Најдобрите Online Casino со MasterCard

Еден од главните фактори за избор на казино производ овие денови е сигурен систем за плаќање. Како што расте индустријата за iGaming, решенијата за плаќање исто така стануваат сè попопуларни. Како таков, изборот на најдобриот банкарски метод е предизвикувачка задача. Играчите сакаат казина кои нудат сеопфатни функции за плаќање за нивното искуство со игри. А, банкарскиот систем кој го презема водството е MasterCard.

MasterCard им нуди на играчите флексибилност да депонираат средства во онлајн казина и да ги исплаќаат добивките во вистински пари. Затоа, тој е широко прифатен во речиси сите казина, нудејќи им на трговците и на обложувачите беспрекорни трансакции - коцкарско искуство кое вечно го цениме.

Најдобрите Online Casino со MasterCard
Што е MasterCard?

Што е MasterCard?

MasterCard е официјалното име на MasterCard Incorporation, американска мултинационална корпорација за финансиски услуги. Таа е втора по големина компанија за електронски платежни картички во САД. MasterCard електронските картички се појавуваат во две форми: а дебитна картичка и а кредитна картичка.

Дебитната картичка е позната и како чек-картичка, а работи преку системот „плаќај сега“. Ова им овозможува на неговите сопственици да пристапат до постоечките парични средства на нивната тековна сметка по електронски пат наместо да плаќаат со чек или готовина. Од друга страна, кредитната картичка функционира преку системот „плаќај подоцна“, каде што сопствениците на картички купуваат стоки на кредитна линија - вид на заем што банките и другите финансиски институции го издаваат за сопствениците на картички да го вратат на банката што ја издава на месечни рати.

Приближно 25.000 банки и различни финансиски институции заеднички работат со MasterCard. MasterCard не издава кредити на сопствениците на картички, туку на банките членки, што тие го прават под нивните имиња. Затоа, MasterCard нема никакво учество во одредувањето на каматните стапки или одредувањето на годишните надоместоци во врска со картичката.

Што е MasterCard?
Историја на MasterCard

Историја на MasterCard

Потеклото на MasterCard се следи во 1966 година кога Асоцијацијата за меѓубанкарски картички (ICA) беше формирана од група банки за да се натпреварува со Банката на Америка со седиште во Калифорнија. Исходот од предизвикот на ICA беше „Главната наплата: меѓубанкарската картичка“ која се бори со Банката Американка со седиште во Калифорнија (сега Visa картичка) лансирана во 1958 година. Во рок од две години, ICA започна да се шири на глобалните пазари со соработка со банки во Европа, Јапонија , и Мексико. Името на брендот дојде во центарот на вниманието во 1979 година кога ICA го преименуваше „Master Charge“ во „MasterCard“

Денес, MasterCard е достапен во над 210 земји и територии и 150 валути. Има 1,9 милијарди картички достапни на 35,9 милиони локации низ светот.

Историја на MasterCard
Депозит со MasterCard

Депозит со MasterCard

MasterCard е веројатно втората најпозната компанија за кредитни картички во светот после ВИЗА. Неговата историја започна во 1966 година кога група банки, главно калифорниски банки, го создадоа здружението за меѓубанкарски картички. Во 1979 година го промени своето име во она што е денес, MasterCard. Денеска се тргува на Њујоршката берза.

Депозит со MasterCard
Како да повлечете средства од онлајн казино со MasterCard

Како да повлечете средства од онлајн казино со MasterCard

Секој играч што посетува казино се моли за повеќе повлекувања отколку депозити од нивната сметка во казино. Никогаш не е лесно да се стане победник, но сосема е сигурно дека во одреден момент, некои играчи ќе имаат толку среќа да ја добијат посакуваната добивка. Овде, повлекувањето е многу важно, или играчот може да ги изгуби парите во онлајн казиното.

години наназад, депонирање во казино е полесно од повлекување на средствата. Но, денес, повлекувањето е лесно како и депозитите бидејќи играчите ќе испраќаат средства на нивните сметки на MasterCard. Како таков, стресот од повлекување средства е елиминиран од MasterCard.

