Дали бонусите за онлајн казино се поголеми од бонусите за спортска книга?

Бонуси

2021-10-31

iGaming индустријата е конкурентна. Денес, најдоброто онлајн казина а спортските книшки нудат парични награди и бесплатни облози за да помогнат во привлекувањето и задржувањето на играчите. Но, иако повеќето сајтови за коцкање нудат и казино и услуги за спортска книшка, бонусните награди доаѓаат одделно.

Дали бонусите за онлајн казино се поголеми од бонусите за спортска книга?

Сега, за оние кои се доволно заинтересирани, ќе сфатите дека бонусите за казино онлајн се 5x или дури 10 пати поголеми од бонусите за спортски книги. Па, зошто е тоа така? И дали бонусите за онлајн казино се употребливи за спортско обложување и обратно? Еве ја целата вистина!

Бонусите за казино Vs. Бонуси за спортска книга

По регистрирањето за онлајн казино или сметка за спортска книга, играчите добиваат бесплатни вртења или бесплатни облози. Во повеќето случаи, овие услуги за обложување исто така нудат бонуси без депозит на новите играчи.

Од друга страна, лојалните играчи добиваат награди како враќање на готовина, бонуси за депозит, ВИП третмани итн. Затоа, нема многу да се разликуваат бонусите во казино онлајн од бонусите за спортска книга.

Но, тука работите стануваат многу појасни. Најдобрите онлајн казина им даваат на обложувачите повеќе бонус пари за користење на казино игри отколку што нудат спортските книги. Зошто така?

Куќа Еџ секогаш победува

Искусните играчи на казино знаат дека „куќата секогаш победува“ без разлика на се. Така, додека спортското обложување е за длабоко истражување и правење точни облози, казино игрите се програмирани да обезбедат предност пред играчите.

Често, повеќето казино игри доаѓаат со стапка на RTP (Враќање на играчот). Во суштина, ова значи дека казиното е уверено за некои приноси без разлика дали играчот ќе го изгуби облогот или ќе го добие.

На пример, ако играта има предност од 5%, тоа значи дека казиното носи 5 долари за секој облог од 100 долари што ќе го направите. Ова и гарантира на куќата одреден профит и осигурува дека играчот губи повеќе ако продолжи да игра.

Услов за обложување

Казиното често ги прикачува барањата за играње или обложување бонуси за да се осигурате дека работ на куќата темелно се справува со вас. Запомнете, повеќе време за играње значи повеќе загуби, а условот за обложување е суштински колку пати ќе играте користејќи го износот на бонусот пред да го повлечете.

На пример, казиното може да прикачи 20x стапка на игра на бонус од 200 долари. Сега ова значи дека мора да играте со најмалку 4.000 долари пред да ги искеширате парите од бонусот и сите добивки. До моментот кога ќе ги исполните барањата, казиното ќе го поврати бонусот од 200 долари, плус повеќе.

Но, кога се обложувате на спортска книшка, нема да треба да се грижите за работ на куќата и за тимските тактики за тој ден. Сепак, внимателно прочитајте ги одредбите и условите за бонуси за да избегнете какви било компликации со бонусите за спортска книга.

Дали се користат бонусите во казиното на спортско обложување?

Шансите се дека вашето омилено онлајн казино нуди и услуги за спортски книги. Но, може да ве разочара ако знаете дека бонусите за казино не можат да се користат за спортско обложување и обратно.

Тоа е затоа што операторите ги приспособуваат своите промоции за различни игри. Вообичаено, бонусите за онлајн казино може да се користат само на автомати, иако некои дозволуваат придонеси за игри на маса.

Но, за среќа, некои оператори нудат универзални бонуси без депозит или депозит, иако наоѓањето на такви може да биде долга шанса. Каков и да е случајот, има еден тон бесплатни и за љубителите на спортско обложување и за љубителите на казино игри.

Заклучок

Генерално, онлајн казината нудат поголеми стимулации за играчите од спортските книги. Сепак, казиното знае дека работ на куќата ќе обезбеди тие никогаш да не згаснат. Затоа бонусите за казино се попрофитабилни за операторите отколку бонусите за спортска книга.

Покрај тоа, играчите не можат да користат бонуси за казино за спортско обложување освен во исклучителни случаи. Вообичаено, страницата за коцкање ќе прилагоди посебни зделки за двете услуги. Значи, интелигентните играчи жонглираат помеѓу двете и бараат бонуси на двете сметки.

Најнови вести

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет
2022-09-27

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет

Новости