Топ 3 Стратегија за обложување на рулет

Новости

2022-06-22

Benard Maumo

Дали сакате да играте рулет онлајн? Тогаш сигурно се мачите да дојдете до одговор на ова прашање. Всушност, нема ништо како успешна стратегија во онлајн рулет за вистински пари. За разлика од игрите засновани на вештини како покер и блек џек, исходите од облозите во рулет се чисто засновани на среќа.

Топ 3 Стратегија за обложување на рулет

Тоа, рече, некои стратегии за обложување рулет досега се покажаа ефикасни. Значи, овој водич разложува некои популарни стратегии за рулет и како функционира секоја од нив. Подгответе тетратка!

Избор на стратегија за обложување на рулет

Пред да истражувате во најдобрите стратегии за најдобар рулет, прво е неопходно да научите како да изберете систем за обложување. Подолу е краток преглед:

  • Прогресивен или непрогресивен: Системите за обложување на рулет генерално доаѓаат во два главни типа; прогресивни и непрогресивни. Мора да го дефинирате вашиот стил на игра пред да се решите за која било категорија.
  • Тип на игра: Ова е веројатно најкритичниот фактор што треба да се земе предвид. Онлајн рулет тркала може да дојде или во американски или европски варијанти. Избегнувајте го првото бидејќи работ на куќата е речиси двојно повеќе од она што ќе го добиете на вториот.
  • Вашите обложувачки средства: Големината на вашата банкрота за обложување е многу важна, без оглед на тоа кој систем за обложување ќе го изберете. Значи, создадете доволно голема сума за да го извлечете максимумот од овие стратегии за обложување. 
  • Видови облози: Рулетот има различни облози, секој со различни рабови на куќата и исплати. Значи, за успешно да ги применувате системите за обложување, научете неколку работи за облозите во рулет и кои од нив се попрофитабилни за играње.

Топ онлајн системи за обложување рулет

Сега, ова е најсочниот дел што сте го чекале. Завиткајте се!

Системот Мартингејл

Системот за обложување Martingale е несомнено најпопуларната стратегија за обложување рулет преку Интернет. Измислен е во 18 век од страна на британскиот сопственик на казино наречен Џон Хенри Мартиндејл, па оттука и името Martingale system.

Имајќи го тоа кажано, системот Martingale е систем за позитивна прогресија каде гејмерите ја зголемуваат големината на облозите по секоја загуба. Ова продолжува додека не регистрирате победа и не ги вратите изгубените пари и малата добивка. Потоа, се враќате на почетната сума на облогот. 

Иако звучи добро на хартија, системот Martingale лесно може да ве испрати кај чистачите доколку среќата не е на ваша страна. Исто така, оваа стратегија за обложување има потреба од голема сума за да издржи долги губитоци.

Поради оваа причина, користете го овој онлајн систем за обложување рулет само на надворешни облози со парни пари. Дури и паричните облози плаќаат во сооднос 1:1, што значи дека имате околу 50% шанси за победа. Значи, генерално, системот Martingale е донекаде ризичен.

Системот D'Alembert

Не ви се допаѓа идејата да го зголемувате лимитот за обложување секој пат кога ќе изгубите? Нема проблем, системот D'Alembert ќе ве среди. Тоа е обратно од системот Martingales, што значи дека ги намалувате вашите облози откако ќе победите. 

Стратегијата за обложување D'Alembert е совршена за надворешни облози со парни пари, исто како и системот Martingale. Ова се заснова на идејата дека можете да победите речиси половина од времето. Со други зборови, добивате ист број на парни парични облози колку што губите. 

Еве ги основните правила во овој систем за обложување; изберете износ на облог, по можност помал од 5% од вкупниот фонд. Следно, изберете го вашиот тип на облог, без разлика дали е непарен/парен, црвено/црн или 19-36/1-18. Потоа, одземете единица од износот на вашиот облог секој пат кога ќе победите и додавајте единица секој пат кога облогот ќе се изгуби. 

Како што можете да видите, D'Alembert е релативно едноставен за разбирање и не јаде преку вашата банка побрзо од системот Martingale. Но, секогаш запомнете дека работ на куќата секогаш демне во позадина за да ги спречи вашите среќни сесии.

Системот Фибоначи

На крајот, земете го предвид системот Фибоначи, систем на негативна прогресија. Еве, го зголемувате вашиот влог по изгубен облог. Како и другите, овој систем е совршен за облози со парни пари. Играчите на онлајн игра на игра на зарове, исто така, можат да го користат системот Фибоначи на облози како „помине и не поминува“. 

Системот Фибоначи се базира на типичната низа Фибоначи, која оди како 1 – 1 – 2 – 3 – 5 – 8 – 13 – 21 – 34 – 55 – 89 – 144 – 233 – 377 – 610 – 987.

Значи, како функционира овој систем? Пред да го користите овој систем за обложување рулет, одлучете што ќе вложувате по единица. Како што беше кажано претходно, помалку од 5% од вашата банка е доволно добра, иако оптималната граница е 2%. 

Подолу е како работи системот Фибоначи:

Обложување ($)

Исход

Салдо ($)

1

Загуба

-1

1

Загуба

-2

2

Загуба

-4

3

Загуба

-7

5

Загуба

-12

8

Победи

+4

Овој систем за обложување може да изгледа тесно поврзан со системот Martingale. Меѓутоа, ако изгубите ист број облози во системот Martingale, вашиот мал субсидирам речиси повеќе нема да има.

Заклучок

Видете, системите за обложување рулет се разликуваат, иако ниту еден не гарантира успех. Овој запис покажува дека системот Martingale е најопасниот систем за обложување, иако е изненадувачки најпопуларен. Но, кој систем за обложување и да го изберете, секогаш користете субсидирам и играјте за забава.

Најнови вести

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership
2022-09-24

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership

Новости