Видови симболи на слотови

Новости

2020-04-22

Секој кој играл казино игри мора да биде запознаен слотови. Сепак, симболите на автоматите често претставуваат предизвик за повеќето нови играчи. Додека унапредувањето на овие симболи носи многу возбуда, играчите мора да ги научат овие симболи. Оваа статија ќе објасни некои од вообичаените симболи.

Видови симболи на слотови

Стандарден симбол

Ова е симболот што плаќа одредена сума на пари штом играчите ќе стигнат до победничката линија. Броевите треба да се појавуваат во низа на активна линија за репродукција. Поклопувањето на најмалку три симболи во активна линија за репродукција резултира со погодување на комбинација, а играчот добива соодветна награда за истата.

Диви симболи

Дивите симболи се исто така вообичаени, особено во модерните слотови. Дивите симболи се од витално значење бидејќи можат да работат како замена за други симболи. Сепак, не може да се користи наместо симболите за бонус и расфрлање. Пример за употреба на диви симболи е кога се игра иконата со карти ACE на првата и третата ролна. Диви симбол може да работи на местото на ас за втората ролна и да создаде победничка линија. Бидејќи слотови постојано се развиваат, постојат многу видови на диви симболи, вклучувајќи ги Expanding Wilds, Stacked Wilds, Sticky Wilds, Shifting Wilds, Walking Wilds и Transferring Wilds. Играчите можат да ја прочитаат табела за плаќање за да разберат како функционираат овие дивини.

Симбол за растурање

Ова е еден од најпознатите симболи за слот, па затоа се смета за суштински. Симболот Scatter има две функции. Првиот е сличен на оној на стандардниот симбол, каде што плаќа одредена сума кога се појавува доволно, а играчите победуваат ако се појави во кој било дел од ролните. спуштете го потребниот број скетери на дадена линија за плаќање. Главно, три скетери се доволни за да се активираат наградите. Распрснувачите исто така може да имаат повеќе посебни карактеристики отколку само бесплатни вртења. Тие се познати по тоа што нудат свои исплати.

Бонус симбол

Симболите за бонуси се иновативни симболи кои содржат скоро слични карактеристики на бонусот за расејување. На процеп симболот активира некои видови бонус игри каде што лежат големи победи. Како и расфрлањето, на симболот на бонус му требаат најмалку три од нив на вистински за да активира бонус. Играчите треба да ги спуштат симболите на бонус на последователни ролни и тие треба да бидат на активна линија за плаќање. Сепак, играчите не добиваат пари со овој симбол освен бонусот и не им требаат повеќе од нив за да активираат повеќе бонуси. Како и со повеќето казино игри, овие бонус кругови на крајот се одредуваат од среќа.

Најнови вести

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership
2022-09-24

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership

Новости