Топ 10 Gold Coin Studios Online Casino

Gold Coin Studios е софтверска компанија основана во 2018 година во Невада. Неговите сопственици се експерти за онлајн казино кои соработувале со индустриски гиганти како Playtech и Gamesys, некои од најголемите компании кои го преземаат казиното онлајн. Златната монета првично произведуваше игри за казина од тули и малтер. Сепак, поради мрежите на сопствениците, компанијата набрзо ги префрли своите казино игри на интернет со тоа што се приклучи на контингентот на независни креатори на содржина на Microgaming.

Првиот наслов, Arthur's Gold, како партнер на Microgaming, беше објавен во јули 2020 година. Играта е слот со 5 ролни. Gold Coin има за цел да го обнови играњето онлајн казина користејќи ја својата експертиза за да ги спои класичните игри со модерниот онлајн пристап на казино.