Новите правила за онлајн казино се појавија на пазарот во Обединетото Кралство додека се наѕираат реформите, наведени се големите грижи

Новости

2020-10-12

Британските гејмерски компании воведоа нов сет на правила за производство на онлајн игри, бидејќи тие се обидуваат да се изборат со проблемот со коцкањето во услови на неизбежни промени во индустријата. Забавувањето на стапките на центрифугирање на автоматите, забраната на многу спорни карактеристики на играта и зголемената пристапност до почисти детали за игри се нови чекори.

Новите правила за онлајн казино се појавија на пазарот во Обединетото Кралство додека се наѕираат реформите, наведени се големите грижи

Советот за обложување и игри (BGC) го објави новиот Кодекс на однесување, кој има за цел да обезбеди постабилни принципи на коцкање пред влезот на пазарот. Брзините на Играчкиот циклус се поставени најмалку на 2,5 секунди според новата структура. Употребата на турбо игра што им овозможува на играчите да го зголемат темпото на игри и играње повеќе слот во исто време, ова им овозможи на играчите во минатото да имаат можност да ставаат повеќе влогови во различни игри истовремено, ова исто така беше забрането.

Што велат Советот за обложување и игри (BGC):

БГЦ потврдија дека ова ново раздвижување ќе биде во полн ек до крајот на месец октомври. Во изјавата на извршниот директор на Советот за обложување и игри (BGC), Мајкл Дагер:

_„Онлајн компаниите за коцкање заработија од пандемијата, правејќи повеќе профит и ставајќи повеќе животи во ризик.__Важно е да се запамети дека огромното мнозинство од речиси 30 милиони возрасни во ОК кои уживаат во повремен трепет секоја година, било на лотарија, бинго, спорт, казина или игри, го прават тоа совршено безбедно._Новиот кодекс на однесување за дизајн на игри е уште еден пример за нашата решеност да се справиме со грижите и да ги исполниме нашите побезбедни обврски за коцкање“

Колку се прифатливи овие реформи - одржливост на индустријата?

Секторот е подготвен да ги преиспита прописите за коцкање поради загриженоста за зголемениот број играчи кои се соочуваат со проблеми во ОК. Оваа година, поради пандемијата на коронавирус, проблемот беше разгледан и со пратениците кои се залагаа за целосна забрана на рекламите за игри и максимална сума што може да се обложи со играње во која било онлајн казино.

Претстојните промени ги поттикнаа врвните играчи да вработат високи политичари за да ги водат низ ревизијата. Обложувачкиот гигант 888 го именуваше Лорд Менделсон, поранешен советник на Блер, додека Флатер, поранешен заменик-лидер на лабуристите и отворен активист против коцкање Том Вотсон, беше именуван за консултант минатиот месец.

Клучна област која се смета за големо потресување во новата реформа

Ова се неколку од критичните области каде што луѓето на позиции на власт се сметаат за најважно за реформите да имаат преференцијален третман. Ограничувањата на влогот за сите наслови поврзани со онлајн слот не надминуваат 2 фунти врз основа на тоа дека може да се предизвика потенцијална штета.

 • Подолго време во слот игрите помеѓу вртењата.

 • Предложена општа забрана за ВИП и програми за примамување.

 • Сите реклами кои вклучуваат коцкарски активности се целосно забранети.

 • Целосна ревизија на законите за коцкање во ОК (има последици од ефективно технолошки вишок на UKGC - Комисија за коцкање во ОК).

 • Ограничувањето на депозитот на новите клиенти може да се потврди додека не биде достапно.

 • Надзорот на клиентите е поефективен.

  Што би можело да поттикне реформи

  Во јуни 2019 година, една приказна во Гардијан објасни како петте најголеми компании за коцкање во Обединетото Кралство биле подготвени да соберат средства за да ја помогнат зависноста од коцкање, шест пати до 60 милиони фунти годишно, но тоа ефективно беше означено како поткуп.

  Потенцијалното влијание на оваа реформа

  Постојат неколку различни последици што ова може да ги има, не само од економски, туку и од социјална гледна точка, зависни од тоа колку е строга секоја предложена реформа и дали таа ќе биде донесена. Потенцијално незамисливо сценарио е ако има целосна забрана за реклами за коцкарски брендови во ОК (со конвенционални средства). Ова уште еднаш ќе значи дека компаниите за коцкање ќе мора да се развиваат повеќе за да се осигураат дека, особено кога станува збор за нови понуди и промоции, тие сепак би можеле да ја исполнат својата поента. Севкупно, преовладувачките контроли на рекламите се невозможни бидејќи, во однос на даноците годишно, индустријата за игри е еден од истакнатите фактори на приходи за владата. ако тоа се случи, големите коцкарски фирми целосно ќе се откажат од пазарот во ОК и ќе се префрлат на поотворените европски и американски пазари.

Најнови вести

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет
2022-09-27

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет

Новости