Најдобрите Онлајн Казино со RazorPay

Кажете им збогум на деновите на зависност исклучиво од банкарски трансфери и готовина при испорака. Со порастот на е-трговијата и падот на трансакциите со картички, стана клучно да се приспособат опциите за дигитално плаќање. Razorpay, портал за плаќање преку Интернет, им овозможува на корисниците со седиште во Индија без проблеми и безбеден начин да прифаќаат плаќања и да прават депозити преку Интернет. Сепак, справувањето со онлајн депозитите доаѓа со голема одговорност - како што е обезбедувањето дека онлајн трансакцијата е безбедна, сигурна и прифатлива за корисниците.

За ваша среќа, одвоивме време да составиме сè што треба да знаете за Razorpay, неговите понудени услуги, методите за онлајн плаќање Razorpay и повеќе! Подолу се наведени и највисоко оценетите казина кои прифаќаат Razorpay како метод на депозит. Ајде да погледнеме.

Што е Razorpay?

Што е Razorpay?

Razorpay е единственото решение засновано на облак во Индија дизајнирано да обработува, прифаќа и исплатува плаќања преку исплати на продавачи и портали за плаќање. Со седиште во градот Бенгалуру, овој начин на плаќање е достапен само во индискиот регион и е основан од групата алумни на IIT Roorkee во 2014 година.

Се смета дека Razorpay е „посредник“ или начин на плаќање помеѓу, кој комбинира повеќе од еден банкарски систем. Тоа им овозможува на бизнисите да прифаќаат плаќања преку различни форми на трансакции. Накратко, овој платен систем овозможува да се поврзат различни банки и паричници со него, што ги олеснува плаќањата за сите во Индија. Ова значи дека вашите опции за депонирање и повлекување се бесконечни. Можете да депонирате и повлечете пари со помош на дебитна картичка; Кредитна картичка; Netbanking; Унифициран интерфејс за плаќања (UPI); Изедначени месечни рати (EMI); ЕМИ без картички; Банкарски трансфер; Емандат; Плати подоцна и разни провајдери на е-паричник.

Освен порталот за плаќање, Razorpay обезбедува дополнителни функции и бенефиции за компаниите и за малите бизниси, како што се овозможување на трговецот можност за автоматизирање на банкарски трансфери, фактури и нудење преку 100 начини на плаќање и повлекување.

Што е Razorpay?
Депонирање со Razorpay во онлајн казино

Депонирање со Razorpay во онлајн казино

Поради неговиот модел на портал за плаќање и широкиот опсег на достапни платежни услуги, постојат повеќе начини на кои потрошувачите можат да прават депозити во казино или онлајн трансакции преку бизниси кои прифаќаат плаќања користејќи Razorpay. Тие вклучуваат правење депозити во казино користејќи добро познати начини на плаќање како што се дебитна картичка, кредитна картичка, Netbanking, UPI, EMI, EMI без картички; Банкарски трансфер; Емандат; Плати подоцна и даватели на е-паричник. Ако сте заинтересирани да научите како детално да направите депозит во казино со користење на некоја од овие добро познати платежни услуги преку казина Razorpay, ви предлагаме да прочитате за различните начини на депозит за повеќе информации.

Како и да е, тука е генеричко упатство чекор-по-чекор за тоа како да направите депозити со онлајн казина кои прифаќаат плаќања преку Razorpay:

 1. Создадете сметка на страницата за казино Razorpay.
 2. Направете пат до делот за плаќање депозит.
 3. Отворете го екранот за плаќање Razorpay на веб-локацијата на која сакате да уплатите.
 4. Изберете кој начин на плаќање сакате да го користите за да го обработите вашето плаќање. (на пр. Дебитна картичка, Кредитна картичка, е-паричник итн.)
 5. Потоа, изберете кој давател на услуги сакате да го користите според кој било начин на плаќање што сте го избрале.
 6. Ќе се појави детална страница за плаќање, која ќе ве поттикне да ги пополните дадените празни полиња.
 7. Направете го саканиот депозит и по одреден временски период парите ќе се кредитираат на вашата сметка на играта.

