Основни совети за Блек Џек: Водич за победа

Новости

2020-10-12

Општо е прифатено дека блек џек е една од омилените игри на онлајн казино, ако не и најомилените. Ова обично се заснова на поголемата исплата што ја дава поради релативно нискиот раб на куќата. Овој раб на куќата во блек џек е мал и може да оди до 3%. Играч со некои цврсти трикови може лесно да продолжи да риболов на ова. 

Основни совети за Блек Џек: Водич за победа

Додека повеќето луѓе ќе мислат дека треба да бидете математички гуру за да го надмудрите Блек Џек онлајн казино, да, ова може да биде вистина, но повторно неколку совети со кои ако се заглавите може да ве натераат да ги надминете вештините за експертиза. Треба само да се држите до вашите пиштоли да го правите најосновното, без да ви требаат екстравагантни способности и ќе победите сепак со многу фокусиран канал.

Оваа статија ќе ги разгледа тие клучни совети; победничките совети! 

Сакате да победите? Направете ги овие совети

Пред да влезете во гнидав-гризот, најосновните совети за Блек Џек Практично се сведува на тоа да бидете внимателни и да знаете кога да се разделите, удвоите, да купите осигурување (не за оваа навика) и кога да го преземете тој важен удар.

 • Секогаш погрижете се да поделите 2-ки, 3-ки, 6-ки и 7-ки и 8-ки, но секако не кога дилерот има 7 или повисока. 

 • Погрижете се секогаш да се удвојувате со акумулација од 10, но повторно не кога дилерот има 10 или кец.

 • Повторно, треба да се трудите да се удвои со 11, но не кога дилерот има кец на десетка. 

 • Најдобро време за да постигнете удар е кога имате 11 или помалку. 

 • Другата прилика кога може да постигнете удар е кога имате помеѓу 12 и 16, а картичката на дилерот е 7 или поголема вредност. 

 • Идеално, никогаш не обидувајте се да извршите понатамошен удар кога имате цврста рака, ако имате 17 или повеќе. 

 • Меѓутоа, ако сте на мека 17, или помала, не двоумете се да направите удар. 

 • Секогаш кога ќе сфатите дека дилерот има вредност од 6 или помала и дека сте на мека 18, преземете го ударот. 

Горенаведеното не се стратегии, туку само совети и трикови за да се направи поефикасна која било стратегија што ќе ги претвори шансите во ваша корист. 

Следно, ќе откријам тајна за зајакнување на вашата ментална сила додека играте блек џек . Оваа игра бара да задржите позитивен став од почеток до крај или може да бидете завршени, ајде да одиме:

 • Победничката серија е добра кога ја доживувате, но возете ја со претпазливост. Имајте во вашата глава дека нема ништо како победничка серија како водич, затоа никогаш не се обложувајте глупаво или претерано.
 • Огромното играње е опасно, погрижете се во редовен интервал да направите заслужена пауза или да земете вода за да пиете, да грицкате или само да прошетате за да ја освежите главата. 
 • Алкохол? Никогаш не обидувајте се да играте и да пиете алкохол во исто време, тоа ќе го попречи вашето расудување почнувајќи од губење на концентрацијата. 
 • Избегнувајте да ви го продаваат митот за топло и ладно. Вообичаено е да ве натера да верувате дека има топла и ладна маса или дилери за топла и ладна. Сето тоа се заблуди. 
 • Не играјте под притисок или имајте чудно чувство дека дилерите ќе ве измамат... Тие се секогаш врвни професионалци, но можете да го бакшиш дилерот ако го сакате тоа, особено на масата за блек џек во живо. 
 • Погрижете се постојано да се користи автоматско мешање на картички, помага да се победи каква било форма на симулација или следење картички доколку некој се обиде да игра паметно. 
 • Не продавајте го суеверието што го фаворизира изборот на одредена седечка положба, тоа ќе ве вознемири ако резултатите одат поинаку во раниот период на игра. 
 • Во блек џек, земањето на Осигурувањето во 80% од времето води до изгубен облог. Ризикувајте го само ако добро внимавајте на бројот на асови и 10-карти што би можеле да останат во купот карти што допрва треба да се игра, во спротивно, избегнувајте го! 
 • Повторно, никогаш не се занесувајте од вашите емоции играјќи игри со карти. Тоа сигурно ќе ве нападне, но вашата способност да останете смирени и непоколебливи, вашата шанса да постигнете подобри резултати. 
 • Не изневерувајте се заборавајќи на стратегијата што сте ја избрале да ја користите. Погрижете се да е добро означено во парче или графикон, запомнете го ако треба затоа што ова ќе ги одреди вашите потези, кога да удрите, да стоите, да ја удвоите, па дури и да ја поделите одлуката. Тоа е буквално вашиот водич за играта.

Најнови вести

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership
2022-09-24

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership

Новости