Што треба да се знае за Комисијата за игри на Kahnawake?

Новости

2021-03-21

Основана во 1996 година по усвојувањето на Законот за игри на среќа Kahnawake, Комисијата за игри на Kahnawake е чувар на онлајн казина и спортски книги на територијата Мохавк во Канаваке. Денес, оваа статија ќе се задржи на сè што треба да се знае за овој строг регулатор за коцкање.

Што треба да се знае за Комисијата за игри на Kahnawake?

Формирање на KGC

Како што беше кажано, оваа Комисија беше формирана во 1996 година. Сепак, до јули 1999 година беа донесени прописите на Комисијата за интерактивни игри. Сепак, одборот на KGC се состои од најмногу три члена, секој со мандат од 2 години. Сегашните комесари се Лори Џејкобс, Мелани Мајо и Марк Џокс, кој е претседавач. Како што се очекуваше, тим од професионалци, одобрени агенти и внатрешен персонал им помагаат на комесари.

Законитоста на Комисијата

Интересно е што законитоста на KGC никогаш не била оспорена на суд од страна на канадската влада. Советот на Мохавк на Канаваке постојано тврди дека ги има целосните права да воспостави кое било регулаторно тело за игри. Сепак, имаше мал прекршок во јули 2007 година кога Комисијата беше тужена поради одбивање да издаде дозвола. За среќа, Врховниот суд на Квебек пресуди во корист на KGC.

Видови лиценци за KGC

Една од причините зошто повеќето оператори за онлајн коцкање го избираат ова регулаторно тело е тоа што нуди различни лиценци. Ова може да биде корисно за оператор за коцкање кој обезбедува повеќе од еден тип на услуги за коцкање.

Подолу се главните типови на лиценца KGC:

  • CPA (Овластување на добавувач на клиенти) - KGC издава ваков тип лиценца на сите свои 20+ компании кои работат. Валиден носител на оваа лиценца може да понуди онлајн услуги за коцкање, како што се спортски книги, казина и покер соби.

  • IGL (Лиценца за интерактивни игри) – Од 1999 година, само Mohawk Internet Technologies ја поседува оваа лиценца.

  • IJA (Меѓуправно овластување) – Оваа лиценца е достапна само за правно лице со лиценца за интерактивни игри од друга јурисдикција. Компанијата за која станува збор треба да бара да се пресели на територијата Мохавк Канаваке.

  • KPL (Лиценца за клучно лице) – издадена на лице кое работи или управува со функциите на компанија која поседува CPA. Од витално значење е да се забележи дека Mohawk Internet Technologies (MIT) е домаќин на сите веб-локации за игри лиценцирани од KGC. Тоа им олеснува на канадските власти физички да го прегледаат објектот.

    Лиценци за коцкање со тули и малтер

    KGC има лиценцирани „територијални“ игри во текот на изминатата деценија. На пример, Комисијата издава лиценци за покер соби од октомври 2007 година. Сепак, постои ограничување на одобрени социјални клубови кои можат да работат со покер сала. Во моментов, бројот е четири. Тие ги вклучуваат Витезите од Колумбо Хол, Кралската канадска легија, Канаваке Марина и Ложата Мус.

Имајќи го тоа на ум, Комисијата моментално лиценцира само три копнени покер соби. Тие се Snake's Poker Club, Playground Poker Club и VIP Poker Enterprises. Како и обично, местата имаат различни нивоа на софистицираност.

Официјално лого на Канаваке

Сите страници за коцкање лиценцирани од KGC треба да го имаат јасно прикажано официјалното лого на Комисијата. Ова е јасен знак дека местото за коцкање е безбедно и сертифицирано. За да знаете дали KGC лиценцира одредено казино или спортска книшка, скролувајте до дното на почетната страница и кликнете на логото на Комисијата за игри на Kahnawake. Овде, ќе видите и логоа за други оператори за лиценцирање, добавувачи на софтвер и начини на плаќање.

Решавање на спорови

Територијата Канаваке може да се пофали со одличен рекорд за ефикасно справување со споровите меѓу играчите и операторите на коцкање. Ова тело работи со сите вклучени страни за да се добие навремено и правично решение. Во зависност од случајот, x Комисијата може да назначи службеник со полно работно време да го истражи и реши проблемот.

Играчите можат да стигнат до Комисијата преку:

Најнови вести

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет
2022-09-27

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет

Новости