Дневни лимити за депозити

Бидејќи Razorpay е домаќин на различни решенија за онлајн трансакции преку нивниот сеопфатен портал за плаќање, дневните лимити за депозит ќе варираат во зависност од тоа кој тип на начин на плаќање се користи. За поединечно објаснување на дневниот лимит за депозит на секоја платежна услуга, препорачуваме да прочитате за различните начини на депозит за повеќе информации. Со тоа што сте запознаени, ќе бидете опремени со знаење за точната ограничена сума на пари што можете да ја депонирате за време на депозитите во казино, а истовремено да се осигурате дека имате позитивно искуство со коцкање. Дополнително на ова, го поставивме секој тип на плаќање што Razorpay им го обезбедува на клиентите со својот целокупен лимит за депозит:

 • Netbanking - 5.00.000 ₹
 • Картички (дебитни и кредитни) - 5.00.000 ₹
 • УПИ - 1.00.000 ₹
 • Паричници - за трговци кои не се KYC: 10.000 ₹; За трговци KYC: 1.00.000 ₹
 • PayLater - ICICI Bank PayLater: 30.000 ₹; GetSimpl: 30.000 ₹; FlexiPay од HDFC банка: 60.000 ₹ (минимален лимит: 2.000 ₹)
 • PayPal - Според доставениот лимит на вашата сметка на PayPal (обично 10.000 УСД за потврдена сметка на PayPal)

Имајте предвид дека онлајн казиното Razorpay може да додаде дополнителни минимални ограничувања за депозит. Ова, сепак, ќе биде соопштено во различните правила и услови на онлајн казина.

Депонирање со Razorpay во онлајн казино
Како да направите повлекување со Razorpay

Како да направите повлекување со Razorpay

Razorpay има бројни функции и достапни начини на плаќање преку Интернет, што го прави еден од најзгодните, доверливи и најприфатливи портали за плаќање за депозити во казино. Меѓутоа, поради моделот на портал за плаќање, директно повлекување од Razorpay не е можно освен ако не ја искористите нивната функција Cash Advance - портал за заем за самопослужување кој нуди краткорочни заеми со ниски камати. На играчите им се советува да ги изберат алтернативните методи за повлекување, како што се опциите за трансакција што ги хостира Razorpay. Ова вклучува кредитни и дебитни картички, Netbanking и услуги за е-паричници.

Дневни ограничувања за повлекување

Ограничувањата за повлекување на 24 часа ќе се разликуваат во зависност од тоа кој тип на начин на плаќање се користи. За детално објаснување на дневниот лимит за повлекување на секоја услуга за плаќање, препорачуваме да прочитате за секој од различните начини на депозит за повеќе информации.

Како да направите повлекување со Razorpay
Надоместоци и времиња за обработка на Razorpay

Надоместоци и времиња за обработка на Razorpay

Како што знаеме, Razorpay има за цел да им обезбеди на клиентите бесплатна, безбедна и сеопфатна услуга за прифаќање плаќања и обработка на трансакции преку Интернет. Сепак, поради ограничувањата од банкарските партнери, постојат различни провизии за обработка и време на обработка по начин на плаќање што се поставени. Дозволете ни да го разгледаме ова подетално:

Провизија за онлајн плаќања Razorpay

Како што е моментално, бизнисот Razorpay е развиен на начин што потрошувачите не плаќаат никакви надоместоци за обработка на плаќањата преку Razorpay. Сепак, играчите треба да бидат свесни за фактот дека може да се применат такси во зависност од тоа кој начин на плаќање се користи преку портата Razorpay. Дополнително на ова, онлајн трговецот, компанијата или бизнисот што го интегрира Razorpay како услуга за трансакции може да очекува да се применат такси. Razorpay наплатува 2% по трансакција, како и такса од 18% данок на стоки и услуги (GST) за бизниси кои имаат годишен обрт од над 20 000 ₹.

