Најдобрите Online Casino со Paysafe Card

Достапна во повеќе од 50 земји и 30 валути, Paysafecard е едноставен и безбеден припејд начин на плаќање преку Интернет што му овозможува на корисникот да депонира или подигне пари кај илјадници онлајн трговци ширум светот, вклучително и казина.

Работи независно од која било банкарска сметка, кредитна картичка или лични податоци. Paysafe картичката е едноставно пин од 16 цифри што може да се користи за плаќање секаде онлајн. Paysafe картичка од која било сума може да се купи онлајн на веб-страница на партнер за Paysafe картичка или преку локални трговци на мало.

Овде се наведени имињата на веб-локациите за коцкање и казино кои дозволуваат Paysafe картичка како начин на плаќање, како и бонуси што може да се откупат при пријавувањето.

Најдобрите Online Casino со Paysafe Card
Преглед на Paysafecard

Преглед на Paysafecard

Paysafecard е начин на плаќање преку eCash што работи под името на Prepaid Services Company Ltd. и е регулиран од страна на Управата за финансиски услуги (FSA) во ОК. Основана во 2000 година со седиште во Виена, Paysafecard е лидер на глобалниот пазар во оваа област. Paysafe Group има канцеларии во многу делови од Европа, Северна Америка и Азија.

Многу високо оценети онлајн казина нудат депозити на Paysafecard, а популарните казина како JackpotCity, Spin и Europa Casino се одлични примери за такви.

Услугите на Paysafecard се достапни и на мобилни телефони, а апликацијата треба само да ја преземете и инсталирате од продавницата за апликации на вашиот телефон. Мобилната апликација е достапна за мобилни телефони со Android и iOS. Оптимизиран за десктоп, таблет и мобилен телефон.

Преглед на Paysafecard
Што е Paysafecard?

Што е Paysafecard?

Paysafecard е решение за онлајн плаќање широко препознатлив по својот при-пејд ваучери. Можете да ги купите овие припејд картички за да ги направите плаќањата преку Интернет поудобни и побезбедни. Кога плаќате со Paysafecard, нема потреба да давате никакви информации за вашата банка или кредитна картичка, бидејќи парите се однапред складирани на картичката.

Бидејќи не мора да ги споделувате вашите лични податоци, нема страв од какви било финансиски закани. Приватноста и безбедноста се две од најзначајните причини зошто Paysafecard е толку популарна во светот.

Paysafecard содржи различни износи на вредност за купување. Можете да купите Paysafecard од многу достапни физички продавници во Европа во вредност од 10, 25, 50, 100, 125, 150 и 175 евра. Или онлајн веб-локации кои нудат ваучери за Paysafe картичка.

За да купите Paysafecard, прво изберете износ. Избраниот износ ќе стане вистинска вредност на картичката. Компанијата потоа ќе му обезбеди на купувачот 16-цифрен пин за користење на картичката при плаќање преку Интернет.

Што е Paysafecard?
Ваучери и картички на Paysafecard

Ваучери и картички на Paysafecard

Paysafecard се дистрибуира како хартиен ваучер или како физичка картичка. Така, можно е и купување ваучери за paysafecard од онлајн портали. Електронскиот припејд ваучер е најпопуларниот производ од компанијата.

Потребно е само да ја изберете вредноста на вашиот ваучер и да ја извршите уплатата. Меѓутоа, бидејќи плаќањето треба да го извршите преку Интернет, можеби ќе ви треба друг начин на банкарство преку Интернет или кредитна или дебитна картичка за да го купите.

Регистрација на сметка

Процесот на пријавување во сметката на paysafecard е релативно лесен, бидејќи треба да извршите само неколку едноставни чекори за тоа. Чекорите за добивање сметка на paysafecard се споменати подолу:

 • Лични податоци - Откако ќе ја изберете опцијата за најавување на веб-локацијата на paysafecard, ќе се појави веб-страница каде што треба да ги наведете вашите податоци (адреса на е-пошта, број на мобилен телефон, датум на раѓање и име), информации за адресата (земја, град, поштенски код и Име на улица). Откако ќе ги дадете овие информации, кликнете на копчето „Продолжи“.
 • Потврда за податоци - Следно, ќе се појави друга страница, каде што треба да ги потврдите деталите што сте ги навеле. Освен тоа, треба да се согласите и со paysafecard со додавање на вистинската ознака на одредена кутија. Можете исто така да изберете да го имате Билтенот на paysafecard. Потоа, треба да го изберете копчето „Регистрирај се сега“.
 • Податоци__Верификација - Кога ќе заврши процесот на потврда на податоците, paysafecard ќе го потврди вашиот мобилен број и адреса на е-пошта. СМС порака со код за валидација ќе биде испратена на вашиот мобилен телефон, а врската за потврда ќе биде испратена на адресата за е-пошта што сте ја дале.

