Како да направите блек џек обложување преку Интернет

Блек Џек

2022-03-06

Benard Maumo

Онлајн блек џек е класична игра на маса што никогаш нема да ја пропуштите во ниту едно онлајн казино. Оваа игра ги спротивставува играчите против дилерот бидејќи и двајцата имаат за цел 21. Но, повеќето блек џек играчи се премногу фиксирани со броење карти и други системи за обложување што забораваат на управувањето со блек џек банкротот. 

Како да направите блек џек обложување преку Интернет

Без работен субсидирам, може да се бакнете збогум на кој било онлајн казино блек џек успех. Но, имајте предвид дека управувањето со субсидирам е само да играте одговорно. Едноставно кажано, управувањето со банкроти е немоќно кога станува збор за намалување на работ на куќата. 

Што е блек џек субсидирам управување?

Две витални работи се важни за професионалните играчи на онлајн казино. Прво, тие мора да најдат добра игра, која блек џек ги штиклира сите кутии во овој случај. Потоа, тие ја пресметуваат сумата на пари што ќе ја користат во онлајн казиното. Значи, да се стави во појасна перспектива, банкротот за обложување е пари што се издвојува строго за коцкање. Менаџментот на банкроти, од друга страна, внимателно ги дели и управува со овие пари.

На пример, можете да одлучите да издвоите 500 долари за вашите неделни ескапади за коцкање. Но, за да избегнете дување на овие пари на една сесија, погрижете се да не се користат повеќе од 20% по сесија. Или, направете традиција да заминете веднаш штом додадете или изгубите одреден процент од вашата банка. Тоа е управување со субсидирам!

Ограничувања на маса и блек џек банкроти

Долгорочната визија поставува тактни онлајн блек џек играчи од просечните Џоус во казиното. Овие играчи знаат дека лошите вибрации може да се случат во секое време, што ќе ви го издува целиот буџет во тој процес. Затоа, за да не седат на студ, внимателно ги избираат границите на масата. Во блек џек обложување, ова во основа се однесува на максималните и минималните облози по рака.

Идејата е да се избере блек џек маса која дозволува дури и облог од 0,10 долари. Ако играте во казино во живо, сè помеѓу $1 и $10 е добро да се оди. Играњето на таква маса ви овозможува да ја прилагодите вашата игра, во зависност од ситуацијата. Сега размислете за ова; чини најмалку 20 долари за играње блек џек рака во повеќето казина во Лас Вегас. Но, можете да направите облог од 5 долари во казино во живо. Тоа е солидна причина да се игра онлајн.

„Злобниот“ раб на куќата

Сакале или не, куќниот раб е неопходно зло во онлајн блек џек и другите онлајн казина игри. Како таков, најважно е да се разбере и како функционира. Куќниот раб едноставно се однесува на математичката предност што блек џек играта и ја дава на куќата. Оваа предност гарантира дека куќата никогаш не губи без разлика дали ќе освоите рака или не.

На пример, ако блек џек игра има 2% куќен раб, тоа значи дека куќата добива 2 $ секој пат кога ќе направите облог од 100 $. Значи, практично кажано, работ на куќата ги достигнува вашите облози колку повеќе ги правите. Затоа некои обложувачки гуруа ги советуваат почетниците да си заминат веднаш штом забележат пристојна победа.

Дополнително, куќниот раб може да го направи или скрши банкротот на играчот. Тоа е затоа што овој математички процент може да ја одреди вашата часовна загуба, во зависност од вашиот стил на играње. На пример, да претпоставиме дека играте 100 раце на час, од кои секоја чини 20 долари. Ако се држите до примерот погоре, вашата часовна загуба ќе биде 100 раце x 20 $/рака x 2% работ на куќата = 40 долари. Значи, очигледно е дека поголемата предност на куќата резултира со позначајни загуби на час.

Проценете го вашиот стил на играње

Пред воопшто да помислите да креирате субсидирам за коцкање, знајте каков играч сте. Дали сте ризичен или конзервативен играч? Дали играте користејќи системи за обложување? Ова се неколку очигледни прашања на кои треба да одговори секој дисциплиниран играч. Очигледно, на играчите кои сакаат да преземаат огромни ризици ќе им треба поголем фонд. Но, иако загубите овде се болни, наградата може да биде потресна во повеќето случаи.

Што се однесува до вештината, блек џекот им овозможува на гејмерите да практикуваат стратегии за обложување за да го намалат работ на куќата. На пример, користете броење карти за да го предвидите исходот на следната рака. Оваа стратегија може да го намали работ на куќата на помалку од 0,50% ако правилно се користи. 

Друга стратегија за обложување која се покажа успешна е системот Martingale. Овде, играчите продолжуваат да ја удвојуваат големината на облогот по загубата додека не забележат победа и не го вратат изгубениот терен. Запомнете, сепак, дека оваа тактика за обложување функционира само на краток рок. Значи, играјте на маси со многу ниски граници за обложување за максимален успех.

Се работи за забава!

Одвојувањето пари за онлајн обложување блек џек е несомнено најодговорното нешто што треба да се направи. Но, да мислите дека ова може да ви помогне да победувате почесто е само сон. Секој натпревар на коцкање е главно за среќа отколку за стратегија. 

Фондот за обложување само ќе ве заштити од шоковите од студените губитнички серии, кои се сигурен облог. Значи, не жртвувајте забава за штедливо управување со субсидирам. Ако забележите добра ситуација, нема штета да бидете малку преамбициозни.

Најнови вести

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет
2022-09-27

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет

Новости