Што значи враќање на играчот (RTP)?

RTP

2020-12-13

Темата на слот-игра привлекува некои играчи, додека други може да бидат привлечени од повеќе атрибути. За жестоките играчи, RTP (Враќање во играч)е одлучувачки фактор за тоа дали вреди да се игра игра или не.

Што значи враќање на играчот (RTP)?

Добивањето нови играчи се сведува на тоа да им се даде повеќе од она што го сакаат, што во повеќето случаи е поголем RTP на играчот по натпревар. Но, какви предности носи тоа на долг рок? Овде објаснуваме зошто RTP е толку интересна компонента во секое модерно онлајн казино, што е тоа и како се пресметува.

Што значи играч RTP?

Играч RTP/Return to Player е пресметка на процентот на влоговите што играта им ги враќа на играчите. Враќање во играч обично е над минимум еден милион игри, и општо прифатено е да биде водич за тоа колку казиното и играчот ќе земат на крајот.

Разберете дека овој процент се заснова на реалните облози и вистинските победи. Ова не е хипотетичка бројка. Тоа не е табеларно со пресметување со табеларни пресметки, извршување на циклус или опширно моделирање на игри. Player RTP се заснова на вистинските луѓе кои ги обложуваат своите облози на игри во средина на онлајн казино.

Како да се пресмета враќањето на играчот?

Брендовите и сајтовите за онлајн игри вообичаено го покажуваат процентот на враќање на играчот за секоја игра. Ако враќањето на играта кај играчот е 92%, тоа едноставно значи дека играчите може да очекуваат играта да врати 0,92 центи во 1,00 $ (или било која валута еквивалент) во подолг период на игра.

Игрите обично се играат според наведениот процент на враќање на играчите наведен во правилата на играта. И покрај изјавата, таа не гарантира дека секоја претстава или серија претстави ќе го врати наведениот процент. Играчите на онлајн игри треба да бидат свесни дека победите на Враќање на играчот се доделуваат по случаен избор.

Освен тоа, колку е поголем бројот на пати кога се игра играта, толку понатамошни податоци RTP ги рефлектира за вистинското враќање на играта и толку повеќе се очекува овој модел да стане „прецизен“. „Точно“ не значи дека двете страни се приближуваат една до друга. Тоа значи дека односот на двете страни на оваа равенка е се поблиску и поблиску до 1 како што бројот на кругови расте се поголем и поголем. [100% - (House Edge)]/RTP > 1.

Зошто играчот RTP е клучен во онлајн казината?

Имањето висок RTP е важно за да ги привлечете потенцијалните играчи кон вашиот онлајн казино. На крајот на краиштата, сите гејмери кои сакаат да победат би претпочитале да имаат игра што плаќа 95 проценти отколку игра што плаќа 92 проценти. RTP не е особено суштински за случајни играчи кои сакаат слот игри за краток период. Овие гејмери ќе го изберат својот омилен слот врз основа на естетиката на играта, наместо најефикасната игра за играње. Додека за играчите кои често играат, RTP е суштинска метрика за да се утврди која игра да се игра.

Разликата помеѓу RTP и варијансата

Често, варијансата е во конфликт со RTP. Едноставно кажано, варијансата е причина зошто две игри би имале ист RTP со исплати на различни нивоа. Слот машините со помала варијанса ќе имаат ниски чести исплати, додека слотовите со поголема варијанса преку уникатни џекпот или бонус функции ќе исплаќаат огромни количини.

Земете го овој пример со две слот игри, секоја со 75 проценти RTP. Една игра може да се исплаќа често, но во помали износи, а друга може да се исплаќа поретко, но во поголеми износи. И двете имаат 95 проценти RTP бидејќи се проценуваат над 1 милион вртења. Првата слот игра почесто плаќала 7500 долари, но во помали износи, на пример, 75 долари над 100 пати, од 10000 евра. Додека друг може да плаќа 7500 долари поретко од 10000 евра, на пример, 750 долари, но само 10 пати во поголеми количини.

Најнови вести

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership
2022-09-24

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership

Новости