Како да играте видео покер: Целосен водич за почетници

Видео Покер

2021-09-09

Ethan Tremblay

Видео покер е покер игра со фиксни шанси заснована на извлекување со пет карти што може да се игра во онлајн казина или на терминали кои изгледаат како автомати во вистинските казина. Видео покер понекогаш е познат како покер слотови. Сепак, тој се разликува од слотови на еден важен начин. За разлика од слотовите, видео покерот бара вештина, бидејќи бара да ја играте раката што ви е дадена на најдобар можен начин според рангирањето на покерската рака.

Како да играте видео покер: Целосен водич за почетници

Водич за почетници да играат видео покер

Видео покер е едноставна игра за играње. Иако постојат многу различни типови на видео покер, сите тие имаат едно нешто заедничко: сите тие се засноваат на истата механика за извлекување покер со пет карти.

И покрај фактот дека има многу варијации, сите од нив го следат истиот процес на играње. Играчите ја започнуваат играта со ставање на нивните посакувани влогови. Ако се работи за копнена видео покер игра, тие можат да го поништат својот облог со депонирање паричка. Тие ќе изберат паричка или готовина со кликнување на екранот на играта ако се работи за онлајн видео покер игра.

Откако ќе го стават својот облог, тие ќе го притиснат копчето „Дел“. После тоа, ќе им биде поделена покер рака со пет карти. Играчите ќе ги испитаат овие картички пред да одлучат кои сакаат да ги задржат, а кои да ги отфрлат или преклопат. Тие можат да изберат кои картички сакаат да ги држат со кликнување на картичките или на опцијата „Задржи“ под секоја картичка. Откако ќе го направат својот избор, тие ќе кликнат на „Нацртај“. Потоа ќе им бидат поделени карти за замена за картите што ги немале, што ќе резултира со покер рака со 5 карти. Играчите потоа ќе бидат платени според табелата за плаќање на играта и облогот што го направиле на почетокот.

Значењето на табелата за плаќање во видео покер

Пред да обложите пари на слотови, проверете ја табела за плаќање, а истото важи и за видео покер, каде наградите за различни раце може многу да варираат од игра до игра. Кога станува збор за плаќања, видео покер игрите се поделени во две категории: целосна плата и кратка плата. Машините со целосна плата имаат просечен процент на RTP (враќање до играч) над 99 проценти.

Правила за видео покер играта

Достапни се различни видови видео покер.

Како што беше кажано претходно, постојат бројни варијанти на видео покер слотови. Следниве се четири од најпопуларните онлајн казино игри:

Подобро или дигалки

Најпопуларната варијација на видео покер, Jacks or Better, е именувана поради фактот што минималната победничка рака е пар дигалки или подобро.

Диви сопки

Двајца се диви во оваа верзија на видео покер, што значи дека кога ќе се појават во рака, тие можат да заменат која било друга картичка, што потенцијално ќе ви овозможи да изградите подобра рака.

Бонус покер

Бонус покер се базира на Jacks or Better и плаќа бонус за четворица од еден вид.

Двојни бонуси

Уште една игра во стилот Jacks or Better, овој пат со бонус за четири асови.

Кога имате избор на подароци за избор, видео покер игрите стануваат значително попријатни. Овие бесплатни понуди ги обезбедуваат покер-страниците со цел да се зајакне тековната врска со постоечките клиенти и да се привлечат нови играчи. Внимавајте на наградната структура на вашиот покер сајт за да знаете во што се впуштате.

Најнови вести

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership
2022-09-24

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership

Новости