Најдобрите Онлајн Казино со DragonPay

Дали знаевте дека над 34 милиони возрасни Филипинци немаат банка? Ова значи дека многу трговци на Филипините не можат да прифатат плаќања преку користење на онлајн банкарство, кредитна картичка, дебитна картичка или други начини на плаќање. За да се надмине оваа пречка, Dragonpay се вклучи како водечка онлајн платформа за плаќање. Dragonpay го отвора светот на е-трговија на Филипините Острови нудејќи решенија за онлајн плаќање преку својот портал за плаќање. Со многу онлајн трговци под појасот во производството, патувањето, логистиката, владата, образованието и малопродажната индустрија, главниот фокус на Dragonpay е да се осигура дека онлајн трговците и клиентите имаат многу начини за обработка и прифаќање плаќања преку Интернет.

Подолу ги собравме сите информации што треба да ги знаете за Dragonpay за ваша погодност. Со разбирање како работи Dragonpay, неговите понуди и како се споредува со алтернативни даватели на онлајн плаќање, ќе бидете целосно опремени да го користите овој систем за плаќање во онлајн казиното Dragonpay за кратко време. Дозволете ни да погледнеме подетално.

Најдобрите Онлајн Казино со DragonPay
Што е Dragonpay?

Што е Dragonpay?

Како одговор на зголемената потреба на филипинските клиенти и бизниси за алтернативни канали за плаќање готовина, основач и извршен директор, Робертсон „Дик“ Чианг го основа Dragonpay во 2010 година. Со тоа, Чианг им обезбеди на потрошувачите на Филипините повеќе начини за плаќање. Со своето седиште лоцирано во градот Макати, Dragonpay им дава можност на трговците, трговците на мало, компаниите и клиентите да испраќаат и прифаќаат различни начини на плаќање преку обезбедена дигитална платформа - се етаблира како порта за плаќање со едношалтерски систем. Нејзиниот широк опсег на доверливи и поддржани канали вклучуваат GCash, мобилни плаќања, PayMaya, Cash Express, големи банки како BDO Network Bank, BI и UnionBank. Покрај овие канали, Dragonpay поддржува дури и канали како што се физички продажни места без шалтер, вклучувајќи центри за дознаки, центри за плаќање и банкомати. Со хостирање на дополнителни функции кои промовираат алтернативни и прогресивни начини за примање и испраќање пари, Dragonpay се смета за високотехнолошко решение за плаќање, развиено за повеќеканална интеграција и обработка на плаќања без триење.

Со скоро 13-годишно искуство и над 11 милиони клиенти, ова решение за плаќање досега има остварено преку 130 милиони трансфери на пари. Dragonpay е без сомнение еден од најголемите и најпристапните, погодни и сигурни начини на плаќање што Филипинските Острови ги виделе во изминатата деценија - со многу можности за раст и проширување во воведувањето на Филипинците со повеќе начини за плаќање.

Што е Dragonpay?
Депонирање со Dragonpay во онлајн казино

Депонирање со Dragonpay во онлајн казино

Поради способноста на Dragonpay да биде домаќин на мноштво доверливи опции за плаќање преку Интернет и преку шалтер во рамките на неговото решение за плаќање, разбирливо е зошто ова решение станува сè попопуларно. Многу филипински играчи се свртуваат кон портата за плаќање како погодно средство за да почнат да играат и да прават депозити во казино. Како потрошувач, можете да вршите плаќања или депозити користејќи Dragonpay на три главни начини:

Правење депозит користејќи начини на плаќање преку Интернет

 1. Посетете ги онлајн казината што поддржуваат Dragonpay и тргнете се до екранот за исплата на депозит.
 2. Изберете Dragonpay од листата на опции за плаќање и изберете го претпочитаниот начин на плаќање.
 3. Користете го референтниот број и упатствата испратени до вас за да направите депозит.
 4. Внесете го точниот износ што сакате да го депонирате.
 5. Потврдете ги деталите за плаќање преку Интернет и почекајте Dragonpay да ве извести откако ќе заврши трансферот.