Кога ќе заврши овој процес на потврда, ќе ја имате вашата сметка на paysafecard.

Услови за користење

Легитимната возраст за поседување сметка на Paysafecard е 18 години. Сепак, малолетниците кои имаат 16 години или повеќе, исто така, можат да добијат Paysafecard Master Cards. Тие треба да го потврдат својот идентитет и треба да имаат дозвола од нивните родители или законски старатели. Има уште неколку ограничувања за корисниците кои ги користат услугите на Paysafecard:

Највисокиот пренослив износ за една трансакција е 1 €.

 • Едно лице треба да има најмалку 18 години за да биде носител на Classic paysafecard.
 • На едно лице му е дозволено да има единствена сметка на paysafecard.
 • За сите валутни плаќања ќе се примени надоместок за менување валути.
Ваучери и картички на Paysafecard
Како да купите Paysafecard?

Како да купите Paysafecard?

Можете да купите paysafecard онлајн на два различни начини. Првата е купување на ваучери за paysafecard кои се достапни во различни вредности. Овие ваучери можете да ги купите од различни физички локации со вистински готовина. Може да купите ваучер за paysafecard во вредност од 10 евра, 25 евра, 50 евра, 100 евра, 125 евра, 150 евра и 175 евра.

Откако ќе го купите ваучерот, ќе ви биде даден 16-цифрен код. Веднаш штом ќе го добиете кодот, подготвени сте да вршите онлајн и офлајн плаќања. Освен тоа, можете да посетувате и веб-локации кои имаат право да продаваат ваучери за paysafecard онлајн. За да купите Paysafecard онлајн, треба:

 1. Најавете се на сметката на My Paysafecard.
 2. Откако ќе се најавите на сметката на My Paysafecard, треба да нарачате припејд Master Card што можете да ја надополните преку вашата сметка и да вршите плаќања онлајн и офлајн.
 3. Можете да ја надополнувате вашата Master Card до 1.500 € дневно, а максималното салдо на картичката може да биде 4.000 €.

Paysafecard е многу популарен метод за депозит. Една од главните причини за неговата популарност е тоа што корисникот не треба да открива финансиски информации кога го користи овој начин на плаќање. Ако купувате при-пејд ваучери од офлајн трговци на мало, можете да ги купите со готовина. На тој начин, нема потреба да користите банкарска сметка.

Меѓутоа, ако купувате ваучери од онлајн платформи или ја надополнувате вашата Mastercard, треба да трансактирате пари од други начини на плаќање. За тоа ќе ви треба банкарска сметка. Надополнувањето на Mastercard подлежи на надомест, што е 4% од износот за надополнување. На Mastercard може да се префрлат дневен максимум од 1.500 евра.

Како да се надополни Paysafecard?

Плаќањето со paysafecard е исто толку погодно како и купувањето ваучери на paysafecard и дополнувањето на paysafecard Master Card. Меѓутоа, бидејќи ваучерите и Mastercards не се исти, треба да ги набавите со користење на два различни методи. Двата методи се споменати подолу, чекор по чекор.

Користете ја функцијата за пребарување и лоцирајте ги вашите блиски локални продажни места за купување ваучер.

Купете ваучери за paysafecard, тие се достапни во различни износи помеѓу 10 и 175 евра. Сите дополнителни давачки зависат од продавачот на мало.

Сега, целосно ги исполнувате условите за плаќање на онлајн платформи со внесување на 16-цифрениот пин на paysafecard што ви е обезбеден.

Како да купите Paysafecard?
Како да вршите плаќања преку Paysafecard Mastercard?

Како да вршите плаќања преку Paysafecard Mastercard?

Можете да плаќате и преку Mastercard, но треба да аплицирате за картичка преку вашата сметка на paysafecard. Доколку имате припејд Mastercard, можете да ја надополните на следниов начин:

 1. Прво, најавете се на вашата сметка на paysafecard.
 2. Опцијата, Paysafecard Master Card, се наоѓа на левото мени. Кликнете на неа.
 3. Внесете ја сумата со која сакате да ја надополните вашата картичка и потврдете го вашето барање.
Како да вршите плаќања преку Paysafecard Mastercard?
Трошоци за трансфер на пари

Трошоци за трансфер на пари

За трансфер на пари, корисниците не треба да обезбедуваат никакви надоместоци, бидејќи платниот систем е бесплатен за трансакции. Сепак, за други такси, како што е седмиот месец, ќе се наплаќаат 10 SAR месечно за користење на ваучери на paysafecard. Трошоците ќе бидат одбиени од постојното салдо на картичката.

