Вести

September 11, 2019

Онлајн коцкање во Кина

Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Коцкањето е строго забрането во Кина. Оваа правна директива опфаќа и офлајн и онлајн коцкање. Вклучувањето во коцкарски активности се казнува со затвор или парична казна. Казната важи и за операторите и за патроните. Владата се обиде да го обесхрабри онлајн коцкањето користејќи го Големиот заштитен ѕид на Кина. Сите мерки преземени од кинеската влада не се доказ за будала бидејќи сè уште има многу нелегални онлајн коцкање во земјата. Граѓаните како да не обрнуваат внимание на последните уредби со цел „да го заштитат народот од себе“. Ова, сепак, најверојатно ќе се промени многу наскоро.

Онлајн коцкање во Кина

Спречување на онлајн коцкањето во Кина

Извештаите покажуваат дека органите за спроведување на законот во Кина ги засилуваат напорите со намера да се борат против широко распространето нелегално онлајн коцкање преку границите. Спречувањето на активностите поврзани со коцкање ги опфаќа и платформите за онлајн плаќање и подземните банки кои им овозможуваат на љубителите да ги олеснат игрите. Откривањето на планот за справување со нелегалното коцкање беше официјалното соопштение објавено од амбасадата на Кина на Филипините. Во извештајот беше вклучен и залог, во кој беше наведено дека властите ќе се справат и со компаниите и домашните мрежи кои обезбедуваат техничка поддршка на оние кои нелегално се коцкаат.

Офанзива на офшор

Онлајн коцкање не е дозволено низ Кина. Енклавата Макао останува единствената дестинација за играчите да се сретнат и да уживаат во акцијата на копнените казино. Сепак, има добар број на оператори за игри, кои ги дотеруваа своите услуги за да се грижат за кинеската клиентела, кои се појавија во соседните нации. За да се справи со тој проблем, кинеската влада даде изјава која ја откри својата позиција за суштинската борба против прекуграничното коцкање на нацијата. Владата, исто така, потврди дека операциите кои се поспецијални ќе бидат спроведени со фокус на распукување на главните случаи и уништување на огромните мрежи на криминални организации.

Истакнување на Филипините

Кина експлицитно покажува со прст кон Манила, велејќи дека таа е домаќин на огромен број онлајн казина кои се насочени кон Кина. Ова влијае на интересите на Кина и го поткопува нивниот финансиски надзор и безбедност. Владата бара од помалата нација да биде дел или да ги поддржи започнатите напори за сузбивање. Телекомуникациските или онлајн измамите и злосторствата за коцкање се тесно поврзани. Резултатот од тоа е жртвите да губат огромни суми пари. Ова е голема загриженост за кинеската влада, па оттука и причината зошто таа се обидува се што е можно да ги заштити своите граѓани од намамени во нелегални коцкарски активности.

Најнови вести

Револуционизирање на онлајн казина: мобилни игри, зголемени шанси, подобрена безбедност и 3D анимација
2023-11-24

Револуционизирање на онлајн казина: мобилни игри, зголемени шанси, подобрена безбедност и 3D анимација

Вести