Најдобрите Онлајн Казино со PayNow

Наоѓањето на врвните онлајн казина во Сингапур со доверливи и практични можности за исплата е многу потешко отколку што изгледа. Затоа, на оваа страница, ги идентификувавме највисоко оценетите казина кои прифаќаат PayNow за ваша погодност.

Дополнително на ова, ги собравме сите информации што треба да ги знаете - како и водич чекор-по-чекор - за тоа како да го користите овој банкарски метод за примање провизии и трансфер на средства, за да не морате.

Дознавајќи повеќе за PayNow, неговите придобивки и како се споредува со другите даватели на онлајн плаќања, ќе ви помогне да бидете подготвени да го искористите овој брз, безбеден и лесен за користење банкарски метод за кратко време!

Што е PayNow?

Што е PayNow?

Безготовинскиот, безбеден и онлајн начин на плаќање во реално време - PayNow - беше лансиран и промовиран во 2017 година за потрошувачите и за бизнисите. Воведен од Здружението на банката на Сингапур (ABS), PayNow беше директен одговор на зголемената побарувачка за поудобен и поефикасен начин за пренос на надоместоци и примање средства.

PayNow е надгледуван од Монетарната управа на Сингапур (MAS) и нуди подобрена услуга за трансфер на средства која им овозможува на клиентите на четиринаесет банки учеснички во PayNow да испраќаат и примаат средства од Сингапурски долар (SGD) од една банкарска сметка во Сингапур на друга. Овие банки-учеснички вклучуваат, но не се ограничени на, Citibank Singapore Limited; Банка DBS/POSB; HSBC; Мејбанк; OCBC банка; Standard Chartered Bank; и United Overseas Bank.

Секој клиент и бизнис може да се регистрираат за услугата PayNow со едноставно користење на нивниот мобилен број регистриран во Сингапур, Националната лична карта за регистрација во Сингапур или странскиот идентификациски број, бројот за регистрација на бизнис UEN или виртуелната адреса за плаќање. Корисниците потоа можат да префрлаат средства од SGD од една банкарска сметка или сметка на е-паричник на друга преку мрежата за брзи и безбедни трансакции (FAST). Ова е регулирана и стандардизирана шина за плаќање што обезбедува сигурна интероперабилност помеѓу давателите на плаќања.

За вас може да се креира и QR-код кога го користите проксито за PayNow Mobile. Достапен е откако ќе го регистрирате вашиот мобилен број со PayNow преку DBS/POSB digi bank/iWealth и може да се сподели за лесно да добивате средства преку вашиот регистриран мобилен број во PayNow.

Кога е поврзан со даватели на плаќања од други соседни земји, како што се Stripe, DuitNow, UPI и PromptPay, PayNow обезбедува иновативна можност за Сингапурците веднаш да вршат прекугранични плаќања и обратно во земји како Малезија и Тајланд.

Доверливата услуга за плаќање е достапна 24/7, 365 дена во годината и ги заштедува трошоците за клиентите, бидејќи надоместокот е значително помал од картичките во Сингапур.

Што е PayNow?
Депонирање со PayNow во онлајн казино

Депонирање со PayNow во онлајн казино

Депонирањето пари со помош на PayNow во онлајн казина е веројатно еден од најлесните и најпоедноставените начини за пренос на пари. Ова е затоа што повеќе не треба да го знаете бројот на банката и банкарската сметка на примачот. Следејќи ги овие три едноставни чекори, префрлањето средства на казино-локациите на PayNow е лесно:

 • Чекор 1: Најавете се - Како регистриран корисник на PayNow, можете беспрекорно да се најавите на постоечката апликација за интернет банкарство или мобилна банка на вашата банкарска сметка. Потоа, ќе треба да се најавите на PayNow со вашиот мобилен број, или со националната лична карта за регистрација на Сингапур или со странски матичен број.
 • Чекор 2: Поставете го плаќањето - на екранот за трансфер на PayNow, или скенирајте кој било од QR-кодовите за PayNow на онлајн казиното или внесете го UEN на онлајн казиното и износот што треба да се префрли.
 • Чекор 3: Потврдете ја исплатата - Потврдете дека името на примачот - како што е регистрирано на PayNow - е точно пред да го потврдите трансферот на средства. Потврдете го името на онлајн казиното, направете плаќање и готово!

Ограничувања на депозити на PayNow

PayNow ги следи истите ограничувања за износот на плаќање како и тековните механизми за плаќање како FAST. Нема ограничување за дневна или месечна претплата за PayNow. Сепак, сегашниот лимит за депозит по трансакција е 200 000 S$.

