Откриено: Како италијанските обложувалници ја преживеаја тешката година

Новости

2021-08-28

Eddy Cheung

Од невиденото пристигнување на пандемијата на коронавирус во 2020 година, потресни бранови се почувствуваа низ плејада индустрии.

Откриено: Како италијанските обложувалници ја преживеаја тешката година

Еден посебен простор што го почувствува притисокот беше коцкарската индустрија - најинтензивно почувствувана во Италија. Пазарот за коцкање во земјата доби дивјак удар кога имаше забрана за маркетинг на коцкање за време на заклучувањето и наглото зголемување на даноците.

Клучот за опстанок

И покрај овие тешки удари, индустријата за коцкање реагираше интуитивно, користејќи го интернетот како спасоносна благодат. Дигитални понуди како што се онлајн казина и игри поттикна 95% зголемување на приходите низ интернет секторот – класични казина како што се BetVictor, Играјте Million, и Играј Гранд сите беа финансиски пораснати за време на ударот на бранот коронавирус.

Клучниот показател што треба да се одземе од оваа интернет тирада е приливот на нови клиенти на коцкање кои се регистрираат за да станат обложувачи на Интернет. Поради тоа што луѓето беа принудени да останат дома поради ограничувањата за заклучување, повеќе од оние кои беа склони да се коцкаат прибегнаа кон онлајн понудите што ги имаа во продавница доверливи компании. 2020 година беше година на гејмификација, со низа дигитализација што се случуваше низ индустриите: работните средини беа сведени на повици за Зум, а казината беа сведени на сеопфатни онлајн пакети. Оваа погодност е техничка позитива за многу корисници, кои сега можат да пристапат до индустријата за коцкање од удобноста на нивните домови.

Коментари од извршниот директор

Фабио Скиаволин, извршен директор на Snaitech, коментираше велејќи: „Податоците за 2020 година покажаа јасен показател за дигитализацијата на побарувачката за сите стоки и услуги, поддржани од заклучувањето на малопродажбата во 2020 година, при што потрошувачите уживаат во дигиталната понуда со поголема доверба“

И покрај налетот на пандемијата што донесе невидени промени во индустријата, Казина во Италија мораше да преброди ваква бура во минатото. Во 2019 година, беше донесен Уредбата за Достоинство, со која беа забранети речиси сите промоции на казино. Со овој неуспех, продавниците за коцкање беа принудени да откопаат нови начини за туркање на корисниците на интернет што се протегаа надвор од рекламирањето и маркетингот. Напорите беа пренасочени кон користење на присуството во малопродажба како метод за генерирање на олово, што всушност го зајакна бруто приходот од игри. Ова може да биде изненадување за многу луѓе, на кои можеби им е драга идејата дека промотивниот маркетинг е еден од главните начини за генерирање на потенцијални клиенти, зголемување на корисниците и на крајот зголемување на продажбата.

Донекаде контраинтуитивно, уредувањето и попречувањето на промоцијата поврзана со коцкањето навидум го зацврсти уделот на пазарот меѓу главните компании во индустријата, вклучително и 21 казино, Без бонус казино, и Кралскиот Спинц. Лекциите што треба да се научат овде се многу, бидејќи им покажува на индустриите ширум светот дека постојат иновативни начини да се отскокнат од неуспеси и пречки. Пандемијата на коронавирус беше непредвидена и нова, што се претставува како посериозна закана од многу минати ограничувања. Меѓутоа, фактот дека казина во Италија беа во можност одржливо да го зајакнат својот удел на пазарот, да ја зголемат својата база на корисници и да преовладуваат, покажува дека постојат патишта за закрепнување за многу индустрии. Со оглед на плимата и осеката кон повеќе онлајн-базиран свет на казино и коцкање, нема подобро време од сега за напредната индустрија со некои од најдобрите онлајн казина.

Најнови вести

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет
2022-09-27

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет

Новости