Play Grand Преглед 2024 - Responsible Gaming

Play GrandResponsible Gambling
CASINORANK
8/10
БонусБонус $300
Највисоко оценет
Нуди најпопуларни игри
Достапни се поени за лојалност
Поддржано
Потврдено
Безбедно
Највисоко оценет
Нуди најпопуларни игри
Достапни се поени за лојалност
Play Grand is not available in your country. Please try:
Responsible Gaming

Responsible Gaming

Некои играчи може да развијат зависност од коцкање и ако тоа ви се случи вам или на некој што го познавате, можете да побарате помош. На веб-страницата на Play Grand Casino, можете да најдете линкови до организации кои им помагаат на проблематичните коцкари. Имајте на ум дека коцкањето може да предизвика зависност и поради таа причина треба да бидете многу внимателни и да играте одговорно.

Првото нешто што можете да го направите, дури и пред да започнете да се коцкате за вистински пари е да го ограничите вашиот депозит. На тој начин ќе имате поголема контрола над вашите средства и штом ќе го достигнете лимитот треба да престанете да играте.

Можете да поставите дневни, неделни и месечни лимити на вашата сметка, а ако сакате да го отстраните или зголемите лимитот, ќе бидат потребни 24 часа.

Тест за самооценување

Тест за самооценување

Коцкањето, како и секоја друга зависност, почнува да ги покажува своите знаци кога е предоцна, но сепак има нешто што можете да направите. Знаејќи дека коцкањето може да прерасне во зависност треба да ве натера да бидете повнимателни и да влезете во оваа активност знаејќи дека тоа може да има негативен ефект на долг рок. Ако ги преземете сите неопходни мерки на претпазливост, како што е поставување на ограничувања на вашата сметка, работите ќе ги имате под ваша контрола и нема да ги оставите од контрола. Од таа причина, ве советуваме одвреме-навреме да поминете низ тестот за самооценување и да видите дали сте почнале да развивате проблем или не. Без да се каже дека треба искрено да одговорите на прашањата.

• Дали често се коцкате кога ви е досадно?

• Дали се чувствувате очајно кога ќе ги изгубите сите пари на коцкање?

• Дали се коцкате додека не ги изгубите сите пари?

• Дали лажете за да ја покриете сумата на пари што ја губите при коцкање?

• Дали губите интерес за вашето семејство поради вашето коцкање?

• Дали се чувствувате како да треба да ги вратите и да ги освоите парите што сте ги изгубиле на коцкање?

• Дали чувствувате потреба да се вратите назад и да се коцкате по расправии и разочарувања?

• Дали чувствувате дека ништо не ве прави среќни освен коцкањето?

Ако повеќето од вашите одговори беа „да“, тогаш треба да размислите да се одморите од коцкањето и да ја преиспитате целата ситуација. Можете да контактирате со тимот за поддршка на корисници или со службата за поддршка за проблеми со коцкање.

Самоисклучување

Самоисклучување

Само-исклучувањето е уште една карактеристика што PlayGrand Casino им ја нуди на своите играчи. Можете да ја затворите вашата сметка за одреден период ако мислите дека коцкањето излегува од контрола. Ако можешНе го завршите сами периодот на самоисклучување, тогаш можете да контактирате со поддршката за корисници и тие ќе ви помогнат во процесот. Во овој период нема да добивате никакви промотивни материјали од казиното.

Проблем со коцкање

Проблем со коцкање

Зависноста од коцкање е сериозен проблем и не треба да го занемарите. Во моментот кога ќе сфатите дека коцкањето престанува да биде забавно и ќе почне да ви го повредува животот, треба веднаш да преземете чекори. За почеток, можете да контактирате со една од следниве организации за помош и насоки:

  • Терапија со коцкање е организација која обезбедува онлајн поддршка за проблематичните коцкари.

  • GamBlock е софтвер што можете да го инсталирате на вашиот уред и ќе ја блокира секоја веб-страница за коцкање.

  • Gamcare е уште една организација која обезбедува врски до други организации кои можеби ќе ви бидат корисни.

    Одговорно играње

    Повеќето луѓе го гледаат коцкањето како забавна активност за да помине одредено време, но за некои луѓе коцкањето станува проблем. Тие веруваат дека можат да заработат и кога ќе сфатат дека работите не функционираат така, веќе се заробени. Најважното нешто што треба да направите овде е да останете под контрола и никогаш да не ја надминете својата граница. Постојат многу различни работи што можете да ги направите за да го контролирате вашето коцкање. Можете да поставите временско ограничување за сесијата за играње на пример и да правите редовни паузи. На тој начин победивте„Не се занесувајте затоа што, ајде да се соочиме со тоа, коцкањето може да биде интересна и возбудлива активност.

Само размислете однапред колку пари можете да потрошите и ако е корисно, можете да ја следите вашата активност во историјата на вашата онлајн сметка.

Не дозволувајте коцкањето да ви пречи на вашата секојдневна одговорност и имајте на ум дека ако се опоравувате од зависност од коцкање или сте под влијание на какви било супстанции што го менуваат умот, треба да избегнувате коцкање.

Гледајте на коцкањето како форма на забава, а не како начин да заработите приход или да ги исплатите вашите долгови.

Никогаш не бркајте загуби, бидејќи тоа е маѓепсан круг без излез.