Cookie policy

Што е колаче?

Колачињата се форми на податоци собрани од IP-адресата на корисниците што ги регистрира и запомни кои веб-локации ги посетиле. Употребата на колачиња на веб-локациите помага во општото функционирање на веб-локацијата и гарантира дека сè работи правилно.

Како користиме колачиња

Оваа политика се однесува на веб-локацијата onlinecasinorank.org, како и на другите домени поврзани со брендот. На CasinoRank, колачињата се користат за да се обезбеди непречено функционирање на веб-локацијата.

Колачињата што се користат на CasinoRank не зачувуваат никакви лични информации како што се името, адресата или деталите за плаќање на корисникот. Корисникот може да ги оневозможи колачињата секогаш, со исклучување во делот за поставки на прелистувачот. Ве молиме имајте предвид дека некои функции на веб-локацијата може да не работат како што е предвидено ако сите колачиња се исклучени.

Основни колачиња

Суштинските колачиња се оние кои се неопходни за основната функционалност на веб-локацијата. Исклучувањето на овие може да доведе до тоа CasinoRank да не може да ги претстави услугите и општата намена како што е наменето. На CasinoRank не му е потребна согласност од корисниците за овие колачиња да се активираат, но сепак можете да ги исклучите во делот за поставки на прелистувачот.

Несуштински колачиња

Овие колачиња не се неопходни за основната функционалност на веб-локацијата, иако го подобруваат општото корисничко искуство. Тоа се главно собирачи на статистика, како што е броењето на корисници, како и начинот на навигација на корисниците на веб-страницата.

Колачиња кои се користат на оваа веб-локација

Во CasinoRank, ги користиме следните колачиња:

  • Google Analytics - Ова е алатка за маркетинг оптимизација која ни овозможува да собираме општи информации за корисниците кога ја посетуваат веб-локацијата. Ова може да вклучи кои страници ги посетуваат, колку долго остануваат на страницата и колку корисници ја посетуваат веб-локацијата во различни временски периоди. Приватните информации никогаш не се чуваат.

  • Матомо - Matomo е исто така алатка за маркетинг оптимизација која е слична на Google Analytics. Оваа алатка собира општи информации за корисникот и ни помага да ја оптимизираме веб-локацијата според тоа кој ја посетува.