Расклопување на сложената мрежа на играта придонес кон условот за обложување

Новости

2020-01-16

Eddy Cheung

Разбирање на придонесот за играта со услов за обложување

Различни казино игри даваат различен придонес во барањата за обложување - некои воопшто не. Погледнете ги причините за овие разлики.

Расклопување на сложената мрежа на играта придонес кон условот за обложување

Добриот бонус е одлична привлечност за онлајн страницата за коцкање. Сепак, забавата завршува речиси веднаш. Откако ќе се обложите и ќе сфатите дека не можете веднаш да ги повлечете вашите добивки, почнувате да сфаќате дека всушност имало ѓавол во деталите.

Добре дојдовте во условот за обложување. Приложениот услов бара да продолжите да се обложувате користејќи ги вашите сопствени пари додека не можете да ги отклучите вашите добивки од бонус. Сепак, често е досадно да се забележи дека некои игри придонесуваат толку малку за постигнување на целта - некои дури 25%. некои игри воопшто не даваат никаков придонес.

слотови игри

Многу слотови игри немаат апсолутно никаков придонес во исполнувањето на вашите барања за обложување. Дури и откако ќе ги играте со часови, ќе откриете дека вашето барање за обложување не е подобрено ниту малку. Но, зошто е тоа така? Сето тоа се сведува на обидот на гејмерската куќа да ги врати парите.

Општо земено, игрите со слотови имаат висока стапка на враќање на играчот (RTP). Тоа оди дури до 98%. Ова значи дека коцкарот може да игра долго време, а сепак да остане дури и без загуба или победа. Во овој случај, играчот ќе придонесе за нивното барање за обложување, додека всушност не дава пари за куќата.

Прогресивни слотови

Потоа, тука е случајот на прогресивни џекпот. Овие игри се апсолутно привлечни за играчите, но во суштина не се профитабилни за куќата. Околу 5% од парите обложени на овие игри се враќаат како прогресивни исплати. Понекогаш, оваа сума оди до 10% од влогот на играчите.

Како такви, куќите го немаат луксузот да ги вклучат овие игри во барањата за обложување. Тоа би било да се натераат да се измолзат на суво. За да се избегне ова, тие ги поттикнуваат луѓето да играат други игри со тоа што не ги вклучуваат во исполнувањето на барањата за обложување или им доделуваат многу низок перцентил.

Рулет

Играта рулет е особено дискриминаторска во однос на поставувањето на условот за обложување. Но, одлуката има економска смисла. Со обложување на една боја, на пример, играчот има 47% шанса да продолжи напред. Обложувањето на две бои ја удвојува оваа шанса, па оттука играта може лесно да се користи чисто за исполнување на условот за обложување.

Заклучок

Одлуката на гејмерските куќи да го намалат придонесот на одредени игри во условот за обложување и целосно да ги изостават другите не е лична. Тоа е само финансиски разумна одлука што им дава шанса да заработат пари бидејќи условот за обложување е исполнет. Важно е да се погледне придонесот на играта пред да се игра.

Разбирање на придонесот за игра со услов за обложување Различните игри во казино имаат различен придонес во барањата за обложување - некои воопшто не. Погледнете ги причините за овие разлики.

Најнови вести

Уругвај се приближува до легализација на онлајн казина
2022-09-17

Уругвај се приближува до легализација на онлајн казина

Новости