Време на обработка на трансфер

Поради моделот на портал за плаќање на Razorpay, префрлањето пари ќе резултира со различни времиња на обработка во зависност од видот на користениот начин на плаќање. Повеќето депозити во казино ќе бидат обработени и кредитирани на вашата сметка по релативно краток временски период. Ги советуваме играчите да прочитаат за различните методи на депонирање за повеќе информации за времето на обработка и дополнителни функции.

Време на обработка на повлекување

Времето на обработка на повлекувањето исто така се разликува и ќе зависи од претпочитаниот начин на плаќање. Повлекувањата од банкарски трансфери и повлекувањата од дебитни и кредитни картички се подложени на подолги периоди на чекање кои може да потраат некаде од 5 работни дена до 2 недели. Напротив, повлекувањето на е-паричник е многу побрзо од другите платежни услуги - се исплаќа во рок од 24 до 48 часа од вашето првично барање.

Надоместоци и времиња за обработка на Razorpay
Каде е прифатен Razorpay?

Каде е прифатен Razorpay?

Како што споменавме претходно, Razorpay е поддржан само во Индија и се чини дека е доста популарен со оглед на тоа што го користат речиси еден милион клиенти. Неговата популарност се сведува на неговиот едноставен интерфејс, богатите карактеристики и тоа е единственото решение во овој регион дизајнирано да обработува, прифаќа и исплатува плаќања преку исплати на продавачи и портали за плаќање. Razorpay разбира дека неговите индивидуални клиенти, мали бизниси и поголеми корпорации, во една или друга фаза, ќе треба да обработат повеќе валути на начин без проблеми. Ова е причината зошто порталот за плаќање им овозможи на корисниците да прифаќаат плаќања преку Интернет во различни поддржани меѓународни валути - сето тоа додека спроведуваат конверзија на валута во реално време користејќи ја размената во моментот на плаќање. Како што стои, Razorpay поддржува мноштво од над 100 странски валути, вклучувајќи INR, USD, EUR и SGD - осигурувајќи дека има широк глобален досег. Важно е да се напомене дека меѓународните плаќања се порамнуваат во индиски рупии.

Каде е прифатен Razorpay?
Топ бонуси со Razorpay

Топ бонуси со Razorpay

Бонусите за онлајн казино се награди кои ги добиваат играчите за извршување на одредени задачи во казино. Тоа е начин казината да привлекуваат и задржуваат играчи. Бонусите се одличен начин да го зголемите вашиот буџет за играње, но важно е да запомните дека тие не се баш бесплатни пари. Сите бонуси се подложени на одредени услови и услови, како и барања за обложување. Секое казино има различни услови за бонус, кои ги прикажуваме во нашите индиски прегледи на онлајн казино. Општите задачи поврзани со бонус вклучуваат, но не се ограничени на пријавување, правење депозити, играње лојално и повикување на нови членови. Важно е играчите да знаат каков тип на бонуси во казиното можат да очекуваат пред да се приклучат на искуството со игри. Играчите со седиште во индискиот регион може да очекуваат и серија бонуси во повеќето онлајн казина. Ова вклучува бонуси за добредојде, бонуси за бесплатни вртења, бонуси за повторно вчитување и враќање на готовина, па дури и повремен бонус без депозит. За жал, не е вообичаено да се најдете онлајн казина кои издаваат бонуси за депозит во оваа фаза, што значи дека ќе биде ретко да се најде онлајн казино што издава бонус за депозит и кај Razorpay.

Топ бонуси со Razorpay
Како да го изберете вистинскиот метод на депозит

Како да го изберете вистинскиот метод на депозит

Очигледно е зошто Razorpay се смета за еден од најбеспрекорните и најсеопфатните начини за вршење плаќања преку Интернет во Индија. Сепак, важно е да се забележи дека има многу фактори кои треба да се земат предвид при процесот на избор на најдобриот метод за депозит. Избор на вистинскиот начин на депозит е од клучно значење за да се обезбеди позитивно искуство на онлајн казино. Дозволете ни да погледнеме три клучни индикатори на кои треба да внимавате при изборот на вистинскиот начин на депозит за вас:

Поддршка за повеќе валути

Валутата во која можете да ги обработите вашите пари е поважна отколку што можете да замислите. Уверувањето дека средствата остануваат во индиски рупии во текот на процесот на трансакција го прави искуството со плаќањето без проблеми. Дополнително на ова, голем показател на кој треба да внимавате е да имате давател на плаќања што ви овозможува да седите, да се опуштите и да не се грижите за конверзија на девизниот курс.

