Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет

Новости

2022-09-27

Benard Maumo

Дали некогаш сте ги пресметале шансите да добиете облог во рулет? Рулетот е лесна игра заснована на среќа која изненадувачки вклучува многу математика. Значи, за да ги подобрат своите шанси за победа, играчите мора јасно да ги разберат шансите за рулет. 

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет

Ова брзо читање ќе ви ги даде сите детали за шансите за рулет и како да ги пресметате како професор по математика. Запомнете, ниту една стратегија на дофат не може да ја победи предноста на рулетот. 

Шансите за онлајн рулет на американски и европски тркала

Американските и европските тркала се најчестите игри со рулет со вистински пари. Вториот е најпопуларен затоа што има еден џеб со нула (0), што му дава 2,70% куќен раб. Од друга страна, американското тркало има двоен џеб со нула (00), па оттука и масивниот раб од 5,26%. Но, добивките можат да бидат воодушевувачки во оваа игра.

Исто така е од витално значење да се забележи дека некои онлајн казина нудат француски рулет. Ова е најраната форма на играта и го користи истиот концепт како и европската верзија. Сепак, има уникатни правила и повеќе можности за обложување, намалувајќи го работ на куќата на 1,35%. Но, севкупната цел останува иста - предвидете каде ќе слета топката од рулет. 

Како да се пресметаат шансите за рулет

За среќа, пресметувањето на шансите за рулет е едноставно како броење 1-2-3. Накратко, се работи за тоа да се знае вашата веројатност или веројатност да добиете облог. 

Еве ја формулата за пресметување на шансите за победа во рулет:

Шансите за победа = Број на начини на победа / Број на начини за губење

На пример, во обложување Straight Up, имате само еден начин да победите и 36 начини да изгубите. Од друга страна, сплит облогот има два начина за победа и 35 начини за губење. Значи, ќе имате 1/36 и 2/37 шанси за победа во овие соодветни облози на рулет. 

Исто така, важно е да се пресметаат шансите за успех за да се знае веројатноста да не се случи некој настан. Овде, ќе ја користите следнава формула:

Шансите за победа = Број на начини за губење / Број на начини за победа

Ако одите со облогот Straight Up, на пример, вашите шанси за успех ќе бидат 36/1. 

Куќата Еџ

Овие бројки дискутирани погоре ќе ве наведат да го пресметате работ на куќата. Но, запомнете дека шансите за куќата обично се поставени на 35/1 на кое било тркало на кое играте.

Подолу е формулата:

Предност на куќата = (Шефициенти за успех – Шансите на куќа) x Веројатност за победа x 100

На пример, на рулетот со една нула, математичката предност за куќата ќе биде: (36/1 – 35/1) x 1/37 x 100 = 2,70%. Користејќи ја истата формула на тркалото со двојна нула, ќе дојдете до 5,26% предност на куќата. 

Како работ на куќата влијае на играта

Повеќето играчи на рулет ја избираат играта со мала предност на куќата, зголемувајќи ги нивните шанси за победа. Иако ова е делумно точно, важно е да запомните дека сепак ќе ја изгубите куќата на долг рок. Дури и игра со 0,10% куќен раб гарантира повеќе губитни сесии отколку победнички. Значи, што е во тоа за играчот?

Ако не сте премногу загрижени за победата (што треба), искористете го работ на куќата за да го пресметате износот на банкротот што ќе треба да го играте. Интелигентните играчи на рулет секогаш ги планираат своите финансии со следење на нивните просечни загуби.

Значи, користете ја оваа формула за да ги пресметате вашите загуби:

Очекувана загуба = Број на кругови на час x Просечен облог по круг x Работ на куќата x Број на часови

Еве практичен пример; играте 100 рунди на час, од кои секоја ве чини 5 долари. Под претпоставка дека играте на европското тркало 2 часа, тоа ќе ви донесе очекувана загуба од 27 долари. Оваа стапка се зголемува на 52,6% на американското тркало. Затоа, искористете го ова за да го испланирате вашиот успех во онлајн казиното.

Совети како да ги зголемите шансите за рулет

Прво и основно, рулетот е игра заснована на среќа, што значи дека нема докажани стратегии за намалување на загубите во онлајн рулет. Всушност, повеќе игра само води до повеќе загуби, благодарение на „злобниот“ раб на куќата. Затоа, креирајте субсидирам за обложување рулет. Експертите препорачуваат субсидирам 1.000 пати поголем од вашиот просечен облог. Исто така, никогаш не вложувајте повеќе од 5% од вкупниот банкрот на еден облог. 

Исто така, добра идеја е да се обложите високо и да умрете во рулет. Како што беше кажано претходно, поразените сесии ќе продолжат да се натрупуваат со повеќе рунди. Затоа, размислете за високото вложување и заминете веднаш штом ќе го вратите капиталот со профит одозгора. Држењето околу масата само ќе ве искушува да правите повеќе облози кои ќе завршуваат со загуби поголемиот дел од времето. 

И на крај, бидете бавен играч. Рулетот може да биде забавен и возбудлив за играње. Ова е совршен катализатор за ставање повеќе облози на час за почетници. Но, брзината убива во рулет, па затоа треба да барате полни табели. Некои игри со рулет во живо исто така имаат подолго времетраење помеѓу рунди. Одвојте време!

Уживајте во играта!

Математичкото знаење е неопходно за да се извлече најдоброто од тркалото на рулетот. Но, едно е сигурно; рулет и други игри засновани на среќа само ќе ви го исцрпат буџетот многу побрзо од игрите засновани на вештини како покер и блек џек. Затоа, играјте ја играта за забава и отфрлете ги сите победнички очекувања. Само третирајте ги тие победи како бонус.

Најнови вести

Како да го најдете најдоброто онлајн казино за себе
2022-12-06

Како да го најдете најдоброто онлајн казино за себе

Новости