Топ 10 Side City Studios Онлајн Казино

Во Монтреал, во Канада, Side City Studios е развивач на игри специјализиран за дизајнирање, производство и програмирање онлајн и копнени производи за игри на казино. Компанијата, лансирана во 1999 година од Alain Limouzin и Luc Larouche, е дел од SG Digital.

Side City Studios поседува десетици лиценци за коцкање во различни јурисдикции и има воспоставено односи со онлајн казина, лотарии и други оператори. Неговата експертиза во тродимензионалното производство и другите најсовремени технологии им дава на неговите креации карактеристична предност. Игрите на Side City Studios, вклучително и слотови како Jolly's Gifts и Egyptian Rise, се испорачуваат во HTML5 и може да се играат на кој било уред и во кој било веб-прелистувач.