Сопствениците на Master Card треба да обезбедат 90 € како годишен надомест. За повлекувања и плаќања во странска валута ќе се бара провизија од 3%. Со користење на ваучер, највисокиот пренослив износ за една трансакција е 1 €. Со помош на Master Card, можете да извршите трансакции до 1.000 евра дневно.

Трошоци за трансфер на пари
Позадина на Paysafecard

Позадина на Paysafecard

Компанијата е основана во Виена, Австрија, во 2000 година. Четворица пријатели по име Армин Сагедер, Мајкл Мулер, Рајнхард Елмштајнер и Мајкл Алтрихтер се собраа за да создадат попогодно решение за онлајн финансиски трансакции и беше воспоставена Paysafe картичката.

Во оваа почетна фаза, тоа беше акционерска корпорација со име Paysafecard Wertka. Сепак, претрпе огромни промени во својата инфраструктура во следните години.

Сега стана една од најдоверливите и нашироко прифатените компании што се користи за онлајн купувања и депозити на пари на други трговски сметки.

Интензитетот на обезбедената удобност, безбедност и брзина во трансакциите ја позиционираше компанијата меѓу водечките бизниси во индустријата за онлајн плаќања. Paysafecard сега е насочена кон силни ветрови со над 245 квалификувани вработени. Сегашниот извршен директор на paysafecard е Удо Мулер.

Позадина на Paysafecard
Каде можете да ја користите Paysafecard?

Каде можете да ја користите Paysafecard?

Paysafecard се грижи за над 50 различни земји и 17 валути ширум светот со своите припејд ваучери. Купоните достапни во овие земји се заплеткани со локални валути. Најпопуларните земји каде што најчесто се користи paysafecard вклучуваат Грција, на Чешка република и Финска.

Забележувајќи го тоа за прв пат, може да изгледа дека овие ваучери не се толку примамливи бидејќи немаат поголема вредност. Но, факт е дека Paysafecard е многу умешна во секторот на онлајн купување.

Каде можете да ја користите Paysafecard?
Прифатени валути во Paysafecard

Прифатени валути во Paysafecard

Компанијата се грижи за многу региони во светот, па затоа прифаќа повеќе валути. Корисниците можат да ја искористат оваа картичка во валути како австралиски долар, канадски долар, бугарски лев, хрватска куна, новозеландски долар и многу други валути.

Бидејќи Paysafe картичката првично беше само ваучер за плаќање, депозитите можеа да се вршат со користење на неа, но корисниците требаше да изберат друг банкарски начин за повлекување износи. Меѓутоа, со новата услуга за повлекување име Payout, корисниците сега можат да вршат повлекувања преку нивната сметка на Paysafecard.

Овој процес на повлекување е отворен и работи, а во моментов, 30 трговци се активни со оваа опција, а оваа можност може да ја добиете во над 20 различни земји. треба да користите други опции за повлекување.

Прифатени валути во Paysafecard
Добрите и лошите страни на користењето на Paysafecard

Добрите и лошите страни на користењето на Paysafecard

Самото име Paysafe картичка означува дека тоа е картичка со безбедни плаќања. Оттука, можете да сфатите дека безбедноста е аспект во кој оваа компанија вложува широк фокус. Овој начин на плаќање е неизмерно обезбеден и релативно побрз од другите начини на плаќање достапни во онлајн казината.

И затоа е многу незгодно да се лоцирајте онлајн платформа за коцкање што не ја обезбедува опцијата Paysafe картичка на својата страница за плаќање. И онлајн казината ја вклучија и оваа банкарска опција, набљудувајќи ја огромната популарност на Paysafe картичката.

Сепак, Paysafe картичката не е целосно ослободена од негативни страни. Во следниот дел, ќе разговараме за сите импресивни и не толку импресивни аспекти на Paysafe картичката за да ви дадеме доволно основа за проценка.

Погодност

Системот за онлајн плаќање треба да биде удобен за користење; во спротивно, нема да има причина да го користите. Задоволувачка погодност, исто така, ќе ви биде на услуга кога користите paysafe картичка. Paysafecard се грижи за 50 различни земји со локални валути.

Компанијата нуди квалитетна услуга за клиентите за корисниците преку опции за разговор во живо, е-пошта. Освен тоа, делот ЧПП на нивната веб-страница често се покажува како корисен. Сепак, повлекувањето со Paysafe картичка можеби нема да биде возможно ако не постои прифатен начин за повлекување во вашиот регион што може да биде потенцијален недостаток.