Како да повлечете средства од онлајн казино со MasterCard
Процесот на повлекување

Процесот на повлекување

Сите играчи кои сакаат да прифатат плаќање во казино со MasterCard прво треба да отворат сметка во една од банките што издаваат MasterCard за да побараат картичка. Информациите вообичаено на секоја картичка го вклучуваат бројот на картичката (обично 16 цифри), името на сопственикот на картичката, датумот на истекување и безбедносната шифра. Откако ќе добиете картичка, одете на сметката на казиното со победничките средства.

Отворете го казиното „Касиер“ достапно на страницата. Изберете MasterCard од опциите за повлекување и внесете ги информациите за картичката правилно во соодветните празни места. Потоа играчот може да ја повлече потребната сума, обично минимум 20 долари со MasterCard. Максималната готовина зависи од давателот на казиното, но во повеќето случаи, генерално надминува 5.000 долари во една трансакција.

Обработката на барањето за повлекување може да потрае 24 часа на тимот на онлајн казино. После тоа, сопственикот на картичката ќе ги добие средствата на сметката поврзана со картичката во рок од 2-4 работни дена. И во повеќето случаи, повлекувањето средства од казино со MasterCard е бесплатно, но понекогаш може да привлече надомест од 2%.

Процесот на повлекување
Како да добиете Mastercard

Како да добиете Mastercard

Секој што сака Mastercard мора да аплицира за нивните услуги. Ова ќе значи пополнување на апликација со Mastercard за да се види дали апликантот може да се квалификува. Откако ќе поминат низ процесот на скрининг за ова, ако се е во ред, Mastercard ќе го одобри апликантот и ќе постави кредитен лимит.

На апликантот ќе му биде дадена сопствена кредитна картичка која сега ќе може да ја користи каде и да е прифатена Mastercard. Кога сопственикот на картичката сака играјте во онлајн казино, прво треба да ги побараат оние што рекламираат дека ја земаат оваа кредитна картичка како еден од нивните начини на плаќање.

Како да добиете Mastercard
Користење на Mastercard во онлајн казина

Користење на Mastercard во онлајн казина

Регистриран играч во казиното мора да оди во делот за депозит на страницата. Потоа, скролувајте надолу додека не ја видат опцијата Mastercard. Со кликнување на ова ќе се отвори нов екран. Тука треба да се внесат информациите од Mastercard картичката.

Сите инструкции мора да се внесат правилно или во спротивно плаќањето може да биде одбиено поради грешка. Обично, потребните информации ќе бидат долгиот идентификациски број на кредитната картичка, заедно со датумот на истекување. Исто така, ќе биде потребен единствен код кој се наоѓа на задната страна на картичката.

Користење на Mastercard во онлајн казина
Добрите и лошите страни на MasterCard

Добрите и лошите страни на MasterCard

При трансакции со кредитни или дебитни картички преку Интернет, ова обично оди со некои предности и недостатоци. MasterCard не се разликува бидејќи има список на „добрите и лошите страни“ што секој играч треба да ги знае.

Разбирањето што подразбира една картичка им помага на играчите да знаат што да очекуваат од картичката и како таа ќе им служи. Затоа, подолу се добрите и лошите страни на MasterCard што секој играч на казино треба да ги разбере.

Добрите

 • Има заштита од кражба и измама.
 • Има заштита од купување.
 • Општо одобрено во скоро сите онлајн казина.
 • Бесплатни инстант депозити
 • Безбедно банкарство во веродостојни онлајн казина.
 • Продолжени гаранции за купените стоки и услуги.
 • Дополнителна погодност со апликациите за мобилно банкарство.
 • Специјален бонус и промотивна понуда со партнерските компании.

Конс

 • Повлекувањата понекогаш може да потраат и до пет работни дена за да пристигнат на сметката на сопственикот на картичката.
 • Може да привлече такса за повлекување од 2%.

Оваа информација им кажува на играчите на казиното за вредноста на картичката што ја држат. Придобивките и недостатоците исто така им помагаат да одлучат како да ја користат нивната MasterCard. Неопходно е коцкарите да ги имаат на ум овие информации.

