Вести

November 9, 2023

Empower Up: сеопфатна платформа за компании за игри за подобрување на еднаквоста, различноста и вклучувањето

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherPriya PatelResearcher

Време на читање: 3 минути

Empower Up: сеопфатна платформа за компании за игри за подобрување на еднаквоста, различноста и вклучувањето

Amicus, наградувана специјализирана агенција за регрутирање игри, и иницијативата #RaiseTheGame на Ukie ги здружија силите за да го лансираат Empower Up. Оваа сеопфатна платформа е дизајнирана да ги опреми компаниите за игри од сите големини со знаење, рамки, насоки и ресурси што им се потребни за воспоставување, подобрување или развивање на нивните политики, практики и процеси за еднаквост, различност и вклучување (EDI).

Поддршка на компании за игри на нивното патување EDI

Empower Up е погоден за сите компании за игри, без разлика каде се наоѓаат на нивното патување EDI. Платформата нуди воведен дел кој дава преглед на EDI и неговата важност. Исто така, опфаќа различни карактеристики на различноста и недоволно застапени групи, нудејќи специфични совети и насоки за секоја од нив.

Сржта на Empower Up е практична алатка за проверка на здравјето која им овозможува на компаниите за игри да го мери својот напредок на нивното патување EDI. Врз основа на резултатите, платформата ги насочува компаниите и поединците во одредени области каде што можат да најдат релевантни совети и акциони чекори за да продолжат напред.

Сеопфатен водич за EDI

Секцијата EDI Journey на Empower Up обезбедува сеопфатни информации и насоки за различни области, вклучувајќи:

 • Почеток
 • Културата на вашето работно место
 • Регрутирање и вработување
 • Развој и задржување на персоналот
 • Маркетинг и комуникации
 • Пристапност и застапеност
 • Активности и достапност
 • Правни барања

Ресурси и поддршка

Empower Up нуди и дел за ресурси што содржи инспиративни студии на случај од студиа кои веќе се истакнуваат во EDI, директориум на EDI организации и иницијативи и речник на термини. Платформата исто така ќе обезбедува редовни ажурирања за вести и настани.

Станете член на Empower Up

Студијата и поединците се охрабруваат да се пријават како членови на Empower Up за да добијат дополнителни бенефиции, вклучувајќи:

 • Полагање на здравствена проверка и зачувување на резултатите за следење на напредокот
 • Пристап до информативни студии на случај од други бизниси и организации со игри
 • Обележување написи во лична листа за читање
 • Ресурси што може да се преземат, како што се шаблони за документи и политики
 • Примање месечен билтен
 • ВИП покани за Empower Up настани

Непрофитна иницијатива

Empower Up е непрофитна платформа предводена од индустријата, развиена од Amiqus и #RaiseTheGame. Таа има за цел да ги поддржи компаниите за игри во ОК во нивните напори да го подобрат EDI.

Сведоштва

Лиз Принс, бизнис менаџер во Amiqus, ја изрази мотивацијата зад Empower Up, наведувајќи дека многу студија и вработени ја препознаваат важноста од создавање инклузивни и добредојдени организации, но честопати се борат да знаат од каде да почнат. Empower Up беше создаден за да одговори на оваа потреба преку обезбедување на централизирана платформа за активни чекори во областа на EDI.

Дом Шо, координатор за еднаквост, разновидност и вклучување за Ukie и менаџер на #RaiseTheGame, го пофали лансирањето на Empower Up и ја нагласи важноста на различноста и инклузивноста во индустријата за игри. Тој истакна дека Empower Up постои за да ги поттикне организациите и поединците во индустријата за игри во Обединетото Кралство да ги подобрат своите знаења и практики за EDI преку мерливи и акциони чекори.

Како заклучок, Empower Up е вредна платформа која им нуди на компаниите за игри алатки и ресурси што им се потребни за да ги подобрат нивните напори за еднаквост, различност и вклучување. Со пријавување како членови на Empower Up, студијата и поединците можат да пристапат до мноштво информации, студии на случај и поддршка за да поттикнат позитивни промени во индустријата.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
ThunderPick
Бонус $2.000

Најнови вести

Јаболкото на раздорот: Проверките за достапност во Обединетото Кралство го промешуваат тенџерето во секторот за коцкање
2024-05-03

Јаболкото на раздорот: Проверките за достапност во Обединетото Кралство го промешуваат тенџерето во секторот за коцкање

Вести