Безбедност

Со Paysafe картичка, безбедноста е на најдобар можен начин. Paysafecard обезбедува заштита на највисоко ниво, бидејќи вашите финансиски податоци како банкарски детали и информации за кредитна/дебитна картичка се целосно анонимни. Освен тоа, сите онлајн платформи кои сакаат да обезбедат Paysafe картички како опција за плаќање, подлежат на одредени проверки за да се обезбедат безбедносни стандарди.

Исто така, Paysafe картичката им служи на своите корисници со усогласување со Советот за стандарди за безбедност на индустријата за платежни картички (PCI SSC). Меѓутоа, ако се изгуби Paysafe картичката Mastercard, се губат и сите пари во неа. Тоа може да биде потенцијална измама, но никој не може да пристапи до вашите банкарски податоци користејќи ја таа картичка.

Брзина

Друга примамлива карактеристика на Paysafe картичката е нејзината беспрекорна брзина. Кога веќе сте кликнале на копчето за репродукција, износот веднаш се испраќа до онлајн субјектот до кој сакате да се испрати. Износот обично стигнува до таа платформа за неколку минути. Доколку сумата не може да се обработи поради некоја невообичаена причина, ќе ви биде вратена во рок од неколку минути.

Репутација

Од 2000 година, Paysafe картичката го води својот бизнис и е на првиот ред во индустријата. Без добра репутација меѓу корисниците, тоа никогаш не би било можно. Компанијата е под PCI Compliance, нудејќи ефикасни услуги, корисничка поддршка и практичност. Ова го направи еден од најсигурните и најефикасните даватели на платежни системи за многу земји во светот.

Меѓутоа, бидејќи корисниците можат да плаќаат само со 16-цифрен пин, а не со кредитна картичка, луѓето кои немаат готови пари може да се соочат со пречки.

Цена

Корисниците можат да вршат онлајн плаќања на сите локални и глобални платформи без да се наплаќаат од Paysafe картичката. Оттука, тој е целосно лесен и исплатлив. Но, и тоа не е без специфични давачки. Има надомест за одржување што започнува по 6-тиот месец од неговото користење.

Месечната претплата за одржување ќе се наплаќа од седмиот месец, а 10 SAR или 3 УСД ќе се одбиваат секој месец од преостанатиот салдо на вашиот ваучер. Освен тоа, има провизија за конверзија доколку трансакцијата вклучува валутни трансакции. Постои конвертор на странска валута на картичката Paysafe каде што можете да ги следите девизните курсеви.

Бонус за повторно вчитување на казиното

Многу платформи за онлајн коцкање често нудат различни бонуси за повторно вчитување на картичките Paysafe. И, секој онлајн обложувач знае, нема ништо повозбудливо од добивањето профитабилни бонуси за повторно вчитување од крајот на казиното.

Сепак, онлајн бонусите за повторно вчитување не се секогаш достапни и може да зависат од износот што го депонирате и играта што ќе ја изберете да ја играте. Ако тоа нема да предизвика незадоволство на играчите, бонусите за повторно вчитување што доаѓаат со картичката Paysafe се фасцинантни.

Услуги на клиентите

Поддршката за корисници на Paysafecard започнува од деталниот дел за ЧПП што се наоѓа на нивната веб-страница. Делот ЧПП има детални одговори за секој вид на заеднички проблем во врска со услугите на Paysafe картичката. Можете да контактирате со нив преку опцијата за разговор во живо доколку ви требаат целосни услуги од тимот за поддршка на клиентите. Оваа опција е достапна на нивната официјална веб-страница.

Ефикасниот тим за поддршка е тука за да го реши вашиот проблем што е можно поскоро. Корисниците можат да користат и социјални мрежи како Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn и YouTube за да побараат помош од тимот за поддршка. Сепак, долниот дел е, сè уште сега, нема достапен објект за разговор во живо.

Добрите и лошите страни на користењето на Paysafecard
Опции за поддршка на корисници на Paysafecard

Опции за поддршка на корисници на Paysafecard

Paysafecard, еден од најугледните даватели на услуги за онлајн финансиски плаќања, моментално ја нуди својата услуга во 50 различни земји од целиот свет. Како една од најдобрите во индустријата, компанијата нуди и ефикасна поддршка на клиентите преку две различни точки на допир.

