Вообичаени блек џек грешки кај почетниците

Блек Џек

2021-02-03

Онлајн блек џек е едно од најдобро платените казино игри да играш. Забавно е, едноставно за играње, а шансите се поволни. Но, за да извлечат нешто од играњето блек џек, гејмерите мора да користат совршена стратегија. Ако немате соодветен план, може да направите скапа грешка што може да го исцрпи вашиот субсидирам со отчукување на срцето. Значи, кои се најчестите блек џек грешки што треба да се избегнуваат во 2021 година? Ајде да дознаеме!

Вообичаени блек џек грешки кај почетниците

#1. Избор на маса со неповолни правила

Некои табели за блек џек имаат збир на правила што може да го отежнат да се добие победа. Затоа, пред да одите понатаму, изберете табела со најдобрите практики. Избегнувајте табели со исплати 6:5 и наместо тоа, одлучете се за табела со 3:2 или 15 долари за исплати за облози од 10 долари. Тоа е затоа што масата со исплата 6:5 има зголемена предност на куќата од 1,40%. Со други зборови, ќе добиете само 12 долари за облог од 10 долари. Сè на сè, проверете го центарот на табелата за да знаете дали нуди исплати 6:5 или 3:2.

#2. Почнувајќи со највисоките минимални облози

Пред да изберете седиште и маса, прво дознајте го минималниот облог. Ова е обично достапно од десната страна на дилерот. Значи, ако сте гринхорн, побарајте го најнискиот влог што е достапен. Вообичаено, повеќето блек џек игри нудат минимум облози од 10 до 15 долари, иако некои може да паднат и до 3 или 5 долари. Планот на играта е да започнете со тие ниски облози пред постепено да ги зголемувате вашите влогови.

#3. Покажување

Лесно е да се фатите во атмосферата и да се пофалите со вашата банка. Некои играчи удираат над својата тежина и прават глупави грешки само затоа што сакаат да се коцкаат. Иако онлајн блек џек е игра која може да се добие многу, запомнете зошто играте. Не правете грешка да ги импресионирате странците покрај вас, бидејќи на крајот може да изгубите сè за миг. Како што беше кажано претходно, одржувајте ги облозите на минимум ако сте почетник.

#4. Не удвојување

Да се знае кога да се удвои е интелигентен потег, особено ако има шанси следната картичка да ве притисне до 21. На пример, препорачливо е да ја користите алтернативата за удвојување ако вкупната рака е 11 и дилерот има разумни шанси за удирање на мека 17 рака. Ова правило важи за варијанти на блек џек кои го користат правилото S17. Удвојувањето може да биде победничка стратегија ако дилерот нема Аце. Значи, изберете го овој потег ако картичката на дилерот е 5 или 6, а вкупниот број на вашите раце е 9 или 10.

#5. Преземање осигурување во погрешно време

Повеќето онлајн казина Понудете им на играчите осигурување кога дилерот има Ас (10 во некои игри) како карта за надградба. Но, иако е утешно да се осигурате од Ас на дилерот, шансите дека неговата/нејзината рака е блек џек се околу 9:4. Значи, она што може да изгледа како неверојатна зделка може да испадне дека е трик за да се зголеми предноста на куќата. Сега знаете зошто ветераните играчи на блек џек ја игнорираат оваа опција.

#6. Се обидува да достигне 21

Досега, веќе мора да знаете дека победувањето на дилерот е сигурен начин за победа во блек џек. Сепак, повеќето играчи мислат дека мора да достигнат блиску до 21 за да ја завршат оваа мисија. Иако ова е точно до одреден степен, запомнете дека играте против дилерот наместо резултатот. На пример, ако имате 12, а долната карта на дилерот е 5, тој мора да извлече најмалку две карти за да добие тешка 17. За среќа, тие може да се распаднат поради многу комбинации на карти.

Заклучок

Вие сте обврзани да направите неколку скапи грешки кога играте блек џек онлајн. Сепак, научете од грешките, без разлика дали сте професионалец или почетник. Побарајте маса за блек џек со поволни правила, знајте кога да се удвоите, престанете да земате непотребно осигурување, меѓу другото. Но, што е најважно, играјте на доверливи и регулирани онлајн казина.

Најнови вести

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership
2022-09-24

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership

Новости