Добрите и лошите страни на MasterCard
Дали е MasterCard безбедна за употреба?

Дали е MasterCard безбедна за употреба?

Пред да тргнете на патување, паметно е да го знаете нивото на безбедност на транзитот. Пари не е лесно да се добијат овие денови; поради ова, ниту еден коцкар нема да сака да ја користи својата картичка на платформа која не гарантира безбедност. Освен тоа, играчите сакаат да ги заштитат своите податоци онлајн, така што кога играта ќе заврши, ништо не ги тера да се грижат. Затоа, добро е да се знае дали MasterCard е безбедна за користење за трансакции.

Без одложување, едноставниот одговор е „да“. MasterCard е генерално безбедна за користење во доверливи онлајн казина бидејќи обезбедува исклучителна безбедносна услуга за своите клиенти. На своите сопственици на картички им нуди бесплатна заштита од кражба на лична карта - систем дизајниран да открие кражба на идентитет за да ја реши или спречи.

MasterCard користи модерна технологија за чипови за да ги зајакне своите картички. Ова ги прави картичките посигурни и побезбедни при купување преку Интернет или кога се користат во локални продавници. MasterCard SecureCode нуди дополнителна заштита за луѓето кои купуваат онлајн. Овој код е единствен и мора да се користи за одобрување на сите купувања направени преку Интернет - како еднократна лозинка (OTP) или внесување PIN на банкомат.

Корисниците можат да одат понатаму за да ги обезбедат своите картички со аплицирање за токенизација. Ова им обезбедува на сопствениците на картичката единствен токен што можат да го користат наместо 16-цифрените броеви што се наоѓаат на картичката.

Совети за безбедност на MasterCard

Клучот за да се избегне измама со кредитна картичка е да се заштитат информациите на картичката кога се користат онлајн. Следењето на основните упатства ќе им помогне на имателите на картички да ги заштитат своите информации за MasterCard секогаш кога ги користат.

Користете го на доверливи веб-страници: За играчите на казино е целисходно да ги користат своите картички само на веб-страниците на казино на кои им веруваат. Избегнувајте кликнување на линкови во несакани е-пошта што може да одведат некого на лажна страница дизајнирана да ги украде информациите за картичката на корисниците. Играчите треба да потврдат дека се на вистинската веб-локација со впишување на URL-то директно во нивниот интернет прелистувач.

Не користете картички од јавни места: Јавните компјутери и мрежи не се сигурни и безбедни. Хакерите можат да ги украдат деталите за плаќање на сопствениците на картички на јавни места бидејќи тие компјутери можеби имаат инсталиран софтвер за шпионски софтвер. Ова може да ги долови информациите за најавување и картичката на корисниците, вклучувајќи ги и броевите на кредитните картички.

Заштитете го компјутерот од вируси и хакери: Антивирусот и анти-шпионскиот софтвер можат да ги заштитат персоналните компјутери од напади. Корисниците треба да се погрижат да инсталираат реномиран антивирусен софтвер.

Дали е MasterCard безбедна за употреба?
Банките што издаваат MasterCard како опција за плаќање

Банките што издаваат MasterCard како опција за плаќање

Во раните денови на MasterCard, само неколку банки ја издаваа картичката. Некои од овие банки сè уште се многу сигурни во бизнисот со издавање картички за мрежата MasterCard. Со тоа, трите најголеми акционери на MasterCard (банки кои ги издаваат нејзините кредитни картички) до денес се Bank of America, JPMorgan Chase и Citigroup.

Банките што издаваат MasterCard како опција за плаќање
Банкарски системи кои издаваат MasterCard

Банкарски системи кои издаваат MasterCard

Денес, MasterCard соработува со некои финансиски организации во повеќе од 200 региони ширум светот за да ги издава своите картички на нивните потрошувачи. Други емисионерски банки се:

Средно-големи монетарни организации: MasterCard сака монетарните организации да остваруваат повеќе профити покрај себе. Затоа, им нуди кредитни и дебитни картички за да им обезбедат дополнителни решенија за плаќање на своите клиенти.

