Чекори за да се стане главен коцкар

Новости

2021-10-13

Eddy Cheung

Да се стане главен коцкар не е лесна задача. Треба да се работи напорно и паметно, нема друг начин.

Чекори за да се стане главен коцкар

За да го олесниме вашето патување и да ги зголемиме шансите за успех, споделуваме 3 неверојатни совети за да станете професионален коцкар. Следејќи ги овие совети, единственото нешто што ќе стои помеѓу вас и вашиот сон да станете главен коцкар ќе биде времето. Ако сте заинтересирани да ги најдете најдобрите онлајн казина, проверете ја листата на врвни казино сајтови и најдобри казино игри.

Еве ги главните 3 чекори за да станете главен коцкар

Негувајте начин на размислување за учење

Тие велат дека учењето е доживотен процес. Оваа изрека важи и за коцкањето. За да бидете одличен коцкар, мора секогаш да ги држите очите отворени. Во моментот кога се коцкате со затворени очи, значително ги намалувате шансите за успех.

Има многу луѓе кои велат дека знаат сè за коцкањето. Сите од нив не успеваат поголемиот дел од времето.

Овие коцкари не ја цицаат играта. Всушност, тие се пристојни во тоа. Тука е проблемот, во коцкањето треба да бидете одлични или секогаш ќе доцните малку.

Она што овие професионални коцкари најчесто го прават е да учат од најдобрите, но не успеваат да научат од сопствените грешки. За да бидете одличен коцкар, потребни ви се двете состојки. Мора да се учи од најдобрите, тоа е најефикасниот начин да се оди напред. Но, мора секогаш да учите од сопствените грешки, инаку ќе продолжите да ги правите истите грешки.

Користете метрика за да најдете можности за коцкање

Честопати ќе имате повеќе од една опција за обложување. Во тоа време, мора да одлучите која опција има најмногу смисла.

Се користи професионална стратегија за коцкање за да се открие која опција ви дава најдобри шанси, ќе мора да создадете сигурен систем. Еве три метрики што треба да ги користите кога одлучувате на која опција да се обложувате.

Шансите

Во коцкањето, шансите функционираат на различни начини. Во рулет, вашите шанси да постигнете еден број се 37 спрема 1, а во играта со карти вашите шанси да изберете кец од шпил карти се 1 од 13. Разбирањето како функционираат шансите е неверојатно важно бидејќи тие играат огромна улога во вашата стратегија. Тие влијаат на „House Edge“, на процентот на враќање на играчот и на која било друга метрика што ќе одлучите да ја користите.

Куќа Еџ

House Edge го дефинира процентот на коцкарска активност во една куќа. Се користи за да се избере најдобрата опција. Опцијата со помал процент на „House Edge“ е подобра опција. Секој професионален коцкар го совладал House Edge, затоа топло ви препорачуваме да го сторите истото.

Врати се на процентот на играч (RTP)

Тоа е повеќе дел од загатка што недостасува отколку самостојна стратегија. Кога ќе го додадете вашиот „House Edge“ и „Враќање на процентот на играч“, процентот што секогаш треба да го добивате е %100. Ова гарантира дека сте ги зголемиле шансите за успех што е можно повеќе.

Слушајте ја вашата глава

Слушањето на срцето е важно во животот, но заборавете на срцето и фокусирајте се само на главата кога се коцкате.

Со тоа што ќе дозволите вашите емоции да преземат контрола над вас, нема да можете да создавате мирни и пресметани одлуки. Ова е уште поважно кога играте покер. Мора да го задржите покер лик и не можете да создадете фокусирано лице кога не можете да го контролирате вашиот гнев, возбуда или лутина.

Најнови вести

Уругвај се приближува до легализација на онлајн казина
2022-09-17

Уругвај се приближува до легализација на онлајн казина

Новости