Погрешни трансфери на PayNow

Уплатата на неточен примач може да биде стресна ситуација во која се наоѓате. Затоа, ако сте уплатиле на банкарска сметка на погрешен примач, контактирајте го мобилниот број што бил користен за плаќање. Бидејќи користењето пари што не ви припаѓаат е кривично дело, императив е да ги известите за погрешниот трансфер и да побарате враќање на уплатата. Ако нема одговор од неточниот примач, веднаш контактирајте ја вашата банка за помош во решавањето на проблемот.

Депонирање со PayNow во онлајн казино
Како да направите повлекување со PayNow

Како да направите повлекување со PayNow

Ако мислите дека депонирањето на исплата на PayNow е лесно, повлекувањето такси од казино-локациите на PayNow е уште полесно! Познато е дека PayNow е еден од најлесните банкарски методи за повлекување добивки. Тоа е затоа што можете безбедно да добивате такси во секое време, и со кликнување на копче, користејќи го вашиот сопствен мобилен број. Доаѓа и со дополнителна безбедност за да се осигура дека играчите ги добиваат своите средства во реално време и без никакви проблеми. Значи, следете ги овие три чекори за брз, безбеден и лесен метод за повлекување:

 • Чекор 1: Најавете се на PayNow - Најавете се на постоечката платформа за интернет банкарство или апликација за мобилно банкарство на вашата банкарска сметка.
 • Чекор 2: Поврзете го вашиот мобилен број - на екранот за регистрација на PayNow, поврзете го вашиот мобилен број или лична карта за национална регистрација на Сингапур или странски идентификациски број со бројот на вашата банкарска сметка. Ќе биде потребно да се внесе SMS OTP.
 • Чекор 3: Идентификувајте се - Последниот чекор ве повикува да внесете име со кое сајтовите за казино PayNow ќе ве идентификуваат. Сега сте подготвени да добивате средства веднаш!

Граници за повлекување на PayNow

PayNow има минимален лимит за повлекување од 50 S$ по трансакција. Дополнително, лимитот за дневни повлекувања изнесува 200 000 S$ за победниците, додека ограничувањата за повлекување за месечни надоместоци се 2 700 000 S$.

Надоместоци и времиња за обработка на PayNow

Во однос на деталите околу времето на обработка на депозитите и трансферите, ќе откриете дека PayNow е една од најзгодните услуги таму. За да ја илустрираме оваа поента, дозволете ни да го разложиме ова подетално. Ќе ги разгледаме времињата за обработка на трансфери, времињата за обработка на повлекување и такси:

Што се однесува до времето за обработка на трансфери со PayNow, прво треба да ги разгледаме различните механизми за пренос што ви ги овозможува PayNow - бидејќи тие функционираат на различни начини.

 1. Почнувајќи со стандардниот PayNow – Овој механизам за плаќање користи мобилен број, или национална лична карта за регистрација на Сингапур или виртуелна адреса за плаќање во странство, во која го скенирате вашиот QR код на PayNow. Времето за обработка на преносот е скоро веднаш и работи 24 часа, 7 дена во неделата, деноноќно. Секаде и во секое време!
 2. Премин на PayNow Corporate. Овој трансакциски метод е многу сличен на стандардниот PayNow. Овој механизам за плаќање користи Сингапурска виртуелна адреса за плаќање Скенирајте го кодот за брз одговор на Сингапур или PayNow QR-кодот, при што времето за обработка на трансферот исто така е скоро веднаш. Корпоративното PayNow работи 24 часа, 7 дена во неделата.

Сега, да го погледнеме времето за обработка на повлекување:

 1. Слично на времето за обработка на трансферот, откако ќе ви бидат испратени парите, можете да ги повлечете речиси веднаш!
 2. Откако ќе се поднесе повлекувањето, ќе можете веднаш да ги соберете парите. Имајте предвид дека износот мора да се собере во рок од 48 часа од поднесувањето. Ова се прави бесплатно.
 3. За повлекувања преку Интернет, може да се повлечете со директно кредитирање на вашата регистрирана банкарска сметка. Овој процес е исто така непосреден и се наплаќа по стапка од (0,14 S$) по трансакција.
Како да направите повлекување со PayNow
Каде е прифатено PayNow?

Каде е прифатено PayNow?

Како што стои, услугата PayNow сè уште не е отворена за светот, но е исклучиво прифатена и достапна за корисниците во Сингапур. Поради неговата специфична природа за регионот, единствената валута што потрошувачите можат да ја користат за да вршат разни трансакции во рамките на PayNow е SGD.

Единствениот пат кога PayNow може да се користи во контекст на други земји и валути е кога се користи заедно со дополнителни даватели на плаќања како што се Stripe, DuitNow, UPI и PromptPay. Со тоа, Сингапурците можат да вршат моментални прекугранични плаќања со соседните земји со кликнување на копче! Овие земји ги вклучуваат Тајланд и Малезија.

