Вести

September 26, 2020

Врвни совети кои ќе ви помогнат да победите во Keno

Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Keno е меѓу најинтересните игри што можете да ги играте во казино. Играта има богата историја бидејќи се играла илјадници години пред да стигне до казиното. Играта е достапна и во скоро сите водечки онлајн казина. Спротивно на она што многумина веруваат, кено не се заснова целосно само на среќа. Постојат бројни стратегии кои играчите можат да ги користат за да ги зголемат своите шанси за победа. Разбирањето како функционира играта ја формира основата за победа. Подолу се дадени неколку совети кои секој играч може да ги искористи за да ги подобри шансите за победа.

Врвни совети кои ќе ви помогнат да победите во Keno

Разбирање на шансите

Табелата на коефициенти јасно покажува дека игрите на средно место, кои се четири, пет и шест места, обезбедуваат најдобри шанси за победа за која било награда. Повисоките места во онлајн кено може да изгледа малку попривлечно за играчите бидејќи нудат подобри цени, но нивните шанси за победа се помали. Бидејќи сите облози се со иста цена, играчот може лесно да управува со очекувањата играјќи во мал опсег на места. Стратегијата треба да се заснова на разумен сооднос ризик/награда кој нуди разумна цена. Колку е помал ризикот, толку е помала веројатноста дека играчот ќе скрши.

Користење на бонус понуди

Друга работа што повеќето играчи на Кено обично не успеваат да ја искористат се бонусните понуди што ги доделуваат онлајн казина. Играчот треба да започне со избирање на казино кое ги нуди најдобрите понуди за бонуси, врз основа на такви аспекти како износот и условите на понудата. Искористувањето на бонусните понуди ги намалува ризиците. Дополнително, играчот треба да ги земе предвид исплатите што ги нуди казиното за играта. Различните варијации на играта нудат различни исплати за исти шанси, што влијае на износот на пари што играчот може да го освои. Тоа значи дека играчот треба да го земе предвид и казиното што го избира врз основа на сортите на кено што ги нуди казиното.

Избор на последователни броеви

Многу играчи обично имаат проблем да одлучат кои броеви да ги изберат кога играат онлајн Кено. Добар совет е секогаш да избирате последователни броеви. Изборот на последователни броеви не гарантира победа бидејќи извлечените броеви обично се случајни, но статистиката покажува дека играњето последователни броеви му дава на играчот поголеми шанси за победа. Играчот може да се обложува на топли или ладни броеви. Жешките броеви се најизвлечените броеви, додека студените се спротивни. Иако оваа стратегија нема математичка поддршка, таа советува играчите да се обложуваат на жешки броеви. Обложувањето на ладни броеви е информирано од фактот дека можноста за последователни топли броеви постојано се намалува.

Водич за почетници за играње онлајн игри со кено: врвни совети

Кено е игра на стратегија и шанса. Оваа статија споделува некои широко прифатени совети кои им помогнале на играчите да станат подобри додека трае играње кено.

Најнови вести

Револуционизирање на онлајн казина: мобилни игри, зголемени шанси, подобрена безбедност и 3D анимација
2023-11-24

Револуционизирање на онлајн казина: мобилни игри, зголемени шанси, подобрена безбедност и 3D анимација

Вести