Бетано го потпишува второто фудбалско партнерство во Бразил со Флуминез

Новости

2021-08-26

Eddy Cheung

Betano е спортска и гејмерска технолошка компанија, а нејзината најнова експанзија ја опфаќа Латинска Америка; особено, Флуминис ФК.

Бетано го потпишува второто фудбалско партнерство во Бразил со Флуминез

Целта на ова партнерство е да се зајакне свесноста за брендот Kaizen Gaming, која ќе се манифестира на повеќе начини. Логото на Kaizen Gaming ќе се појави на дресовите на играчите на Fluminese за време на фудбалските натпревари, што е значаен маркетиншки чекор напред.

Поважно е дека постои силен елемент за подобрување на општествената одговорност низ целата земја; ова чувство беше поддржано од CMO на Kaizen Gaming Панос Константопулос.

Уште во мај, Бетано потпиша договор со Атлетико Миниеро, а нивното проширување во Флуминезе ја потврдува нивната позиција во земјата Бразил. На крајот на краиштата, компанијата ќе биде подобро позиционирана да се вклучи во поинтензивни и стратешки маркетинг напори понатаму.

Коментари од Fluminese

Претседателот на Флуминез, Марио Битенкур, го изјави своето задоволство од партнерството: „Особено сум среќен што Бетано ја разбира големината на нашиот клуб и сигурен сум дека заедно ќе славиме многу победи и одлики. Го поздравуваме Бетано во нашето семејство ",

Похолистички, Бразил се залага за порелаксиран и помалку строг пазар за коцкање. Како најголема земја во Јужна Америка, Бразил сè уште работи напорно за да развие и да преговара за рамнотежа во индустријата за коцкање. Со оглед на просторот што го зазема земјата, казина во Бразил би можеле да бидат многу. Сепак, со желба за поопштествена одговорност и желба за реинвестирање во спортот, здравството и образованието, се предлага зголемување на даноците за компаниите во областа на спортското обложување.

Она што ова на крајот покажува е дека Бразил моментално е во состојба на флукс и развој во однос на индустриите за коцкање и обложување. Со оглед на тоа што земјата сè уште добро ја прилагодува својата позиција, многу корисници би можеле да ги земат предвид онлајн казина и дигитално обложување. Оваа опција стана актуелна во последната година во екот на пандемијата на коронавирус, бидејќи повеќе корисници беа заглавени дома и далеку од физичките продавници. Има значителен поттик во пријавувањето на корисниците за онлајн казина и леснотијата на влез во индустријата никогаш не била полесна. Она што е највозбудливо е тоа што коцкарските индустрии всушност имаат корист од промената на профилот на потрошувачите по СОВИД; тоа е, во повеќе дигитален свет, некои од најдобрите онлајн казина забележаа метеорски пораст во продажбата и употребата.

Заклучок

Со оглед на ширењето на Betano во Латинска Америка, казината во Бразил може да бидат перспектива на хоризонтот, а нагонот на онлајн казина може само да помогне во промовирањето на индустријата. Интересно е тоа што нагонот за општествено поодговорно ширење на парите низ регионот ќе постави неколку уникатни прашања за светот на обложувањето. Со оглед на тоа што главните сопственици на бизниси низ спортската индустрија ги признаваат партнерствата со обложувачките организации како позитивни, се соочуваме со ветувачки знак за просторот. Како резултат на тоа, веројатно ќе видиме како Betano и некои од другите најдобри казина и опции за обложување уште повеќе да растат во блиска иднина.

Најнови вести

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет
2022-09-27

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет

Новости