WeChat поддршка

Во Кина, како и во многу земји низ светот, ги има многу онлајн казино ентузијасти за коцкање. Сепак, постои голем проблем, тешко е за кинески играч да ги користи начините на плаќање достапни во многу западни земји. За онлајн казина, тоа е исто така загатка бидејќи тие не можат да го стават крстот на пазар со повеќе од милијарда потенцијални клиенти. За среќа, некои кинески начини на плаќање може да се користат во онлајн казина, како WeChat плаќаат.

Што е поддршка за WeChat Pay?Како можам да користам поддршка за WeChat?
Што е поддршка за WeChat Pay?

Што е поддршка за WeChat Pay?

WeChat е социјален медиум кој ќе биде лансиран во 2011 година. Неговата популарност брзо експлодира, па страницата го проширува опсегот на своите услуги и развива систем за плаќање наречен WeChat Payment или WeChat Pay. Голем дел од популацијата знае како да го користи и ги има совладано сите допирни точки до совршенство. Надвор од Кина, на пример, ситуацијата е поинаква. Не само што не е најпопуларното платежно средство, туку и некои луѓе се плашат да го „ризикуваат“.

Затоа, услугата за поддршка на WeChat е формирана за да ги советува и води сите оние кои се сомневаат во веродостојноста на оваа опција за плаќање. Треба да се спомене дека WeChat има опција за персонализиран пристап. Сите земји каде што е достапна оваа опција имаат свои специфичности. Затоа, во случај на проблем, клиентот треба да се јави само во филијалата на земјата во која се наоѓа за да добие помош.

Што е поддршка за WeChat Pay?
Како можам да користам поддршка за WeChat?

Како можам да користам поддршка за WeChat?

Иако WeChat е достапен ширум светот, функцијата за плаќање WeChat се појавува само на отворените сметки Кина, Јужна Африка, Малезија и Хонг Конг. Во остатокот од светот, оваа опција за плаќање, за жал, сè уште не е достапна.

Релативно е лесно да се поврзете со системот за поддршка. Првото нешто што треба да се има на ум е дека треба да контактирате со поддршка само во земјата каде што сте ја отвориле вашата сметка на WeChat Pay, дури и ако клиентот е во друга земја. Како што споменавме погоре, понудените услуги варираат од земја до земја. Затоа, условите и правилата се различни.

Има многу онлајн казино видови поддршка на пример за коцкари, но ако некој од нив има потреба од поддршка за WeChat Pay, ќе мора само да контактира преку телефон, е-пошта или разговор.

Како можам да користам поддршка за WeChat?

Најчесто поставувани прашања

Сѐ што треба да знаете за казината

Дали има такси за трансфер?

Корисниците на WeChat не треба да плаќаат никакви такси и за испраќање и за повлекување. Сепак, не е невообичаено операторите да задржат такси.

Дали овој начин на плаќање е безбеден?

Нема апсолутно ништо за што да се грижите. WeChat Pay е целосно безбеден.

Дали казината ја користат оваа опција за плаќање за депозити и повлекувања?

Немаме проблем да правиме депозити со WeChat Pay, но повлекувањата генерално не се достапни.