Поврат

Враќање во играч или RTP е термин кој се користи за пресметување на шансата за победа играјќи слотови онлајн. Играчот RTP е важен фактор за играчите со слот и на оваа страница можете да дознаете зошто.

Дознајте сè што треба да знаете за концептот, што е тоа и како да го интегрирате додека играте казино игри и слотови.

Што е RTP?Зошто треба да изберам онлајн казино со висок RTP?
Betsoft Gaming дебитира привлечност и богатства со саксии O' Gold
2023-05-04

Betsoft Gaming дебитира привлечност и богатства со саксии O' Gold

Betsoft Gaming, истакнат провајдер за забава за коцкање, планира да ги земе играчите во врвни онлајн казино сајтови на авантура до крајот на виножитото со привлечност и богатства. Оваа авантура со ирска тема се случува на пет тркала и 50 линии за обложување, каде играчите можат да доживеат огромни победи. Како што се очекуваше, леприконот ќе биде воодушевен што ќе ви обезбеди многу среќни можности, со колосални симболи, диви за плаќање и бесплатни вртења.

Сè што треба да знаете за онлајн слотови
2023-02-11

Сè што треба да знаете за онлајн слотови

Знаеме колку се популарни онлајн казина во оваа ера, и несомнено, тие ќе продолжат да бидат успешни. Сега, можете да ги играте вашите омилени игри во вашата комфорна зона. Што може коцкар да побара повеќе? Крајната погодност што ја обезбедуваат онлајн казината е главната причина за нивниот успех.

Слотови со ниска наспроти висока варијанса: кои треба да ги играте?
2023-01-10

Слотови со ниска наспроти висока варијанса: кои треба да ги играте?

Онлајн слотови се веројатно најпогодни за почетници казино игри за играње. Играчите треба само да ги пронајдат совршените слот машини и да ги вртат ролните за да добијат исплата откако ќе се совпаднат два или три симболи.

Откријте ја разликата: онлајн казино игри наспроти копнени казино игри
2022-11-15

Откријте ја разликата: онлајн казино игри наспроти копнени казино игри

Казината се во бизнис веќе многу време, и со нивната зголемена популарност, многу луѓе се префрлаат од копнените казина во онлајн казина. Како што многу играчи претпочитаат да играат од нивната удобност, онлајн казината стануваат се пофаворизирани. Копнените казина се одлични, но многу луѓе ја претпочитаат нивната удобност над сè, па тоа е една од главните причини што онлајн казината стануваат сè попопуларни.

Што е RTP?

Што е RTP?

Фразата RTP се залага за Врати се на Player. RTP се користи за да се опише сумата на пари, во проценти, што може да се очекува од казино игра или слот за казино да им ја врати на своите клиенти. Го користат и традиционалните казина и онлајн казина.

Ова најдобро се објаснува со користење на практичен пример. Да речеме, на пример, дека автоматот има 90% RTP. Ако клиентот има 100 долари и чини 1 долар по вртење за играње, тогаш може да очекуваат да завршат со 90 долари по 100 вртења. Тоа е вредноста за враќање на играчот за тој специфичен автомат.

Сега забележете дека ова е само просечна бројка заснована на животниот век на машината и обично се пресметува на минимална игра од еден милион вртења. Играчот може да има среќа и да си замине со повеќе, или на крајот може да земе дома многу помалку отколку што се коцкал.

Исто така, вреди да се запамети дека бројката не мора да означува колку често играчот веројатно ќе победи, туку само просечниот процент на враќање. На пример, може да има две игри со вредност од 95%. Клиентот може да ја игра првата игра 99 пати и да не освои ништо, но на 100-тото играње ќе добие 95 долари. Во вториот натпревар, тие можеа да играат 100 пати и да победат во 30 наврати, собирајќи вкупно 95 долари. И двете игри имаат RTP од 95%.

Што е RTP?
Зошто треба да изберам онлајн казино со висок RTP?

Зошто треба да изберам онлајн казино со висок RTP?

Едноставно, колку е поголема вредноста, толку повеќе пари може да очекува играчот да добие прекувремена работа, во просек, кога ја игра таа игра.

Многу автомати имаат RTP на играта прикажан за играчите да го видат, обично на страницата со информации или правила на играта, така што секогаш вреди да се провери.

Општо земено, во однос на RTP, сè што има бројка од 98% или повеќе се смета за високо, игра со среден или просечен опсег би паднала во заградата од 95% до 97,99%, додека нешто под 94,99% би се сметало за ниско.

Вистинскиот RTP на играта е малку веројатно да се достигне во една сесија бидејќи, како што беше споменато, тоа е нешто што се пресметува на долг рок. Сепак, основниот факт е дека, во просек, играчот најверојатно ќе победи почесто во игра со 98% RTP отколку играч со бројка од 90%.

Дознајте повеќе за RTP прегледи и социјални казино игри.

Зошто треба да изберам онлајн казино со висок RTP?