RTP - Return To Player

Кога играте онлајн слотови, најверојатно сте го сретнале терминот RTP и сте се запрашале што значи тоа. Играчот RTP е важен фактор за играчите на слотови и во оваа статија ќе објасниме зошто. Дознајте сè што треба да знаете за концептот, што е тоа и како да се интегрирате додека играте онлајн казино игри и слотови.

Што е RTP?Зошто треба да изберам онлајн казино со висок RTP?
Дали онлајн слотови за вистински пари се наместени? Разбивање на митот!
2022-05-05

Дали онлајн слотови за вистински пари се наместени? Разбивање на митот!

Кога играте онлајн слотови за вистински пари доста често, лесно е да почнете да фрлате бес и да го обвинувате онлајн казиното. Работата е во тоа што повеќето резултати од вашите вртења ќе резултираат со загуба наместо со победа.

Што значи враќање на играчот (RTP)?
2020-12-13

Што значи враќање на играчот (RTP)?

Темата на слот-игра привлекува некои играчи, додека други може да бидат привлечени од повеќе атрибути. За жестоките играчи, RTP (Враќање во играч)е одлучувачки фактор за тоа дали вреди да се игра игра или не.

RTP Преглед и социјални казино игри
2020-09-18

RTP Преглед и социјални казино игри

Првите нешта прво! Сосема е фер ентузијастот за онлајн коцкање што вреди да ја добие својата титула да разбере што точно е RTP и како функционира во онлајн игрите. Едноставно кажано, RTP го мери процентот на влоговите што играта им ги враќа на играчите. Генерално дефинира како ќе се претстави играта во казино.

Како функционираат слотови за онлајн казино?
2020-04-22

Како функционираат слотови за онлајн казино?

Слотови за онлајн казино се однесуваат на вртење макари. Од играчот се бара да избере валута плус износот на пари што ќе го стави на коцка. Потоа го притискаат копчето за центрифугирање и ги чекаат резултатите. Постојат многу форми на онлајн слотови, но сите тие се засноваат на среќа.

Што е RTP?

Што е RTP?

Фразата RTP се залага за Врати се на Player. RTP се користи за да се објасни сумата на пари, во проценти, што може да се очекува од казино игра или слот за казино да им се врати на своите клиенти. Го користат и традиционалните казина и онлајн казина.

Ова најдобро се објаснува со користење на практичен пример. Да речеме, на пример дека слот машината има 90% RTP, ако клиентот има 100 долари и чини 1 долар по вртење за играње, тогаш може да очекуваат да завршат со 90 долари по 100 вртења. Тоа е вредноста за враќање на играчот за тој специфичен автомат.

Сега забележете, ова е само просечна бројка заснована на животниот век на машината и обично се пресметува на минимална игра од еден милион вртења. Играчот може да има среќа и да си замине со повеќе, или на крајот може да земе дома многу помалку отколку што се коцкал.

Исто така, вреди да се запамети дека бројката не мора да означува колку често играчот најверојатно ќе победи, туку само просечниот процент на враќање. На пример, може да има две игри со вредност од 95%, клиентот може да ја игра првата игра 99 пати и да не освои ништо, но на 100-та игра да добие 95 долари. Во вториот натпревар, тие може да играат 100 пати и да победат во 30 наврати, собирајќи вкупно 95 долари. И двете игри имаат RTP од 95%.

Што е RTP?
Зошто треба да изберам онлајн казино со висок RTP?

Зошто треба да изберам онлајн казино со висок RTP?

Едноставно, колку е поголема вредноста, толку повеќе пари може да очекува играчот да добие прекувремена работа, во просек, кога ја игра таа игра.

Многу автомати имаат RTP на играта прикажана за играчите да ја видат, обично на страницата со информации или правила на играта, така што секогаш вреди да се провери.

Општо земено, во однос на RTP, се што има бројка од 98% или повеќе се смета за високо, игра со среден опсег или просечна игра би паднала во заградата од 95% до 97,99%, додека нешто под 94,99% би се сметало за ниско.

Вистинскиот RTP на играта е малку веројатно да се достигне во една сесија бидејќи, како што беше споменато, тоа е нешто што се пресметува на долг рок. Сепак, основниот факт е дека, во просек, веројатно е дека играчот почесто победува на игра со 98% RTP отколку играч со бројка од 90%.

Дознајте повеќе за RTP прегледи и социјални казино игри.

Зошто треба да изберам онлајн казино со висок RTP?