Правење депозит со помош на апликацијата Dragonpay

 1. Отворете ја апликацијата Dragonpay и најавете се на вашата сметка со вашите детали за најавување - обично вашата е-пошта и лозинка.
 2. Следете ги упатствата за плаќање обезбедени од вас.
 3. Депонирајте средства на вашата сметка користејќи еден од поддржаните канали за плаќање.
 4. Одете во онлајн казиното кое прифаќа депозити на Dragonpay.
 5. Одете во делот за плаќање депозит и изберете Dragonpay од листата на решенија за плаќање.
 6. Најавете се на порталот за плаќање преку апликацијата и внесете ја точната сума што сакате да ја депонирате.
 7. Потврдете ги деталите за плаќање преку Интернет и почекајте Dragonpay да ве извести откако ќе заврши трансферот.

Правење депозит користејќи продавници без шалтер

 1. Погрижете се да го имате комплетот инструкции испратени до вас од Dragonpay за физички депозити.
 2. Посетете ја вашата банка и поставете го плаќањето на депозитот користејќи ги дадените упатства.
 3. Направете плаќање и сте подготвени да одите!

Важно е да се напомене дека Dragonpay има различни инструкции за плаќање по трансакција. Затоа, им препорачуваме на играчите целосно да ги разберат чекорите што треба да ги преземат пред да направат депозит во казино. Списокот со инструкции на Dragonpay што се испраќа на вашата адреса за е-пошта ќе го содржи бројот на сметката каде што треба да депонирате, банкарската институција и вашиот референтен број. Некои објекти прифаќаат Dragonpay преку банкомати. Сепак, можете да го направите ова само ако трговецот го прифати ова како еден вид начин на плаќање. Во овој случај, ќе добиете и збир на инструкции за плаќање на депозитот на банкомат.

Дневни лимити за депозит со Dragonpay

Ако клиентот има пристап до целосната апликација Dragonpay, не се применуваат дневни ограничувања или ограничувања по трансакција. Ова значи дека корисниците се слободни да прават депозити во казино користејќи онолку пари колку што сакаат. Меѓутоа, ако играчите користат Dragonpay Lite, лимитот за трансфер на 24 часа е 100.000 PHP, а лимитот по депозит е 10.000 PHP.

Депонирање со Dragonpay во онлајн казино
Како да направите повлекување користејќи Dragonpay

Како да направите повлекување користејќи Dragonpay

Правење повлекувања во онлајн казина преку Dragonpay следи сличен пристап како оној на депонирање пари. Како потрошувач, можете исто така да направите повлекувања користејќи Dragonpay на три главни начини:

Повлекување со користење на начини на плаќање преку Интернет

 1. Посетете ја веб-страницата на онлајн казиното и продолжете до екранот за плаќање за повлекување.
 2. Изберете Dragonpay од листата на решенија за плаќање и изберете го претпочитаниот начин на плаќање.
 3. Користете го референтниот број и упатствата за плаќање испратени до вас за да го направите повлекувањето.
 4. Внесете го износот што сакате да го повлечете.
 5. Потврдете ги деталите за плаќање преку Интернет и почекајте Dragonpay да ве извести откако ќе заврши трансферот.

Повлекување со помош на апликацијата Dragonpay

 1. Отворете ја апликацијата Dragonpay и најавете се на вашата сметка со вашите детали за најавување - обично вашата е-пошта и лозинка.
 2. Следете ги упатствата за плаќање за повлекување дадени од вас.
 3. Упатете се кон кое било од онлајн казината Dragonpay.
 4. Одете во делот за повлекување плаќања и изберете Dragonpay од листата на решенија за плаќање.
 5. Најавете се на порталот за плаќање преку апликацијата и внесете ја сумата што сакате да ја повлечете.
 6. Потврдете ги деталите за плаќање преку Интернет и почекајте Dragonpay да ве извести откако ќе заврши трансферот.

