Најинтересните математички факти за видео покерот што треба да ги знаете

Видео Покер

2021-09-17

Ethan Tremblay

Бидејќи сè за видео покер е математичка пресметка или загатка, тоа е една од моите омилени казино игри. Разбирам како работат машините и како да ги откријам игрите кои обезбедуваат најдобар математички принос. Знам и како да користам аритметика кога ја играм играта за да го максимизирам приносот. И вие, исто така, можете да го научите сето ова за да станете успешен играч на видео покер.

Најинтересните математички факти за видео покерот што треба да ги знаете

Казино куќа раб и картички базен

Збир на карти, обично 52 или 53 од конвенционален шпил карти за играње, се користат во машините за видео покер. Оние кои играат со 53 карти користат конвенционален шпил од 52 карти со џокер. Дури и ако основната игра е иста, машините за видео покер имаат табели за плаќање, а табелите за плаќање може да бидат различни.

Овие две точки се клучни за запомнување од различни причини. Првата и најзначајната причина е тоа што ќе бидете свесни за картичките што се користат. Знаењето кои карти се користат ви помага да ја одредите најдобрата игра за која било почетна рака што може да ви биде поделена.

Jacks or Better се игра со истиот шпил со 52 карти на кој сте навикнати, поделени во четири одела. За секоја игра се користи една палуба, а вие започнувате со пет карти. Вие избирате која од петте карти сакате да ја задржите и која сакате да ја фрлите, а отфрлените се заменуваат со свежи картички од истата палуба. Вака ќе завршиш со последната рака. Вие исто така добивате ако имате рака што е наведена на табелата за плаќање.

Облози на пет монети

Еден од најдобрата казино игра техники е да се обложите што е можно помалку. Сепак, повеќето видео покер игри содржат табели за плаќање што го прават попрофитабилно да се обложуваат пет монети наместо четири или помалку. Секоја друга линија во табелата за плаќање се однесува на облог од пет монети, но дополнителната награда што ја добивате кога ќе постигнете кралски флеш е доволна за обложувањето пет монети да биде најдобра опција.

Треба или да избегнувате да играте или да најдете машина со помала големина на монети ако немате доволно пари да ризикувате пет монети. На интернет, можете да лоцирате машини со добри табели за плати кои користат големина на никел монета, со што облогот од пет монети е само 25 центи.

Математика за прогресивен видео покер

Речиси секоја видео покер игра има предност, дури и ако ги знаете сите шанси и користите стратешка картичка. Ова покажува дека ако играте доволно долго, на крајот ќе изгубите. Иако имаше неколку видео покер игри што можеше да ги победите со текот на годините, овие можности повеќе не се достапни.

Кога ќе наидете на машина за видео покер со прогресивен џекпот, направете истражување за да ја одредите оптималната стратегија и домашната предност врз основа на тековната сума на џекпот. Сè што треба да направите сега е да го гледате џекпотот за да видите кога треба да започнете да играте откако ќе одредите колку високо треба да се искачите за да ги свртите шансите во ваша корист.

Стратегија за видео покер

Видовте во претходниот дел колку може да ве чини да играте видео покер на машина со лоша табела за плаќање. Во примерот беа користени два различни проценти за враќање. Ја сфативте и важноста да се игра на машини со силни табели за плати.

Најнови вести

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership
2022-09-24

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership

Новости