Play'n GO's Fantastic Poker Game: 3 Hands Casino Hold'em

Play'n GO

2021-10-15

Benard Maumo

Play'n GO го лансираше продолжението на Casino Hold'em наречено 3 Hands Casino Hold'em.

Play'n GO's Fantastic Poker Game: 3 Hands Casino Hold'em

Продолжението има една палуба од 52 карти, но наместо 1 рака, корисниците добиваат 3 раце. Три раце ја прават оваа игра многу поинтересна во споредба со традиционалниот покер.

Зошто е тоа? Од 2 причини. Имајќи три раце наместо една ги зголемува вашите шанси за успех против дилерот за 2 пати. Втората придобивка од тоа да имате три раце ги зголемува вашите шанси да завршите некоја од вашите три раце.

Правила

Правилата на играта се многу слични на претходната верзија „Casino Hold'em“, освен една огромна промена што ја споменавме погоре. За оние од вас кои не се запознаени со претходната верзија, ќе ве запознаеме со правилата.

Се игра со три раце (ова е огромната промена!)

  • Картите се мешаат откако двајцата играчи ќе донесат одлука
  • 1 палуба (52 карти)
  • За дилерот да се квалификува, мора да има барем пар 4-ки
  • Табелата за плаќање со бонус АА ја дефинира исплатата на вашиот облог на маса АА
  • Табелата за плаќање Ante ја дефинира исплатата на вашиот облог Анте
  • Во секој круг се користат 5 карти
  • Сите 5 карти влијаат во одлучувањето за победникот во рундата. Ако играчот и дилерот делат пар, тогаш третата, четвртата и петтата карта се користат за одлучување.

Играње

Претходниот дел само ги истакна правилата на играта. Овој дел ќе ви даде детален опис за тоа како се игра играта.

Прво играчот мора да го стави Ante облогот и/или опцијата AA бонус облог на 1, 2 или сите 3 раце. Откако ќе се стави облогот, играчот ќе добие 2 карти свртени нагоре, а дилерот ќе добие две карти свртени надолу. За секоја рака, 4 карти ќе бидат дистрибуирани на ист начин.

Потоа на масата се ставаат три заеднички карти со лицето нагоре. Ако се формира пар помеѓу картичката во раката на играчот и на масата, а парот е од кец или подобар од играчот, го добива бонусот АА.

Ако не се формира пар, играчот губи. Ова се случува за сите 3 раце. Ако играчот го освоил бонусот од една страна, му се дава избор. Тие можат да изберат дали следно да повикаат или преклопат.

Ако се преклопат, тие го добиваат бонусот АА. Ако повикаат, тогаш за таа рака ќе се стави облог со двојно поголема сума.

Откако играчот ќе одлучи да повика или преклопи за секоја активна рака, дилерот ќе ги раздели преостанатите две заеднички карти, а потоа ќе ги открие и нивните сопствени карти.

Еве го последниот чекор. За секоја активна рака, ќе се избере најдобрата достапна покер рака со 5 карти. Ако парот во раката на играчот е посилен од дилерите (дури и за едната рака), тие ја добиваат играта. Ако ниту еден од паровите во раката на играчот не е посилен, тогаш тие губат. Ако паровите се еднакви, тогаш тоа е нерешено и играчот ќе може да ги задржи облозите и Ante и Call.

Графика и звук

Последното нешто што треба да се дискутира е графиката и звукот на играта. Графиката на играта е дизајнирана да го даде класичното чувство на старата школа. Чиповите се наредени во линија и палубата е поставена на горниот десен агол.

Во заднина, свири џез-музика и после секое време се слуша глас на дилерот кој му кажува на плеерот да преземе акција. И на крај, играчите ќе слушаат посебен звучен ефект секогаш кога ќе се обложат.

Најнови вести

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership
2022-09-24

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership

Новости