Објаснето - Дали Блек Џек е игра на среќа или вештина?

Блек Џек

2022-01-25

Ethan Tremblay

Блек Џек владее со светот на онлајн коцкање за вистински пари. Оваа класична игра со карти може да се пофали со едноставни правила за игра што дури и најзелените коцкари нема да имаат никакви проблеми да ги совладаат. И за да биде посочен, блек џекот има привлечно низок раб на куќата.

Објаснето - Дали Блек Џек е игра на среќа или вештина?

Но, сепак, повеќето играчи не можат да добијат рака за да ги спасат своите животи во оваа игра. Значи, што треба да направат играчите за да освојат блек џек онлајн коцкање? Дали се работи за вештина, како што тврдат повеќето луѓе? Оваа статија ја отпакува целата вистина.

Како функционира блек џек играта

Пред да нурнете подлабоко, од витално значење е да научите како да ја играте оваа игра со карти. На Блек Џек му требаат најмалку две позиции, првенствено дилерот и играчот. Како што сугерира нивното име, дилерот ги раздава картите на себе и на играчот. Главната цел на играта? Освојте 21 или приближете се што е можно повеќе без да пропаднете. Блек џек рака се добива ако играчот постигне 21 со првите две карти.

Вештината страна на блек џек

Во играта на блек џек, играчите мора да донесат повеќе одлуки кои ја менуваат играта. На минимум, тие мора да одлучат дали да удрат, да застанат или да удвојат, освен кога ќе им се додели природен блек џек. На пример, препорачливо е да застанете на нешто повеќе од 17 и да удирате кога држите 10 или 12-16. Дополнително, само двојно намалете кога вредноста на вашата рака е 10 или 11.

Броење на картички

Броењето карти е еден од најпрепорачливите блек џек совети за коцкање. Тоа во основа се однесува на математички систем каде играчите имаат корист од карти со висок ранг како кецови, К, К, Ј и 10. Спротивно на тоа, дилерите имаат корист од картичките со низок ранг како од 2 до 6. Кога играат блек џек на најдобрите онлајн казина, 9, 8 и 7 се неутрални картички.

Значи, како функционира броењето картички? Во секоја блек џек игра, бројот на картички со мала вредност во игра секогаш се совпаѓа со бројот на картички со висока вредност. Но, односот се менува по првата рунда за работа. Сега, паметните играчи знаат како да ги следат поделените карти. За возврат, тие можат правилно да го предвидат типот на картички оставени во чевелот.

Експертите за броење картички сугерираат дека ако првиот круг на делење има картички со мала вредност, следниот круг најверојатно ќе има картички со висока вредност. Интересно, вашите шанси за победа се зголемуваат ако картичките што остануваат на палубата се картички со висока вредност. Но, како што беше кажано претходно, дилерот не добива ништо од овие картички. Значи, постепено зголемувајте ги вашите облози за да го извлечете максимумот од картичките со висока вредност.

Страната на среќата на блек џек

Да бидам искрен, речиси е невозможно да се освои блек џек рака без малку среќа. Можете да ги совладате сите блек џек системи таму, но сепак да трпите болна серија на губитници. Работата е во тоа што дури и најискусните блек џек играчи не можат да бидат 100% сигурни за типот на поделени карти. Затоа, ќе ви треба малку среќа за да ја постигнете најдобрата можна комбинација на карти. 

Друга точка што не може да се нагласи доволно е дека освојувањето на блек џек рака е можно, иако куќата секогаш победува. Сè може да се случи на краток рок на која било коцкарска игра. Тоа е затоа што работ се однесува само на многу облози. На пример, во блек џек игра со 1% раб на куќата, ќе ви требаат најмалку 100 облози пред да почувствувате какво било влијание на нискиот раб на куќата.

Други совети за коцкање преку Интернет за блек џек

Освен броењето карти, многу други совети за блек џек можат да помогнат да се постигнат посакуваните резултати. Прво, настојувајте да ги научите основните стратегии за коцкање со блек џек за да бидете посилен играч. Запомнете дека донесувањето на тие многу важни одлуки за блек џек може да биде незгодна работа. Значи, набавете количка за стратегија за блек џек за да знаете кога да удрите, стоите или удвоите.

Исто така, мудро изберете ја табела за плаќање. Вообичаено, повеќето блек џек маси нудат исплати 3:2 и 6:5. Разликата помеѓу овие табели е едноставна. Во блек џек 3:2, добивате 3 долари за секој облог од 2 долари. Од друга страна, добивате 6 долари за секои 5 во табела за плаќање 6:5. Генерално, играта 3:2 има предност од 0,5% со оптимална стратегија, во споредба со 2% во табелата 6:5. Друга работа, разликата се зголемува со текот на времето.

Што е најважно, размислете за играње со бонуси за блек џек. Со овие стимулации, можете бесплатно да ги играте повеќето онлајн казино игри. Ова ви дава повеќе време за играње, зголемувајќи ги вашите шанси за победа во процесот. Покрај тоа, повеќе време за игра значи само повеќе искуство во играњето и учење поефективни системи за игра. Само не заборавајте да ги прочитате одредбите и условите за бонусот за блек џек.

Заклучок

Од дискусијата погоре, безбедно е да се заклучи дека блек џекот е игра заснована на вештини и на среќа. Играњето со оптимална стратегија и изборот на вистинската маса може да ја намали предноста на куќата на 0,5% или помалку. Но, исто како и со секоја друга коцкарска активност, среќата игра значајна улога во исходот на играта. Ова ѝ дава на играта уникатна природа.

Најнови вести

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership
2022-09-24

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership

Новости