Раст на онлајн коцкањето во Малезија

Новости

2021-07-17

Eddy Cheung

Индустријата за онлајн коцкање продолжува да расте ширум светот. Всушност, неговиот проектиран раст е од 64,13 милијарди долари во 2020 година на повеќе од 72 милијарди долари во 2021 година. Малезија не е исклучок од порастот на коцкањето на Интернет. И покрај националните ограничувања за онлајн игри, интересот за онлајн казина продолжува да се зголемува кај Малезијците.

Раст на онлајн коцкањето во Малезија

Онлајн коцкање во Малезија

И покрај ограничувањата за коцкање во Малезија, коцкањето преку Интернет е на нагорна патека. Обложувањето на англиската Премиер лига и други фудбалски настани и спортови како бадминтон е популарна активност.

Напредокот на технологијата игра голема улога во правењето на онлајн коцкањето во Малезија не само подостапно, туку и подостапно - особено кај помладите поединци. Како и во многу други земји, коцкарите сè повеќе ја користат мобилната технологија за да учествуваат во онлајн игрите.

Згора на тоа, има многу онлајн казина со седиште надвор од Малезија кои ги пречекуваат играчите кои живеат во Малезија. Освен што нудат широк спектар на игри, овие страници привлекуваат малезиски коцкари бидејќи се достапни на Бахаса Мелају, така што играчите можат да уживаат во коцкањето и да комуницираат на нивниот локален јазик. Што повеќе, неколку од нив го вклучуваат и малезискиот рингит меѓу нивната листа на прифатени валути.

Офлајн коцкање во Малезија

Коцкањето не е 100% забрането во Малезија. Постои едно огромно казино одморалиште на врвот на планината наречено Resorts World Genting. Познато и како Casino de Genting, тоа е едно од најголемите казина во светот и има илјадници слотови и стотици маси за игри.

Малезија, исто така, има три тркачки терени кои датираат од крајот на 19 век: Selangor Turf Club, Perak Turf Club и Selangor Turf Club. Дозволено е обложување на коњски трки во овие клубови или во објекти за обложување надвор од патеката.

Закон за коцкање во Малезија

Малезија, претежно муслиманска нација, забранува речиси секоја форма на офлајн и онлајн коцкање. Постојат три главни закони кои влијаат на коцкањето во земјата.

Закон за обложување од 1953 година

Сите видови и методи на коцкање се во основа забранети со Законот за обложување од 1953 година, особено обложувалниците и спортското обложување. Операторите и патроните на обложувалниците, доколку бидат фатени, може да се соочат со пет години затвор и парична казна до 200.000 MYR.

Позитивната страна е тоа што државата обично не се фокусира на поединечни коцкари. Наместо тоа, владата има тенденција да се концентрира на сопствениците или операторите на обложувалниците.

Закон за обичните куќи за игри на среќа од 1953 година

Оваа легислатива го прави кривично дело управувањето со установа за игри или дури и наоѓањето во него. Оние кои ќе бидат фатени како го прекршуваат овој закон може да бидат казнети со затвор до шест месеци и да платат казна до 5.000 MYR.

Законот прилично ја дефинира куќа за игри како локација каде што луѓето имаат можност да се соберат и да се коцкаат. И иако тоа не го кажува експлицитно, сајтовите за коцкање исто така може да се сметаат за куќи за игри.

Шеријатскиот закон

Шеесет проценти од населението на Малезија е составено од Малезијци, чија задолжителна религија е исламот според Уставот на Малезија. Исламскиот закон, познат како шеријат или сиријах, забранува коцкање, така што повеќето Малезијци не можат да се вклучат во оваа активност.

Меѓутоа, луѓето кои живеат во Малезија кои не се Малајци, како што се Индијците и етничките Кинези, не се ограничени со шеријатскиот закон. Тие претставуваат 37% од населението на Малезија и се оние кои се ангажираат повеќе и трошат повеќе на коцкање.

Најнови вести

Како да станете професионален коцкар?
2022-08-30

Како да станете професионален коцкар?

Новости