Повлекување со помош на продажни места без шалтер

 1. Погрижете се да го имате комплетот инструкции испратени до вас од Dragonpay за физичко повлекување.
 2. Посетете ја вашата банка и поставете го плаќањето за повлекување користејќи ги дадените упатства.
 3. Повлечете ги парите и трансакцијата е завршена!
Како да направите повлекување користејќи Dragonpay
Дневни ограничувања за повлекување со Dragonpay

Дневни ограничувања за повлекување со Dragonpay

Дневните лимити за повлекување се исти како и дневните лимити за депозит. Доколку клиентите имаат пристап до целосната апликација Dragonpay, не се применуваат дневни ограничувања за повлекување или ограничувања за повлекување по трансакција. Ова значи дека корисниците се слободни да повлекуваат казино онолку колку што сакаат. Меѓутоа, ако играчите користат Dragonpay Lite, лимитот за трансфер на 24 часа е 100.000 PHP и лимитот за повлекување по трансакција е 10.000 PHP.

Дневни ограничувања за повлекување со Dragonpay
Надоместоци и времиња за обработка на Dragonpay

Надоместоци и времиња за обработка на Dragonpay

Како што знаеме, главната цел на Dragonpay е да им обезбеди на своите клиенти можност да испраќаат и прифаќаат различни начини на плаќање на пригоден, брз и без проблеми. Сепак, поради одредени ограничувања од партнерите за плаќање, постојат различни такси за обработка и време на обработка утврдени по начин на плаќање. Дозволете ни да го погледнеме ова:

Надоместоци за обработка

За ваша среќа, надоместоците што се применуваат за секоја трансакција на Dragonpay се релативно ниски. Повеќето давачки се само околу 20 PHP - овозможувајќи им на коцкарите да направат многу депозити и повлекувања по ниска цена. Сепак, разни онлајн казина може да наплатат дополнителни мали надоместоци во моментот на повлекување. Оттука, ние силно препорачуваме играчите детално да ги разгледаат условите и условите на казиното пред да се регистрираат кај нив.

Време на обработка на депозитите

Dragonpay е познат по своите брзи времиња за обработка на трансфери. Мрежата на порталот за плаќање веднаш ги обработува трансакциите и како резултат на тоа, депозитите се речиси моментални. Dragonpay обезбедува многу побрзо време на депозит од традиционалните начини на плаќање, како што се банкарските трансфери, што може да потрае од еден до два работни дена. Ова е идеално за коцкари, бидејќи тоа значи дека можат да депонираат средства и да почнат да играат веднаш.

Време на обработка на повлекување

Повлекувањата со помош на Dragonpay се малку поинакви. Повлекувањата имаат тенденција да траат подолго бидејќи има повеќе варијации помеѓу онлајн трговците. Додека Dragonpay го обработува плаќањето веднаш, банкарските партнери често имаат проверки за усогласеност и други процеси што треба да ги следат пред да се ослободат плаќањата. Како резултат на тоа, на повеќето повлекувања со помош на Dragonpay им требаат помеѓу 24 часа и два дена за да се појават на банкарските сметки.

Надоместоци и времиња за обработка на Dragonpay
Каде е прифатен Dragonpay?

Каде е прифатен Dragonpay?

Како што беше споменато претходно, големата зависност од готовина на Филипинските Острови значи дека значителен број Филипинци не се регистрирани во банка или не користат онлајн банкарство или алатки за плаќање како што е PayPal сметка за удобни трансакции. Како резултат на тоа, Dragonpay беше директен одговор на овој единствен проблем специфичен за Филипините. Поради ова, моментално е достапен само на Филипините и е најпопуларен на Филипините и сè уште не е поддржан на глобално ниво.

Во однос на валутите што се поддржани од Dragonpay, филипинскиот пезос (PHP), американскиот долар и канадскиот долар може да се користат за извршување и прифаќање плаќања. Покрај трите споменати традиционални валути, Dragonpay поддржува и криптовалути. Тие вклучуваат BinancePay, Bitcoin, Ethereum и Tether.