Кредитни унии и банки на заедницата: MasterCard користи робустен глобален заштитен знак, инвентивна технологија и демонстрираше маркетинг стратегии за да им помогне на кредитните унии и на банките во заедницата да го развијат својот бизнис дозволувајќи им да ги дистрибуираат MasterCard картичките до нивните потрошувачи.

Банкарски системи кои издаваат MasterCard
MasterCard Цена за трансфер на пари

MasterCard Цена за трансфер на пари

Трговците и сопствениците на MasterCard треба да го разберат економскиот модел што ги опкружува плаќањата и трансакциите. Цената на трансферот на пари со MasterCard зависи од многу фактори дискутирани подолу. Сепак, неговата просечна такса за обработка на картички паѓа помеѓу 1,5% и 2,6%.

Без разлика дали имателите на картички ќе ја вметнат својата картичка во читачот на чипови или ќе ја повлечат картичката, многу работи се случуваат одоздола. Трансакцијата оди подалеку од картичката, продавницата на трговецот и банката што ја издава. Тоа го вклучува следново:

Издавач на картичка: Ова е банката (компанија за кредитни картички), како што е Банката на Америка, која издава кредитни картички на нивните потрошувачи. Банките-издавачи работат со MasterCard за обработка на трансакциите со одбивање на провизиите за размена на банките за покривање на нивните операции и ризик.

Мрежа за кредитни картички: Ова е брендот MasterCard кој го зема надоместокот за проценка за користење на својата мрежа.

Трговец: Ова е бизнисот или продавницата што го прифаќа плаќањето, онлајн или лично.

Стекнувачка банка: Ова е банката во која трговците ги одржуваат своите сметки. Давателот на обработка го олеснува односот помеѓу трговците и банката што презема.

Процесор за плаќање: Поставете ги сопствениците на картички со сметка на продавач и ги обработувате трансакциите. Процесорот за плаќање е единствената директна страна која ги поврзува сопствениците на картички со банките.

MasterCard Цена за трансфер на пари
Земји каде што MasterCard е популарна

Земји каде што MasterCard е популарна

MasterCard има глобално присуство и конструира структури за потрошувачите во Северна Америка (САД и Канада), Азија/Пацифик, Блискиот Исток и Африка, Латинска Америка и Карибите и Европа.

Земји каде што MasterCard е популарна
Топ 3 онлајн казина кои прифаќаат Mastercard

Топ 3 онлајн казина кои прифаќаат Mastercard

Ова се најдобрите казина на Mastercard на CasinoRank кои би можеле да бидат одлични за да се пробаат:

 1. 1xBet
 2. Бетмајстор
 3. Казумо
Топ 3 онлајн казина кои прифаќаат Mastercard
Како CasinoRank стапка банкарски методи

Како CasinoRank стапка банкарски методи

Тимот на CasinoRank има за цел да им обезбеди на своите играчи најдобри, доверливи и најсигурни банкарски методи на располагање на интернет. Користејќи уникатен и темелен процес на прегледување, тимот на CasinoRank може да ги нагласи слабостите и силните страни на платните системи пред да ги додаде на оваа веб-локација.

Сите банкарски методи на оваа страница го издржаа тестот на времето откако поминаа низ печката. Како таква, заедницата на играчи на оваа платформа ја опслужуваат само доверливите банки. Критериумите според кои тие се избрани вклучуваат:

Безбедност и сигурност

Внесувањето податоци за лична картичка или банка преку Интернет бара банката што ја извршува трансакцијата да биде сигурна и безбедна. Ова е приоритет на CasinoRank, осигурувајќи дека се заштитени деталите на неговите играчи - вклучувајќи ги е-поштата, имињата на сопствениците на картичките, безбедносната шифра на картичката, шифрата од 16 цифри на картичката и други.

