Како да се справите со Бакара

Новости

2022-09-05

Играта Baccarat во суштина е иста без разлика дали се игра онлајн или во ВИП соба во тоа казино одморалиште. Идејата е да се предвиди победничката рака помеѓу рацете на играчот и банкарот. Притисни/вратоврска е исто така можно сценарио. Значи, без никакво дополнително одложување, подолу е како функционираат бакара картичките и како да се справи со Baccarat!

Како да се справите со Бакара

Како да се игра Baccarat

Кога играте бакара на интернет, започнете со наоѓање празна маса пред да му покажете готовина на дилерот. Запомнете дека дилерот не може да земе ништо од вашата рака. Затоа, кога сте подготвени, фрлете ги парите на масата и ќе добиете чипови за играње за да започнете да играте. 

Сега е време да ја изберете позицијата за обложување. Како што беше кажано првично, можете да се обложувате или на позициите на банкар или на играч. Забележете дека продавачот на куќи не е нужно банкарот, а вие, играчот. Ова се само имиња за страните.

Целта на играта

Целта на играта е да се доближите до 9 со картите што ви се делат без да ги уништите. Накратко, ако банкарот или играчот има 8 или 9 (исто така наречени природни), не се извлекуваат повеќе карти и победува дотичната страна. Дилерот потоа ќе ги собере сите карти и започнува нов круг. 

Врска во Бакара

Исто така, вреди да се напомене дека ако вкупниот број за двете страни е ист, играта завршува нерешено. Едноставно кажано, ниту банкарот ниту играчот нема да го загубат или да го добијат облогот. 

За повеќе за како да се игра баракарат

Правило за трета карта во главните облози на Бакара

Пред да нурнете подлабоко во играта на бакара, доаѓа благ потсетник дека правилата на бакара диктираат од каде започнува страната на играчот. Значи, ако ја изберете страната на играчот и создадете природна, играта завршува и започнува друга рунда. Раката на играчот, исто така, стои ако вкупниот број на поени е 7 или 6. Но, ако вкупниот број на поени на играчот е помеѓу 0 и 5, се извлекува друга карта освен ако страната на банкарот има природна.

Што е со правилата за трета картичка на банкарот? Сега, тука работите се сложени, бидејќи банкарот оди последен. Ако вредноста на раката на банкарот е 0, 1 или 2, се дели друга карта освен ако страната на играчот не покаже природна. Исто така, банкарот добива дополнителна картичка ако третата картичка на играчот е 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 или 9. Тие стојат ако третата картичка на играчот е 8. Не дека сите страни добиваат максимум 3 карти. 

Подолу е целосен преглед на правилата за трета картичка на банкарот:

 • 0-1-2: банкарот извлекува карта без оглед на третата карта на играчот. 
 • 3: банкарот извлекува картичка ако третата картичка на играчот е 8.
 • 4: банкарот ремизира ако играчот добие дополнителни 2-3-4-5-6-7.
 • 5: банкарот ремизира ако играчот добие дополнителни 4-5-6-7.
 • 6: банкарот ремизира ако играчот добие дополнителни 6-7.
 • 7: банкар стои.

„Злобните“ 5% куќна провизија

Најдоброто нешто за играњето бакара е тоа што играта нуди еден од најсочните рабови на куќата. Ако се обложите на страната на банкарот, уживате во предност од ниски 1,09%. Од друга страна, страната на играчот максимум изнесува 1,24%, при што облогот нерешено е највисок со 14,36%. Затоа, држете се настрана од облогот за врзување ако сакате да преживеете во бакара.

Но, зошто играчите ја претпочитаат страната на играчот и покрај повисокиот раб на куќата? Прво, страната на банкарот има фреквенција на удари од 50,6% во споредба со 49,3% на играчот ако се земе предвид нерешениот резултат. Иако нема значајна разлика, провизијата од 5% на куќата за сите победи на облозите на банкарите ја прави непривлечна. Провизијата може да биде повисока или помала, во зависност од казиното. И, се разбира, дури и малите маржи како разлика од 0,10% може да влијаат на вашиот субсидирам на долг рок.

За понатамошно читање, еве а Водич за Baccarat кој ќе ви помогне да освојувате повеќе доследно

Најчестите странични облози на Baccarat

Освен што ја прават играта поинтересна, страничните облози во бакарат го прават и поисплатливо да се игра. Општо познато е дека повеќето странични облози доаѓаат со поголеми шанси. Значи, без да се залажувате наоколу, подолу се неколку вообичаени странични облози на бакара:

 • Цело црно или црвено: овој стандарден страничен облог е за предвидување дека страната што ќе ја изберете ќе има чисто црвени картони (срца и дијаманти) или црни картони (лопати и палки). Исплатата е 22:1 и 24:1, соодветно.
 • Среќен бонус: Ако правилно предвидите дека победничката рака на банкарот ќе има 6, уживате во огромна исплата од 18:1. 
 • Кралски натпревар: Овој облог е вообичаен во копнените казина. Предвидувањето дека првата рака ќе има крал и кралица ви дава исплата 75:1. 
 • Супер 6: Ако победничката страна на банкарот создаде вкупно 6, исплатата е 12:1. 
 • Двојно 8: Како што навестува името, овој страничен облог победува ако предвидите дека двете раце за отворање ќе имаат 8. Исплатата е 15:1. 
 • Змеј бонус: Во овој облог, ќе треба да предвидите дека природното ќе победи со одредена разлика. Забележете дека колку е поголема маржата, толку е поголема исплатата. Исто така, облогот губи ако е три поени или помалку. 
 • Змеј 7: Ако раката на банкарот победи со три карти вредни 7, овој облог ви дава исплата од 40:1. 
 • Совршен пар: Понекогаш, може да имате пар слични рангови. Ако тоа се случи, исплатата е 25:1 ако е ист костум или 5:1 од различен костум.

Заклучок

Нема ништо комплицирано во играњето бакара. Тоа е, всушност, една од ретките игри за кои не е потребно посебно знаење за играње. Но, секогаш запомнете дека тоа е игра заснована на среќа. Значи, играјте за забава и со субсидирам.

Најнови вести

Како да го најдете најдоброто онлајн казино за себе
2022-12-06

Како да го најдете најдоброто онлајн казино за себе

Новости