Каде е прифатен Dragonpay?
Топ бонуси со Dragonpay

Топ бонуси со Dragonpay

Бонусите ги користат онлајн казината за да ги наградуваат играчите за извршување на одредени задачи. Бонусите за онлајн казино се користат како начин за привлекување и задржување на коцкарите и се одлични начини за подобрување на вашиот буџет за играње. Сепак, важно е да се напомене дека сите бонуси се подложени на одредени услови и барања за обложување врз основа на користеното онлајн казино и играчите во регионот се наоѓаат. на новите членови. Неопходно е коцкарите да знаат каков тип на бонуси на онлајн казино можат да очекуваат пред да се приклучат на искуството со игри. Откривме дека главните бонуси за онлајн казината на Dragonpay обично се издаваат се бонуси за добредојде. Дозволете ни да го разгледаме овој вид бонус за онлајн казино подетално:

Бонуси за добредојде

Многу онлајн казина нудат бонуси за добредојде за нивните новорегистрирани клиенти како бонус за пријавување или бонус за депозит. Видот на бонус е или бесплатни пари или бесплатни вртења, но секогаш доаѓа со услови и услови. Затоа, ги советуваме играчите претходно темелно да ги прочитаат овие правила и услови.

Топ бонуси со Dragonpay
Како да го изберете вистинскиот метод на депозит

Како да го изберете вистинскиот метод на депозит

Прифаќањето на Dragonpay на Филипините се должи на мноштвото решенија што ги нуди и на потрошувачите и на бизнисите. Тоа е удобен портал за плаќање што им овозможува на корисниците да користат готовина, чекови и трансфери користејќи банкомати. Во земја каде што бројот на корисници на кредитни картички е помал од 10%, а повеќе од половина од сите жители претпочитаат да користат готовина, Dragonpay е совршен механизам за плаќање за проширување на опциите за трансфер за Филипинци. Дозволете ни да разгледаме подетално некои од добрите и лошите страни на користењето Dragonpay:

Добрите

 • Широк спектар на методи за депонирање.
 • Достапност на мобилна трансакција.
 • Достапност на банкарство преку шалтер (OTC).
 • Вклучувајќи банкарски трансфери со поголемиот дел од главните банки активни на Филипините Острови.
 • Време на инстант обработка.
 • Користи индустриски стандардна технологија Secure Socket Layer (SSL) за да го заштити преносот на податоците на корисниците.
 • Достапно, бидејќи поголемиот дел од трошоците паѓаат на трговецот. За потрошувачот, се применува ниска провизија за трансакција помеѓу 1% и 4% во зависност од методот на трансакција.

Конс

 • Со оглед на тоа што е релативно нова технологија во овој регион, на некои потрошувачи им е тешко и збунувачки да ја користат.
 • Тешка конкуренција. Без оглед на одличната услуга, со воспоставените брендови како PayPal кои се прошируваат во овој регион, корисниците може да се чувствуваат уморни од користење на локален бренд како што е Dragonpay.
 • Ограничени брокери.
 • Надоместок за поставување. Постои еднократна такса за поставување што се применува за сите пред да можат да ја користат услугата.
 • Во моментов не е достапен бесплатен пробен период.
Како да го изберете вистинскиот метод на депозит
Безбедност и безбедност со користење на Dragonpay

Безбедност и безбедност со користење на Dragonpay

Dragonpay разбира дека онлајн трансакциите се сè уште релативно нови за Филипините, а со тоа важен чекор во зголемувањето на прифаќањето е да се осигура дека услугата е безбедна и доверлива за потрошувачите. Ова е причината зошто Dragonpay се погрижи безбедноста да остане составен дел од нивната понуда. Оваа онлајн банкарска услуга користи индустриски стандард, технологија Secure Socket Layer (SSL). Оваа технологија е поставена за да го спречи и заштити преносот на вашите податоци од вашиот прелистувач до неговиот сервер. Дополнително на ова, Dragonpay не складира финансиски информации како што се вашиот банкарски проект и лозинка. Ова осигурува дека вашите чувствителни податоци се безбедни од лоши актери од трети страни. Дополнително, за да се осигурате дека сите ваши трансакции се потврдени, се користи тракер за да се осигура дека плаќањата ќе стигнат до точните адреси. Генерално, Dragonpay има преземено мерки за да се осигура дека тоа е реномиран и безбеден метод за пренос на пари и примање плаќања.

