Историја на Комисијата за коцкање во ОК

Новости

2021-03-07

ОК сцената со коцкање е една од најпопуларните и најпрофитабилните. Но, со големиот број на сајтови за коцкање кои работат во овој регион, изненадувачки е што играчите во ОК уживаат веројатно најбезбедните и најбезбедните коцкарски искуства. Овој успех најмногу се должи на Комисијата за коцкање во Обединетото Кралство, која ги надгледува сите активности за обложување во ОК.

Историја на Комисијата за коцкање во ОК

Формирана во 2007 година по усвојувањето на Законот за коцкање од 2005 година, Комисијата за коцкање на Обединетото Кралство е навистина најпочитуваното регулаторно тело за коцкање во Европа. Затоа, прочитајте за да се запознаете со неколку работи за историјата и еволуцијата на UKGC.

Кратка историја на историјата на коцкањето во ОК

Коцкањето долго време е популарна забава во Велика Британија. На пример, коњските трки постојат повеќе од три века, при што Честер бил домаќин на најраната забележана трка во 1539 година. Исто така, кралот Чарлс II бил сериозен спортист кој помогнал да се популаризира Њумаркет надвор од границите на ОК.

Сепак, историјата на прописите за коцкање во ОК е малку нерамна. Во 1694 година, владата ја легализираше првата национална лотарија. По овој потег, лотариите станаа стандарден метод за собирање средства за добротворни цели и други проекти.

Меѓутоа, во 19 век, владата почнала да воведува построги мерки како што е Законот за коцкање и обложување од 1845 и 1853 година.

Но, тоа беше до 1960-тите кога беше воведено повеќе законодавство. Добар пример е Законот за коцкање од 1968 година. Овој закон го постави темпото за повеќето модерни закони за коцкање во ОК.

Формирање на UKGC

Комисијата за коцкање во ОК е неодделенско тело на владата на ОК одговорно за регулирање на сите активности за коцкање во ОК. Ова ги вклучува и физичките установи и онлајн казина и спортски книшки.

Во 2007 година, ова тело го замени Одборот за коцкање за Велика Британија и ја презеде улогата на надзор на Националната лотарија во 2013 година. Како што беше кажано претходно, Комисијата за коцкање на Обединетото Кралство беше основана по донесувањето на Законот за коцкање од 2005 година.

UKGC е одговорен за потврдување дали давателите на услуги за коцкање се усогласени со сите практики според Законот за коцкање од 2005 година. Тој има овластување да ги испита сите прекршоци и да спроведе правна постапка против прекршителите. Комисијата може да доделува, одзема и одбие лиценци. Што е најважно, може да препорача понатамошни активности потребни за дезинфицирање на индустријата за коцкање во ОК.

Одговорности на UKGC

Како што беше кажано погоре, главната цел на комисијата е да обезбеди место на коцкање без криминал. Коцкарската индустрија во ОК треба да биде фер и доверлива. Исто така, комисијата ги штити ранливите и децата.

Во 2019 година, комисијата објави план за подобрување на индустриските стандарди и понуда на дополнителна јавна заштита. Беше најавено дека комисијата ќе започне јавно истражување и ќе ги искористи наодите за подобрување на нивната ефикасност.

Покрај тоа, UKGC може да ги казни операторите за коцкање секогаш кога ќе прекршат кој било закон за коцкање. Сепак, ова е по темелна истрага на комисијата. Телото е одговорно и за рекламирање локални и национални прашања поврзани со коцкањето.

Од витално значење е да се забележи дека списокот на носители на лични лиценци и оператори за коцкање кои имаат дозвола да работат во ОК е достапен на веб-страницата на UKGC. Така, следниот пат кога ќе барате регулирани онлајн казина во ОК за да се придружите, посетете ја нивната веб-страница и потврдете ги деталите.

Што да очекувате напред

Иднината на коцкањето во ОК е светла. Сепак, надворешните фактори како Брегзит и Коронавирус може да го забават растот на пазарот. Но, ова е само краткорочно, а пазарот ќе се врати на своето вообичаено најдобро. Значи, бидејќи коцкањето е индустрија која постојано се развива, UKGC мора да преземе соодветни мерки за да остане во тек и соодветно да одговори на големите случувања.

Најнови вести

Промоција на Betfinal на Светското првенство 2022 година
2022-11-29

Промоција на Betfinal на Светското првенство 2022 година

Новости