Водич за почетници за блеф во покер

Покер

2021-03-31

Eddy Cheung

Конечно ја добивате совршената маса за покер и отворате рака. Вашиот противник потоа подига облог и парите се фрлаат надолу. Големи пари, поточно! Иако ова може да изгледа премногу добро за да биде вистина, можеби ќе почнете да се прашувате дали вашиот противник блефира. Блефирањето во покер често е ризична стратегија што може да исплати многу време ако добро се практикува. Значи, подолу е водич кој ќе ви помогне да блефирате покер и зголемете ги шансите да освоите рака.

Водич за почетници за блеф во покер

Што е блефирање во покер?

Без разлика дали играте покер во онлајн казино или копнена поставка, секогаш ќе внимавате да ги зголемите вашите шанси. Во суштина, блефирањето е каква било измама во која покер играчот се вклучува за да победи. Ова може да направи силната рака да изгледа слаба или меката рака да изгледа силна. Главната цел на блефирањето е да воведе преклоп во играта од страна на играчот кој ја држи подобрата рака.

Со тоа, постојат два главни типа на покер блеф. Тие вклучуваат:

  • Чист блеф – Некогаш наречен блеф-ладен блеф, чистиот блеф е подигнување или облог што вклучува инфериорна рака. Во повеќето случаи, раката има мали или нула шанси да се подобри. Играчите кои практикуваат ваков тип на покер блеф веруваат дека можат да победат само ако сите други играчи се преклопат. Дефинитивно ви треба убедливо покер лице за да го направите тоа!

  • Полублеф – Во полублеф, имате поголеми шанси за победа секогаш кога ќе добиете повик. Овој блеф е најдобар во игри со неколку обложувачки рунди каде што инфериорната рака може да се подобри во следното коло. Општо земено, играч со полу-блеф може да го зграпчи садот само ако сите противници веднаш се преклопат. Некој спомна брзи блефови - ова е веројатно најпопуларниот вид на блефирање во покерот. Овде, никој на маса нема значителна инвестиција во тенџерето. Затоа, шансите се дека повеќето обложувачи ќе се преклопат секогаш кога ќе пристигне голем облог. Со брз блеф, можете да ја зграпчите наградата.

    Како ефикасно да се блефира во покер

    Пред сè, треба да го изберете совршениот момент за блефирање. Самоубиствено е да се блефира во раните фази на играта, кога многу акција е во тек. Одлично време за блефирање е кога сте во доцна позиција, бидејќи во овој момент се случува малку акција. Исто така, блефирајте само кога е потребно, а вие сте сигурни дека вашиот противник може да се преклопи.

За новите играчи, никогаш не блефирајте кога знаете дека влогот е превисок. Иако може да изгледа примамливо да се користи овој трик за да се дофати тој голем сад, секогаш е поефективно да се блефира секогаш кога влогот е помал. Во ова сценарио, вашиот противник е поверојатно да се преклопи. Исто така, нема да изгубите многу кога ќе се повика вашиот блеф. Накратко, помалите облози можат да бидат поубедливи за вашите противници.

Друг критичен, но многу потценет фактор е сликата на вашата маса. Без разлика дали играте покер, блек џек, бакара или која било друга игра на маса, сликата на вашата маса е критична. Тоа е затоа што вашето блефирање е повеќе или помалку веројатно да успее со начинот на кој другите луѓе на масата го перцепираат вашиот изглед. Така, блефирајте само кога сте сигурни дека вашата игра е цврста и агресивна, бидејќи другите играчи имаат поголема веројатност да веруваат во вашиот блеф.

Заклучок

Повеќето обложувачи не знаат како ефективно да блефираат во покер. За да бидете мајсторски блефер, мора прво да ги убедите другите играчи за вашите вештини за играње. Исто така, изведете го овој трик само кога сметате дека е потребно. Но, пред сè, блеф во регулираните онлајн казина бидејќи тие веројатно ќе бидат поблаги кон блефирањето. Запомнете, блефирањето во покер не гарантира успех, исто како и секоја друга стратегија за коцкање.

Најнови вести

Уругвај се приближува до легализација на онлајн казина
2022-09-17

Уругвај се приближува до легализација на онлајн казина

Новости