Безбедност и безбедност со користење на Dragonpay
Процес на отворање сметка на Dragonpay

Процес на отворање сметка на Dragonpay

Dragonpay е услуга што ја користат и трговецот и потрошувачот. Обично нема потреба потрошувачот да отвори сметка, бидејќи тој товар паѓа на трговецот доколку сака да го вчита Dragonpay како опција за плаќање. Меѓутоа, со неодамнешното создавање на апликацијата Dragonpay, доколку корисниците сакаат да ја користат оваа апликација, ќе треба да создадат сметка. Нема специфична старосна граница прикачена на апликацијата. Меѓутоа, доколку сакате да го поврзете Dragonpay со вашата банкарска сметка, ќе треба да се придржувате до индустриските стандардни старосни ограничувања потребни за да отворите онлајн банкарска сметка или сметка на е-паричник кај давателот на услуги со кој сте моментално.

Поставувањето сметка со помош на апликацијата е брзо и може да се сумира во три лесни чекори:

 1. Прво, ќе отидете или на веб-локацијата на Dragonpay или ќе ги следите упатствата за рати за мобилната апликација откако ќе ја преземете.
 2. Следејќи ги инструкциите, регистрирајте се за сметка и завршете го процесот на регистрација. Од вас ќе се бара да ги пополните информациите според упатствата и да ги поставите потребните документи за верификација.
 3. Откако ова ќе се заврши, сега можете да се најавите на вашата нова сметка со вашите детали за најавување, кои обично се вашата е-пошта и лозинката.
Процес на отворање сметка на Dragonpay
Откријте други методи за депозит

Откријте други методи за депозит

Иако Dragonpay се покажа како практично, прогресивно и безбедно онлајн банкарско решение за корисниците да испраќаат пари и да вршат плаќања, прегледите во врска со ова решение за плаќање покажуваат други грижи. Многу корисници рекоа дека интерфејсот е комплициран, услугата за корисници или тимот за поддршка за разговор не е доверлив и дека добиваат доста пораки за грешка при обработката на плаќањето или враќањето на средствата. Имајќи го ова на ум, важно е играчите да откријат различни методи за депонирање. Со тоа, и со разбирање колку различни методи за депозит на онлајн казино се споредуваат едни со други, коцкарите можат да донесат информирана одлука при изборот на најдобриот начин на плаќање казино за нив. Подолу се дадени два алтернативни методи за депозит за да откриете:

Скрил

Skrill е дигитален паричник и познат како еден од најпопуларните начини на плаќање таму. Skrill нуди безбеден и безбеден начин за управување со вашите онлајн трансакции. Со неговата зголемена популарност, многу играчи избираат Skrill за депонирање добивки.

Нетлер

Neteller е практично решение за плаќање преку е-паричник и е еден од најраните и најуспешните платежни системи во онлајн казина, и сè уште е широко користен од милиони играчи денес.

Откријте други методи за депозит

Најчесто поставувани прашања

Сѐ што треба да знаете за казината

Што е Dragonpay?

Dragonpay е онлајн платформа за плаќање која им дава можност на клиентите да испраќаат и прифаќаат различни начини на плаќање преку обезбеден портал за плаќање. Нејзиниот широк опсег на доверливи и поддржани канали вклучуваат GCash, PayMaya, Cash Express, големи банки како што се BDO Network Bank, BI и UnionBank. Покрај ова, Dragonpay поддржува физички канали како што се места за плаќање преку шалтер, вклучувајќи центри за дознаки, центри за плаќање и банкомати.

Може ли да му верувам на Dragonpay?

Да. Оваа онлајн банкарска услуга користи индустриски стандард, SSL технологија за да го спречи и заштити преносот на вашите податоци. Покрај ова, Dragonpay не складира финансиски информации како што се вашата банкарска идентификација и лозинка - осигурувајќи дека чувствителните податоци се безбедни од лоши актери од трети страни.

Може ли да префрлам пари на мојата банкарска сметка користејќи ги моите кредити на Dragonpay?

Да. Можете да ја користите апликацијата Dragonpay за да ги префрлите вашите кредити на Dragonpay на кој било банкарски провајдер што сакате да го обработите повлекувањето.

Дали Dragonpay е бесплатен?

Не. Постои еднократна такса за поставување што се применува за сите пред да можат да ја користат услугата.

Колку долго трае повлекувањето на Dragonpay?

За повеќето повлекувања со помош на Dragonpay потребни се помеѓу 24 часа и два дена за да се појават на сметките.