Поставени нови правила за рекламирање за индустријата за коцкање во ОК

Новости

2019-09-11

Eddy Cheung

Казино оператори во Обединетото Кралство се подготвени да видат дека новите правила за рекламирање стапуваат на сила. Веднаш штом ќе се одржи двогодишното натпреварување од петте тестови на „Пепел“ меѓу Англија и Австралија, напишаното е на ѕидот - рекламите за коцкање немаа место во спортската индустрија.

Поставени нови правила за рекламирање за индустријата за коцкање во ОК

Имплементацијата на новите правила за огласи за коцкање значи дека навивачите кои гледаат игри на телевизија нема да бидат бомбардирани со реклами за коцкање. Тест серијата беше првиот голем спортски настан што се одржа откако беа имплементирани овие нови правила. Букмејкерите нема да рекламираат некои од нивните производи за време на натпреварите во живо.

Заштита на ранливите

Главната причина зошто британската индустрија за коцкање сметаше дека е соодветно да ги ажурира законите за коцкање минатата година беше да ги заштити ранливите поединци. Поради загриженоста за ефектите од спортските преноси во живо исполнети со реклами за обложување, постоеше зголемена потреба да се заштитат децата и другите ранливи поединци од ефектите на неодговорното коцкање.

Една од заштитните мерки поставени за да се поттикне одговорното коцкање е приспособеното правило „свир до свиреж“. Ова правило ги принудува операторите за обложување и радиодифузните компании да ги рекламираат своите услуги за коцкање од пет минути пред почетокот на натпреварот до пет минути по натпреварот. Одвојувањето на додатоците за обложување од спортските преноси е од суштинско значење за заштита на ранливите поединци.

Исклучоци од коњски трки

Додатоците за фудбалско обложување неодамна беа додадени на списокот со регулирани настани додадени според правилото „свир до свиреж“. Овие закони се применливи за англиската Премиер лига, која започна неодамна, и другите пониски нивоа. Од сите обложувалници се очекува да ја почитуваат оваа доброволна забрана, со исклучок на забраната за трки со коњи.

Вклучувањето на фудбалот или исклучокот од трките со коњи од оваа забрана значи дека љубителите на спортот не мора да се грижат за блицот од реклами. Од друга страна, се очекува тркачките настани да се најдат во среќна позиција да бидат единствениот спорт што се рекламира пред спортските настани.

Можни препораки

Потегот за преземање законски мерки е направен со подобрување на општеството. Сепак, некои луѓе сметаат дека овој потег нема да вроди со плод освен ако не вклучува други форми на рекламирање. Рекламите на стадионите и спонзорствата за дресови, на пример, се подготвени да ги добијат идните закони.

Постои можност зделките за спонзори на терен и кошули да го почувствуваат гневот на забраната за обложување реклами во иднина. Износот, зачестеноста, распространетоста и строгоста на рекламите за коцкање беа тема на значителна загриженост во минатото. Со оглед на ова, прашање на време е кога ќе се наметнат формални водонепропустливи правила.

Најнови вести

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет
2022-09-27

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет

Новости