри на интернет поради пазарната вредност и неговата општа прифатливост и сигурност како водечка виртуелна валута ширум светот денес. Биткоинот го издржа тестот на времето и секоја онлајн продавница за казино која допрва треба да ја додаде како опционална исплата за онлајн игри, веројатно ќе ги изгуби своите клиенти од ривалските брендови кои се во жестоко конкурентен бизнис на работење со игри.

Криптовалутата како опција за коцкари

Опцијата за користење криптовалута за коцкање од играчите на онлајн казино навистина донесе толку многу флексибилност во светот на онлајн игрите, бидејќи повеќе млади играчи сега претпочитаат да користат криптовалути за да ги ангажираат своите настани во игра, а сепак пред игрите, а исто така и во онлајн казиното. без стрес. Трансферот на криптовалута од паричникот на клиентите во паричникот на компаниите за казино трае само неколку секунди за да се заврши, а истото важи и со повлекувањето на виртуелните добивки во форма на криптовалути од платформата за казино. И има илјада трговци со Биткоин кои лесно можат да ви помогнат да го претворите вашиот биткоин во фиат кеш.

Најнови вести

Уругвај се приближува до легализација на онлајн казина
2022-09-17

Уругвај се приближува до легализација на онлајн казина

Новости