RTP Преглед и социјални казино игри

RTP

2020-09-18

Првите нешта прво! Сосема е фер ентузијастот за онлајн коцкање што вреди да ја добие својата титула да разбере што точно е RTP и како функционира во онлајн игрите. Едноставно кажано, RTP го мери процентот на влоговите што играта им ги враќа на играчите. Генерално дефинира како ќе се претстави играта во казино.

RTP Преглед и социјални казино игри

За разлика од другите онлајн игри, кога станува збор за друштвени казино игри, RTP никогаш не се појавува никаде бидејќи овие игри се чисто наменети за забава. Социјалните казино игри се комбинација од онлајн игри и социјални медиуми. Во социјалните казино игри, вистинските пари никогаш не се дел од играта, така што играчите никогаш не смеат да очекуваат вистински парични награди.

Како функционираат игрите во онлајн казино?

RTP во основа е сумата на пари што ја плаќа играта. На пример, во случај на слотови, RTP е обично 96,50%. Ова значи дека за секои обложени 100 долари, играта враќа 96,50%. Но, најважно е да се разбере RTP на секоја игра и неговите информации се достапни онлајн.

Повеќето онлајн казина се многу јасни и отворени кога станува збор за RTP и многу малку ќе ги сокријат овие информации од играчите. Сепак, вредноста на RTP се разликува во зависност од казиното бидејќи развивачите на софтвер исто така нудат различни стапки за играчите да изберат. Работата е што повеќето програмери ги обезбедуваат овие детали за да им помогнат на играчите да направат информиран избор.

Не постои такво нешто како RTP фигури во социјалните казина

Бидејќи социјалните казино игри се чисто за забава, RTP бројките не се секогаш прикажани. Всушност, во повеќето случаи, овие игри се играат со помош на виртуелни монети што значи дека нема вистински готовински депозити, а не се и нивните вистински парични добивки.

Во суштина, информациите за RTP не постојат во социјалните казино игри. Ова не е голема работа бидејќи овие игри се наменети за забава. Единствените случаи кога од играчите може да се бара да вложат пари е можеби кога сакаат да постигнат одредена пресвртница или кога сакаат да остварат одредени мисии.

Зошто социјалното казино не содржи RTP проценти

Социјалните казино игри и другите онлајн казино игри може да бидат слични, но тие се два различни ентитета. Играта и сè друго може да изгледаат слично, но има паричен аспект што ги разликува. Причината зошто социјалните казина не се принудени да го наведат својот RTP е тоа што парите не се менуваат.

Заклучокот е дека играчот никогаш нема да биде измамен кога игра социјални игри во казино. Колку и да не е наведено РТП, сепак нема што да се изгуби бидејќи нема пари. Социјалните казина се за забава и затоа не се регулирани на пример од властите кои управуваат со онлајн коцкањето.

Социјални казина и RTP процент: Сè што треба да знаете

Социјалните казина ја нудат истата забава како и другите онлајн казино игри. Поглед на RTP во онлајн казина и зошто социјалните казино игри не нудат RTP проценти.

Најнови вести

Промоција на Betfinal на Светското првенство 2022 година
2022-11-29

Промоција на Betfinal на Светското првенство 2022 година

Новости