Кориснички интерфејс

Методите за депозит на онлајн казино треба да бидат лесни за употреба. Ако тие се комплицирани за навигација, ќе треба долго време да ги користат, а како резултат на тоа, корисниците едноставно нема да го прават тоа. Добрите начини на плаќање преку интернет за коцкање и портали треба да бидат доволно сеопфатни, но разбирливи и едноставни во исто време.

Безбедност

Без разлика кој начин на плаќање преку Интернет го користите, интернетот ги отвора корисниците на различни безбедносни закани. Со онлајн коцкање, корисниците треба да споделат лични и финансиски информации за да може да се направат депозити. Без разлика дали користите портал за плаќање или давател на услуги, од клучно значење е да се користат доверливи, лиценцирани и високо безбедни начини на плаќање за да се чуваат приватните информации безбедни и да се заштити секоја трансакција од измама.

Имајќи го ова на ум, тука се добрите и лошите страни на користењето на Razorpay за плаќања во казино.

Добрите

 • Достапни се над 100 доверливи начини на плаќање
 • Повеќе валутна помош
 • Во согласност со стандардот за безбедност на податоци на индустријата за платежни картички (PCI-DSS)
 • Не е потребен процес на отворање сметка
 • Кориснички интерфејс

Конс

 • Достапно само во Индија
 • Нема достапни бонуси за депозит
Како да го изберете вистинскиот метод на депозит
Процес на отворање сметка на Razorpay

Процес на отворање сметка на Razorpay

Одговорноста за отворање сметка кај Razorpay не паѓа на клиентите. Наместо тоа, интеграцијата и поврзувањето на Razorpay како опција за платежна услуга зависи од онлајн трговецот или бизнисот. Откако Razorpay ќе биде достапен како начин за плаќање на играчите, сè што треба да се направи е корисниците да влезат во екранот на трансакцијата на Razorpay, да го изберат претпочитаниот начин на плаќање, да ги пополнат дадените празни полиња и на крајот да го обработат саканиот депозит. износ. Дополнително на ова, играчите ќе треба да се придржуваат до старосните ограничувања потребни за отворање сметка за онлајн банкарство или е-паричник со кој било давател на услуги со кој ќе изберете да ја обработите вашата трансакција. Погрижете се да се запознаете со различните старосни ограничувања на вашиот давател на плаќања со посета на нивната веб-страница за повеќе информации.

Процес на отворање сметка на Razorpay
Безбедност и безбедност со користење на Razorpay

Безбедност и безбедност со користење на Razorpay

Бидејќи Razorpay е решение за портал за плаќање базирано на облак, кое користи преку 100 најдоверливи даватели на плаќања, самиот Razorpay може да се идентификува како високо безбеден и безбеден бизнис. Познато е дека Razorpay е добар избор за депозити на онлајн казино бидејќи сите трансфери се заштитени со услугата - осигурувајќи дека клиентите не треба да се грижат за своите пари, лични или финансиски информации, туку може уживајте во игрите обезбедени од онлајн казината кои прифаќаат плаќања преку Razorpay. Дополнително, ова решение за портата за плаќање е во согласност со PCI-DSS - зголемувајќи го неговиот кредибилитет во безбедносниот и безбедносниот простор.

Безбедносни и безбедносни аспекти на Razorpay

Шифрирана комуникација

Razorpay користи највисока гаранција, Secure Socket Layer и Transport Layer Security сертификати, кои гарантираат дека ниту едно неовластено лице не може да пристапи до чувствителните податоци за плаќање на клиентите преку интернет.

Токенизација за да се спречи изложување на податоци

Ова решение за портата за плаќање го заменува 16-цифрениот број на картичката на клиентот со токен што го заменува оригиналниот број на картичката. Токените се доделуваат по случаен избор, што им отежнува на хакерите да го реверзификуваат вистинскиот број на картичката.