Поддршка за корисници

Клучно е да се привлече вниманието на тимот за поддршка на банката кога е најпотребно. Проблемите може да се појават со плаќања во секое време, а играчите не мора да чекаат до крајот на вековите за да ги решат тие проблеми. Како таков, CasinoRank се грижи дека партнерските банкарски системи нудат квалитетна и непосредна поддршка. Исто така, гарантира дека овие платежни системи се достапни на различни начини.

Популарност

Не постои тенденција дека матни банки нема да ги разочараат своите корисници. Оттука, тимот на CasinoRank работи само со популарни, водечки во индустријата финансиски решенија за да им понуди на играчите на казино на оваа веб-страница одлични банкарски услуги.

Валидно SSL шифрирање

Без разлика дали играчите на казино играат за возбуда или сакаат да победат големи, нивните податоци и приватност се од суштинско значење за CasinoRank. Оттука, оваа услуга за казино е партнер со банки кои се шифрирани. Ова осигурува дека играчите кои го користат банкарскиот систем ги имаат нивните податоци заштитени од измамници и хакери. Банкарските системи ориентирани кон безбедноста носат зелен знак за катанец или симбол HTTPS на почетокот на URL-то на нивната веб-локација.

Пристапност

Недостатокот на пристап до платежниот систем кога е најпотребно може да биде разочарувачки. Играчите на онлајн казино може да одлучат да играат во секое време од денот, дури и на полноќ. Затоа, банкарските системи што се користат на оваа платформа се лесни за пристап, без разлика дали се дење или ноќе.

Тимот на CasinoRank исто така игра казино игри и разбира што е потребно за да се користат стандардни решенија за плаќање кога се коцкате онлајн. Поради оваа причина, играчите на оваа веб-локација немаат ништо друго освен единствено најсигурни банкарски системи во индустријата.

Како CasinoRank стапка банкарски методи
Безбедност во коцкањето

Безбедност во коцкањето

Ако на вас или на некој што го познавате ви треба помош поради проблеми со коцкањето, посетете ги овие веб-локации подолу:

Безбедност во коцкањето

Најчесто поставувани прашања

Се што треба да знаете за казината

Кое казино прифаќа Mastercard?

Функционално сите казина прифаќаат Mastercard. Сепак, ова е сè уште зависи од основата на казино.

Дали има провизии за депозит со Mastercard?

Не. Нема такси за депозит со Mastercard, казиното ги носи трошоците за депозитот.

Дали Mastercard е безбеден за користење за онлајн казина?

Mastercard е неверојатно безбедна опција во онлајн казината. Mastercard има секакви безбедносни мерки при користење на вашата картичка за онлајн плаќања во казина.

Дали има бонус за Mastercard за нови клиенти?

Повеќето онлајн казина нудат бонуси за добредојде. Дали тоа е специфично за Mastercard ќе се разликува помеѓу казина.

Дали ми треба интернет конекција за да користам Mastercard?

Да. За да обработите трансакции, мора да бидете поврзани на интернет преку Wi-Fi или мобилни податоци.

Кои методи за проверка на сопственикот на картичката се прифаќаат?

Mastercard поддржува чип и PIN, бесконтактно, чип и потпис и лизгање и потпис.

Дали Mastercard може да го блокира коцкањето?

Ова се случува на основа на казино. Но, вие, како корисник, нема да бидете блокирани за користење на Mastercard.

Кои се некои валути што ги прифаќа Mastercard?

Mastercard ги прифаќа сите валути, но имајте предвид која е вашата домашна валута. Ова исто така ќе одреди кои опции за валута се достапни за вас.

Кои понуди на казино на Mastercard се достапни во онлајн казината?

Трговците со казино Mastercard нудат многу бонуси: добивате бонуси за казино за регистрирање, уплата, играње игра, па дури и за губење пари, во форма на бонуси за враќање на готовина. Специфичните бонуси и придобивки се разликуваат и се специфични за секое казино.

Дали има некакви такси за повлекување онлајн казино Mastercard?

Не. Плаќањето во казино со Mastercard не бара такси. Истото важи и за повлекувањата: Како општо правило, нема провизии за повлекување исто така. Плаќате годишна провизија на вашата банка под името „годишен оперативен надоместок“.