Каде е прифатено PayNow?
Топ бонуси со PayNow

Топ бонуси со PayNow

Ако се прашувате дали Онлајн казина на PayNow нудат бонуси, одговорот е да! Видот на бонуси кои ги нудат онлајн казината на PayNow може да варира, а секое онлајн казино може да развие различни и уникатни начини за привлекување играчи.

Најчестите видови на бонуси може да вклучуваат бонус за добредојде или депозит - бонуси со голема награда. За бонусите за добредојде, онлајн казината им обезбедуваат на играчите бонус при пријавувањето, додека бонусите за депозит подразбираат совпаѓање на износот на првиот уплатен депозит.

Колку што играчите од Сингапур сакаат која било онлајн казино игра, Сингапурците исто така сакаат да бараат дарежливи бонуси. Постојат неколку начини на кои онлајн казината може да ви дадат бонус додека се уверуваат дека нема да имате корист од тоа. Затоа е од клучно значење однапред да ги прочитате условите за секоја бонус понуда за да избегнете разочарување.

Топ бонуси со PayNow
Како да го изберете вистинскиот метод на депозит

Како да го изберете вистинскиот метод на депозит

Кога избор помеѓу онлајн казина, императив е играчите внимателно да ги разгледаат различните начини на плаќање. Брзите, лесни и безбедни трансакции е еден од најважните критериуми за оние кои играат на најдобро оценетите онлајн казино сајтови. Со избирање на вистинскиот и најдобриот метод за депозит, вашето онлајн казино искуство може да биде ништо помалку од неверојатно!

Меѓу многуте други предности, играчите уживаат во практичноста и природата на PayNow во реално време. Ова им овозможува да играјте онлајн казино игри на најефикасен и најповолен начин. Дозволете ни да се осврнеме на предностите и недостатоците на PayNow во онлајн казината.

Добрите и лошите страни на методот на депозит на PayNow

Добрите страни:

 1. PayNow е прифатен банкарски метод во повеќето онлајн казина во Сингапур.
 2. Достапно 24/7, 365 дена во годината
 3. Брз, моментален и лесен за користење за пренос на средства од SGD
 4. Исклучително безбеден за онлајн плаќања и депозити во казино
 5. Има широк спектар на банки-учеснички во Сингапур
 6. PayNow е бесплатен за регистрација

Конс:

 1. Префрлањето пари е достапно само во Сингапур и не е отворено за светот.
 2. Само SGD може да се користи за трансфери на PayNow.
Како да го изберете вистинскиот метод на депозит
Процес на отворање сметка на PayNow

Процес на отворање сметка на PayNow

Отворањето сметка со PayNow е релативно лесно и може да се направи со следниве едноставни чекори:

Регистрирање со вашиот мобилен број

 • Чекор 1 - Започнете со процесот на регистрирање со вашиот мобилен број. Најавете се на вашиот мобилен телефон на диги банка со вашиот ID на допир/лице или кориснички ID и пин на диги банка.
 • Чекор 2 – Допрете на Pay and Transfer, а потоа изберете PayNow.
 • Чекор 3 – Откако ќе изберете PayNow, допрете на вашиот профил и изберете да го регистрирате вашиот мобилен број.
 • Чекор 4 - Додадете и потврдете го вашиот точен мобилен број. Откако ќе го направите тоа, внесете го претпочитаниот прекар на PayNow и изберете ја сметката на која сакате да се поврзете со вашиот PayNow. Потоа, допрете следно.
 • Чекор 5 - Ќе добиете OTP број испратен до вашиот регистриран мобилен број. Внесете го овој OTP број и потоа допрете Испрати за да ја завршите регистрацијата.
 • Чекор 6 - Сега ја завршивте регистрацијата на PayNow со вашиот мобилен број.

Регистрирање со вашата национална лична карта за регистрација во Сингапур или со странски матичен број

За да се регистрирате со вашата национална лична карта за регистрација во Сингапур или со странски матичен број, процесот е сосема сличен на регистрирањето со вашиот мобилен број, со мали разлики. Види подолу:

 • Чекор 1 - Пријавете се во апликацијата на вашата digi-банка со вашиот Touch/Face ID или кориснички ID и пин на диги банка.
 • Чекор 2 – Допрете на Pay and Transfer, а потоа изберете PayNow.
 • Чекор 3 – Откако ќе изберете PayNow, допрете на вашиот профил и изберете да ја регистрирате вашата национална лична карта за регистрација во Сингапур или странски матичен број.
 • Чекор 4 - Додадете и потврдете ја вашата лична карта за национална регистрација во Сингапур или странски матичен број. Откако ќе го направите тоа, внесете го претпочитаниот прекар на PayNow и изберете ја сметката на која сакате да се поврзете со вашиот PayNow. Потоа, допрете следно.
 • Чекор 5 - Потврдете дека деталите се точни и допрете Регистрирај се сега.
 • Чекор 6 - Сега ја завршивте регистрацијата на PayNow со вашата лична карта за национална регистрација во Сингапур или со странски матичен број.
Процес на отворање сметка на PayNow
Безбедност и безбедност со користење на PayNow

Безбедност и безбедност со користење на PayNow

Првото прашање што доаѓа во умот на една личност кога се занимава со испраќање и примање пари од далечина е безбедноста и доверливоста. Со право, важно е да бидете сигурни дека методите што се користат кога испраќате и примате пари онлајн се безбедни.