Компатибилен со PCI DSS и ISO: 27001

Советот на PCI е меѓународно тело кое поставува прописи за усогласеност за управување со податоците на сопствениците на картички за сите системи за онлајн плаќање.
Организацијата ISO има членство од 164 национални тела за стандарди. Со тоа што се усогласени со двата од овие стандарди, заедно со честите ревизии од трети страни и посветен тим за внатрешна безбедност, податоците на клиентите се секогаш безбедни со Razorpay.

Безбедност и безбедност со користење на Razorpay
Откријте други депозити

Откријте други депозити

Razorpay се покажа како идеално решение за правење депозити во казино и многу повеќе поради неговите карактеристики на порталот за плаќања кои овозможуваат безбедни, удобни и кориснички плаќања. Но, исто така е важно за клиентите или за играчите да откријат алтернативни методи за депонирање. Со тоа, и со разбирање како различните методи за депонирање на онлајн казино се споредуваат едни со други, коцкарите можат да ги измерат добрите и лошите страни на секој за да го најдат најдобриот начин на плаќање во казино за нив. Подолу е листа на алтернативни методи за депозит за да откриете:

Скрил

Skrill е дигитален паричник и познат како еден од најпопуларните начини на плаќање таму. Skrill нуди безбеден и безбеден начин за управување со вашите онлајн трансакции. Со неговата зголемена популарност, многу играчи избираат Skrill за депонирање добивки.

Нетлер

Neteller е несомнено и еден од најпопуларните е-паричници до денес. Ова решение за плаќање е еден од најраните и најуспешните платежни системи во онлајн казина и сè уште е широко користен од милиони играчи денес.

Цимплер

Zimpler е модерно, сигурно и брзо решение за плаќање што им овозможува на клиентите да ги поврзат своите оперативни банкарски сметки со е-паричникот и да прават депозити во онлајн казина кои прифаќаат плаќања преку Интернет преку овој режим.

Откријте други депозити

Најчесто поставувани прашања

Сѐ што треба да знаете за казината

Што е Razorpay?

Razorpay е решение засновано на облак во Индија, дизајнирано да обработува, прифаќа и исплаќа плаќања преку исплати на продавачи и портали за плаќање.

Може ли да му верувам на Razorpay?

Да. Razorpay им обезбедува на клиентите преку 100 најдоверливи даватели на плаќања. Дополнително на ова, решението за портал за плаќање е во согласност со PCI-DSS и ISO, користи шифрирана комуникација и користи токенизација за да спречи изложување на податоци.

Дали Razorpay е бесплатен?

До одредена граница. Како што е моментално, бизнисот Razorpay е развиен на начин што потрошувачите не плаќаат никакви надоместоци за обработка на плаќањата преку Razorpay. Сепак, играчите треба да бидат свесни за фактот дека може да се применат такси во зависност од тоа кој начин на плаќање се користи преку портата Razorpay.

Колку долго трае повлекувањето на Razorpay?

Времето на обработка на повлекување варира и ќе зависи од претпочитаниот начин на плаќање. Повлекувањата од банкарски трансфери и повлекувањата од дебитни и кредитни картички се подложени на подолги периоди на чекање кои може да потраат некаде од 5 работни дена до 2 недели. Напротив, повлекувањето на е-паричник е многу побрзо од другите платежни услуги - се исплаќа во рок од 24 до 48 часа од вашето првично барање.

Дали Razorpay поддржува само INR плаќања?

Не. Razorpay им дозволи на корисниците да прифаќаат плаќања преку Интернет во различни поддржани меѓународни валути - сето тоа додека спроведуваат конверзија на валута во реално време користејќи ја менувачот во моментот на плаќањето. Како што стои, Razorpay поддржува мноштво од над 100 странски валути, вклучувајќи INR, USD, EUR и SGD - осигурувајќи дека има широк глобален досег. Важно е да се напомене дека сите меѓународни плаќања се порамнуваат во индиски рупии.