Вести

August 15, 2022

Што значи Double Down во Блек Џек?

Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Блек Џек е класична игра со карти која е потпора во повеќето копнени и онлајн казина. Во оваа игра на маса, играчите се стремат кон магичниот број 21 без да се разбие. Блек Џек е исто така една од двете онлајн казино игри базирани на вештини, а другата е покер. Следствено, куќата или другите играчи често ќе ве варосуваат ако немате вештини да ја играте играта.

Што значи Double Down во Блек Џек?

Една од најуспешните блек џек стратегии е удвојувањето. Но, што е double down во блек џек? Кога играчите треба да ја користат оваа стратегија? Денес одговараме на овие прашања, па ајде да се нурнеме веднаш.

Што е Double Down во Блек Џек?

Како што навестува името, удвојувањето во блек џек е возбудлив потег што им овозможува на играчите да го удвојат својот анте облог за време на активна рака. За возврат, дотичниот играч добива дополнителна карта, а потоа мора да стои. Иако ова може да биде ризично ако се дели со мала карта, може да ја зголеми и вкупната исплата. 

Затоа во следниот дел се разгледува кога точно е совршеното време да се удвои во блек џек. Сè е за да се постигне правилен чин на балансирање помеѓу ризикување и играње безбедно. Затоа, продолжете да читате!

Кога да се удвои

Во блек џек, играчите можат да се удвојат само откако ќе им бидат поделени две карти. Ако тоа се случи, постојат три можности за двојно намалување што треба да ги искористите. Овие можности им овозможуваат на играчите да создадат подобра рака од дилерот без да пропаднат. (Разбивање е кога еден пар карти ќе погоди над 21)

3 можности за двојно намалување во Блек Џек:

Ситуација #1. Кога вкупниот број на вашата картичка е 11

Дали вашата рака е вкупно еднаква на 11? Тогаш ова е несомнено совршена можност да се удвои. Со вкупно 11 раце, шансите да добиете дополнителна карта што ќе постигне 21 или нешто поблиску до него се многу високи. Ако не го погодите Блек Џек, најмногу ќе добиете 20, 19 или 18, и со која било од овие раце, најверојатно ќе ја добиете играта. Значи, сè на сè, двојно надолу веднаш штом ќе имате вкупно 11. 

Ситуација #2. Кога имате меки 18, 17 или 16

Мека рака е збир на рака со кец на десетка и друга карта на врвот. На пример, мека рака од 17 може да има Ас + 2 + 4. Со други зборови, ас картите се бројат како 1 или 11. Меките раце се многу корисни бидејќи играчите можат соодветно да ги приспособат збирките на стрелките. 

Размислете за удвојување кога вашата рака покажува меко 16, 17 или 18. Но, немојте премногу брзо да го удвоите, освен ако картичката на дилерот со лицето нагоре е ниска (2 до 6). Секогаш запомнете дека кесот може да биде 1 или 11, во зависност од договорот со картата. 

Ситуација бр. 3. Кога вкупниот број на картички е тежок 10 или 9

Тврдите блек џек раце се токму спротивното од меките раце. Еве, имаш вкупно рака без кец. Затоа, овие раце не се толку флексибилни како меките раце, бидејќи не можете да искористите одредени ситуации. 

Но, ако се најдете со тешка 9 или 10, тогаш тоа е одлична можност да се удвоите. Сепак, отворената картичка на дилерот треба да биде 2 до 6. Работата е во тоа што дилерот ќе мора да погоди за да достигне 17, па може да се распадне. 

Кога да се избегне удвојување

До тука, треба да бидете желни да почнете да се удвојувате во блек џек. Па, држете ги коњите додека не научите да забележувате некои ситуации што треба да ги избегнете. Има некои блек џек ситуации каде играчите не смеат да се удвојат дури и под закана со пиштол. Тие вклучуваат:

Ситуација #1. Кога крупието има кец

Имањето Ас-картичка е возбудливо за блек џек играчите. Но, така е и за дилерот. Ако крупието покаже кец, шансите дефинитивно се во нивна корист да постигнат 21 со следната карта. Затоа, воздржете се од секое искушение да се удвоите. 

Ситуација #2. Кога ќе покажете нешто поголемо од 11

Ако вкупниот број на вашите раце е поголем од 11, вашите шанси да застанете на бистата се големи. За жал, повеќето играчи го занемаруваат овој момент поради возбудата на играта. Наместо да се удвојува со вкупно повеќе од 11 раце, удри и молете се крупието да се скрши. Блек Џек, како што знаете, е полн со изненадувања. 

Може ли да се удвои после удирање или разделување?

Удирањето и разделувањето се вообичаени стратегии во блек џек. Да се погоди значи да земеш дополнителна картичка додека не достигнеш или надминеш 21. Со други зборови, можеш да удриш онолку пати колку што сакаш. Од друга страна, гејмерите можат да поделат рака ако нивните први две карти имаат иста номинална вредност. Но, дали може да се удвои во овие сценарија?

Вообичаено, дилерот нема да дозволи играчите да се удвојат по ударот, бидејќи тоа неверојатно ќе го зголеми нивниот раб над куќата. Покрај тоа, повеќето казина не дозволуваат удвојување по разделувањето.

Заклучок

Блек Џек е игра полна со пресврти. За среќа, стратегијата за двојно намалување може да ви даде предност пред дилерот. Само совладајте ја уметноста кога да го користите. Но и со тоа, знајте дека куќниот раб секогаш победува. Затоа, не ги зголемувајте надежите. Ако штотуку го започнувате своето патување, обидувајќи се да разберете како да играте, препорачуваме понатамошни читања како на пр вообичаени блек џек грешки или како да се совпадне со дилерот во Блек Џек.

Најнови вести

Револуционизирање на онлајн казина: мобилни игри, зголемени шанси, подобрена безбедност и 3D анимација
2023-11-24

Револуционизирање на онлајн казина: мобилни игри, зголемени шанси, подобрена безбедност и 3D анимација

Вести