Онлајн Казино InterAc

Основана во 1984 година како Асоцијација Интерак, Интерак е канадска компанија која ги олеснува меѓубанкарските електронски трансакции. Во моментов, овој начин на плаќање преку Интернет е достапен само во Канада, но има детални планови за проширување на операциите и во други региони. Interac може да се пофали со преку 59.000 банкомати и преку 450.000 трговци.

Interac е популарен метод за повлекување на многу онлајн казина. Веб-страниците на властите како што е рангирањето на онлајн казино го препорачуваат ова решение за плаќање поради неколку причини. Прво, пресвртот на трансакцијата е брз. Цените се исто така достапни. Што повеќе? Interac сериозно ја сфаќа безбедноста. Тој нуди безбедно и сигурно банкарство во споредба со повеќето начини на плаќање таму.