Затоа PayNow презеде строги методи за да ја осигура безбедноста на нивната платформа. Дозволете ни да истражуваме што го прави безбедно да се користи:

 • Прво, процесот од крај до крај на трансакцијата PayNow ги усвојува истите безбедносни стандарди што ги воспостави банкарската индустрија во Сингапур за сите трансфери на средства. Исполнувањето на безбедносните регулативи на индустријата ја обезбедува сигурноста на платформата.
 • Второ, проксите што се користат во PayNow, како што е мобилниот број, се сите информации што се собираат од банките во кои се поставува сметката. Ова значи дека ако некој се обиде да украде или користи туѓи информации како полномошник за сопствената банкарска сметка, тоа веднаш ќе биде одбиено. За да додадете втор слој на безбедност, постои страница за верификација каде што испраќачот може да го види името на примачот пред да потврди трансфер на средства. Оваа страница за верификација може да го увери испраќачот дека навистина ги испраќа парите до саканото лице.
 • Трето, штом ќе се случи трансакција, известувањата ќе бидат испратени од банката, и до примачот и до испраќачот. Обезбедување дека сите се свесни дека таксите се успешно префрлени.
Безбедност и безбедност со користење на PayNow
Откријте други методи за депозит во казино

Откријте други методи за депозит во казино

Иако PayNow е една од најзгодните, безбедни и најпријатни платежни услуги за секое онлајн казино, повеќето Сингапурци користат кредитни картички за да вршат плаќања - имајќи ја VISA како клучна марка на избор. Што се однесува до дигиталните плаќања, постојат други начини на депонирање како што се PayPal и eNETS.

 • ВИЗА - Познато е дека овој начин на депозит е еден од најдоверливите начини на плаќање преку онлајн казино. Достапно е низ целиот свет и може да се користи за обезбедување на депозити во најдобро оценетите онлајн казина.
 • Пејпал - Пејпал долго време е најкористениот начин на плаќање преку онлајн казино. Неговите карактеристики вклучуваат брза обработка на плаќањата, лесна за употреба платформа и прифаќање на Paypal ширум светот - кои се основните причини за неговиот успех како безбедна услуга за трансфер на средства.
 • eNETS - Услуга за електронско плаќање за клиенти, институции и трговци. Услугите на eNETS вклучуваат плаќање со кредитна и дебитна картичка преку интернет банкарство. Сепак, eNETS не се користи многу често за плаќања преку е-трговија, бидејќи не е оптимизиран за такви трансакции и не нуди можност за мобилна употреба.

Гледајќи како различните и популарни методи за депонирање на онлајн казино се споредуваат едни со други, можете да ги измерите добрите и лошите страни на секој за да го пронајдете начинот на плаќање што најмногу ви одговара!

Откријте други методи за депозит во казино

Најчесто поставувани прашања

Сѐ што треба да знаете за казината

Што е PayNow?

PayNow е сингапурска услуга peer-to-peer онлајн и безбедна услуга за пренос на средства и им овозможува на клиентите на четиринаесет банки учеснички во PayNow да испраќаат и примаат средства од Сингапурски долар (SGD) од една банкарска сметка во Сингапур на друга.

Може ли да му верувам на PayNow?

Да, PayNow презеде строги методи за да обезбеди безбедност и пристап до нивната платформа. Овие методи ги вклучуваат истите безбедносни стандарди што ги воспостави банкарската индустрија во Сингапур, како и страница за верификација каде што испраќачот може да го види името на примачот пред да потврди трансфер на средства.

Може ли да префрлам пари од PayNow на мојата банкарска сметка?

Да, PayNow може да се користи за трансфер на средства во Сингапурски долар помеѓу четиринаесет сингапурски банки учеснички.

Дали PayNow е бесплатен?

Бесплатно е да се регистрирате за PayNow. Меѓутоа, одредени трансакции може да бараат од вас да платите мала провизија.

Колку долго трае повлекувањето на PayNow?

Повлекувањата на PayNow се моментални и се одвиваат во реално време - една од многуте причини зошто Сингапурците претпочитаат овој метод за испраќање и примање пари.