Законитоста на индиските онлајн казина

Новости

2021-10-11

Benard Maumo

Коцкањето во Индија е омилена забава со векови. Но, како и во Соединетите Држави, регулирањето на индиското коцкање варира од држава до држава. Со други зборови, државите во Индија можат да ги формулираат своите приспособени закони за коцкање.

Законитоста на индиските онлајн казина

Значи, што вели законот Индиски онлајн казина? Дали е легално да се коцкате онлајн во оваа многу населена јурисдикција? Дали некој некогаш бил уапсен за кршење на индиските закони за коцкање?

Законитоста на коцкањето во Индија

Како што беше кажано на почетокот, коцкањето во Индија е државна тема. Така, само индиските држави можат да формулираат закони за коцкање во нивните области.

Тоа, рече, Законот за јавно коцкање од 1867 година спречува водење или поседување јавна куќа за коцкање. Секој што ќе го прекрши овој закон ќе се соочи со казна до 3 месеци затвор или парична казна од 200 рупии.

Покрај тоа, овој закон за коцкање ги спречува обложувачите да посетуваат кое било лице место за коцкање. Казната? Затвор до еден месец или парична казна од 100 рупии.

Дали онлајн коцкањето во Индија е легално?

Ако барате да играјте во онлајн казино во Индија, продолжи затоа што ниту еден закон не забранува онлајн обложување. Како што беше дискутирано погоре, Законот за јавно коцкање од 1867 година е премногу стар за да ги покрие активностите за обложување преку Интернет.

За да го покрие овој дефицит, федералната влада се потпира на Законот за информатичка технологија од 2000 година. Сепак, законот никаде не ги спомнува зборовите „коцкање“ или „обложување“. Како резултат на тоа, индиските судови беа оставени да го толкуваат законот, што досега не го направиле.

Но, тоа не значи дека онлајн казината работат во сива зона во Индија. На пример, државата Махараштра го забрани коцкањето преку Интернет во 2013 година откако го измени Законот за обложување на Бомбај. Исто така, државите Андра Прадеш и Телангана ги забранија сите форми на онлајн коцкање во јануари 2020 година.

Од друга страна, Нагаланд, Сиким, Даман и Гоа се легални и регулирани пазари за коцкање преку Интернет. Запомнете, сепак, дека законите дозволуваат само одредени видови на онлајн коцкање. Нагаланд, на пример, дозволува обложување само на игри засновани на вештини како блек џек и Texas Hold'em.

Каде да се играат индиски онлајн казино игри

Онлајн обложувањето во Индија е во почетна фаза. Ова е прилично изненадување, имајќи предвид дека Индија е една од технолошки најнапредните земји во светот. Исто така, огромната популација од повеќе од 760 милиони корисници на паметни телефони е одлична перспектива за многу оператори на онлајн казино.

Но, иако индиските казина не можат да поседуваат и промовираат сајтови за коцкање, законот не ги спречува офшор казина (не индиски казина) да нудат услуги за коцкање на индиските играчи. Единствениот законски услов е дека онлајн казиното мора да поддржува плаќање во индиски рупии.

Индиски онлајн казино порти за плаќање

Банкарството е примарна пречка што ги разочарува онлајн обложувачите во Индија. Веќе некое време, депонирањето пари во офшор казина е исклучително тешко.

Имајќи го тоа на ум, индиските играчи ги финансираат своите онлајн казино сметки преку Neteller и Moneybookers. Иако MasterCard и Visa може да работат, има случаи кога овие методи може да не успеат. Затоа, придржувајте се до индиските онлајн казина кои нудат опции за банкарство со е-паричник за да избегнете какви било непријатности.

Дали некој е уапсен за играње во индиски онлајн казина?

Изненадувачки, не постои пример кога онлајн казино или играч на спортски книги бил уапсен и обвинет во Индија. Сепак, ова не е гаранција дека нема да бидете казнети или фрлени во затвор затоа што играте онлајн во држави како Махараштра и Телангана.

Властите наоѓаат мала вредност во трошењето скапоцени ресурси за следење и одредување на играчите на онлајн казино. И дури и да почнат да ги удираат играчите, ќе имаат тешко време на суд, бидејќи федералниот закон не го спречува онлајн обложувањето.

Заклучок

Генерално, треба лесно да уживате во непречено коцкање на офшор казина во Индија. Тоа е затоа што овие казина работат во вакуум, бидејќи федералниот закон не ги спречува да пристапат на пазарот. Само не заборавајте да играте на лиценцирани сајтови за коцкање за да избегнете онлајн измами.

Најнови вести

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership
2022-09-24

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership

Новости