Меѓутоа, времето потребно за овие два методи е исто така различно. Преку разговор во живо, корисниците можат да искористат инстант помош од тимот за поддршка, но треба да почекаат уште малку за е-пошта. Освен тоа, поддршката на paysafecard е достапна и преку социјалните мрежи како Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Формулар за е-пошта/контакт

Можете да пополните формулар за контакт откако ќе ја посетите страницата за поддршка на корисници на paysafecard. За да подигнете билет, треба да ја изберете опцијата paysafecard, да го запишете вашето барање во делот за пораки, да ја внесете адресата на е-пошта и телефонскиот број и да го притиснете копчето за испраќање. Ќе бидат потребни 2 до три работни дена за да дојде одговор.

Покрај тоа, можете исто така да испраќате е-пошта до тимот за поддршка на клиентите. Нивната официјална поштенска адреса е info@paysafecard.com.

Разговор во живо

Услугата за разговор во живо е достапна за корисници на кои им е потребна поддршка на итна основа. Опцијата за разговор во живо можете да ја најдете на левата страна од долниот дел од екранот на вашиот компјутер. Тимот за поддршка на клиентите е таму за да обезбеди инстантна помош преку опцијата за разговор во живо.

Поддршката за телефонски повици не е достапна за корисниците на paysafecard. Сепак, опцијата за разговор во живо е доволна за да се понуди потребната услуга во потребното време. Обично, корисниците бараат помош од тимот за корисничка поддршка на paysafecard во врска со прашања како што се:

 • Не можам да се најавам на мојата сметка на paysafecard. Што да правам сега?
 • Зошто моите плаќања се одбиваат?
 • Ја заборавив мојата лозинка и мојот ID за најава. Што да правам сега?
 • Имам сметка на paysafecard. Како можам повторно да го активирам?
 • Како можам да го сменам мојот кориснички ID на paysafecard?
 • Ја изгубив мојата paysafecard Mastercard. Што да правам сега?
 • Како да депонирате од сметка на Paysafecard
Опции за поддршка на корисници на Paysafecard
Повлекување од Paysafecard

Повлекување од Paysafecard

За да повлечете пари од paysafecard, треба да имате сметка на Paysafecard. Во мојата сметка на Paysafecard користете "_Исплата_" за да добивате пари од други онлајн трговци. Откако ќе ги добиете парите на вашата сметка на paysafecard, можете да подигнете готовина на банкомат со вашата картичка.

Имајте предвид дека лимитот за подигање готовина е 400 евра дневно. Во случај на рефундирање, парите ќе ги вратите на вашата сметка на My Paysafecard во рок од 15 работни дена.

Повлекување од Paysafecard
Поддршка за Paysafecard

Поддршка за Paysafecard

Канцеларијата за поддршка на Paysafecard е многу активна во нивниот разговор во живо. Персоналот за поддршка е доволно искусен и умешен за да им помогне на своите корисници со сите видови тешкотии.

Разговорот во живо е единствената опција за инстант услуга за клиенти за добивање помош и помош. Компанијата не нуди поддршка за корисници преку телефон, така што нема достапни броеви за контакт на веб-страницата на paysafecard.

Корисниците исто така можат да подигнат билети за решавање на нивните прашања, бидејќи има одредена страница за тоа официјалната веб-страница на paysafecard.

Делот ЧПП може да биде корисен и за корисниците доколку бараат одговори на општи прашања. Корисниците кои бараат одговори поврзани со безбедноста, плаќањето, сметките и проблемите со повлекувањето може да ги пребаруваат своите прашања во картичката за пребарување и да добијат инстант одговори.

Поддршка за Paysafecard
Безбедност во коцкањето

Безбедност во коцкањето

Ако на вас или на некој што го познавате ви треба помош поради проблеми со коцкањето, посетете ги овие веб-локации подолу:

Безбедност во коцкањето

Најчесто поставувани прашања

Се што треба да знаете за казината

Кои се валутите што ги прифаќа paysafecard?

Како еден од најдобрите даватели на финансиски услуги за плаќање, paysafecard ги прифаќа повеќето од главните валути како AUD, CAD, CZK, EGP, EUR, INR, JPY, NZD, NOK и многу други.

Во кои земји paysafecard не ги обезбедува своите услуги?

Има неколку земји во кои paysafecard не ги нуди своите услуги. Неколку од тие земји се Ерменија, Алжир, Белорусија, Камбоџа, Гана, Ирак, Јордон, Лаос и Мјанмар.

Може ли да платам со paysafecard преку PayPal?

Плаќањето со paysafecard преку PayPal е можно, но оваа услуга е ограничена во неколку земји. Корисниците од Финска, Франција, Белгија, Ирска, Италија и уште неколку други имаат право да вршат ваков вид на плаќање.