Животни лекции покер применливи во реални ситуации

Покер

2022-02-26

Benard Maumo

Животот е често игра на ризици. Мора да се проценат ситуациите, да се донесуваат информирани одлуки и да се одржува конзистентност за да се намали. Всушност, никој нема да ве научи на сите овие работи бидејќи се е за учење од грешките. Но, ако сакате да играте офлајн или онлајн покер, ги има многу покер животни лекции да аплицираат. Значи, за да го скратиме, еве неколку основни животни вештини што треба да ги добиете од играњето покер.

Животни лекции покер применливи во реални ситуации

Лекција бр. 1. Трпението се исплати

Едно е сигурно; повеќето казино играчи се плашат од играње онлајн казино покер. Наместо тоа, ги привлекуваат оние измамнички сјајни автомати и рулет. Почетниците тврдат дека покерот е премногу предизвикувачки за совладување во споредба со игрите со среќа, каде играчите само удираат „спин“ и го чекаат исходот.

За нивна одбрана, сепак, специфичен сет на вештини е неопходен за да се намали во незгодниот покер свет. Ова е точно без разлика дали се игра во казина од тули или малтер или врвни онлајн казина. Но, ако сте доволно трпеливи за да ги природата на вашите вештини, ќе почнете да освојувате повеќе покер раце отколку да се врти на автомат. Забележете дека е потребно многу време и вежбање за да се биде главен покер играч. Животната лекција? Трпението и посветеноста се неопходни во животот.

Лекција бр. 2. Дисциплина и фокусирање

За разлика од игрите на среќа, покер играчите мора да бидат дисциплинирани на масата и да се фокусираат само на акцијата. Играчите мора да се погрижат да ја играат секоја рака оптимално и да ја следат секоја карта кога ќе се дели. И бидејќи немате контрола врз тоа како се издаваат картичките, не трошете ментална енергија над тоа.

Истото важи и за ситуации од реалниот живот. Животот ќе ви донесе повеќе предизвици кои често не можете да ги контролирате. Затоа, наместо да играте игри со обвинување, фокусирајте се на изнаоѓање начин да се извлечете од ситуацијата. На пример, не седете и плачете откако ќе ја изгубите работата. Стани и најди друг!

Лекција бр. 3. Донесувајте храбри одлуки

Веројатно сте налетале на оние пасивни играчи на покер кои се плашат да донесат ризични одлуки. Додека тоа понекогаш функционира, таквите играчи на крајот губат повеќе отколку што победуваат. Секако, нивните загуби не се толку големи. Но, на крајот, нивниот субсидирам ќе потрае. 

Дополнително, смелите покер играчи обично ќе го активираат садот од 100.000 долари, што конзервативните играчи не можат. Животната лекција овде е дека луѓето кои не преземаат пресметани и смели ризици секогаш губат. Се сеќавате на изреката дека богатството ги фаворизира храбрите? 

Лекција бр. 4. Блефирањето функционира, но не секогаш

Блефирањето е вообичаен термин кога се игра покер во копнените казина. Тоа значи камуфлирање на слаба рака за да изгледа силно и обратно. За возврат, другите играчи на масата може да се чувствуваат исплашени од вашите потези и да се преклопат. Но, тоа не секогаш функционира кога играте против искусни професионалци кои лесно можат да ги прочитаат вашите постапки.

Истото важи и во животот. Иако некои го лажираат додека не го направат, ова само ќе им наштети на долг рок. Можете да продолжите да го импресионирате целиот свет со раскошен начин на живот, но страдате во тишина. Затоа, не прикажувајте лажен лик само за односи со јавноста. Мајка ти или партнерот веројатно ќе знаат дека лажираш!

Лекција бр. 5. Управувањето со банкроти е критично

Прво, оваа точка ги пресекува сите активности на коцкање, вклучително и спортското обложување. Во онлајн покер, работите често одат на југ, а играчите губат многу средства. Значи, за ефикасно да се апсорбираат шоковите од губењето, создавањето буџет за коцкање е најважно. Поделете го на помали дневни, неделни, па дури и месечни единици за коцкање.

Слично на тоа, животот е сè за управување со финансиите. Можно е да се занесете за време на денот на исплата и да дувате половина од вашата плата при импулсно купување. Затоа, буџетирајте ги вашите средства и купувајте само она што ви треба. Не купувајте елегантно Ферари со целата своја животна заштеда кога знаете дека болничкото осигурување и другите сметки не се подмирени.

Лекција бр. 6. Секогаш учи

Учењето е континуиран процес во онлајн казино покер. Дури и најодликуваните играчи обично се наоѓаат во лепливи сценарија каде што мора да најдат брзо решение. На пример, „рибата“ на масата може брзо да ги привлече оние преценетите професионалци, оставајќи ги во шок.

Животот е полн со изненадувања, понекогаш од најмалку очекуваниот извор. Но, до сега треба да знаете дека решението никогаш не е далеку. Вообичаено е наставникот да научи нешто или четири од својот ученик. Значи, како заклучок, секогаш бидете внимателни и слушајте. 

Заклучок

Покерот дефинитивно не е вашата вообичаена казино игра. Ова го докажува Џон фон Нојман, американски математичар и компјутерски научник, кој применил блеф покер во политиката, војувањето, психологијата и другите области на студии. 

Но, добрата работа е што не ви треба голем буџет и библиотека за да ги примените овие животни лекции покер. Едноставно направете повеќе пресметани потези, научете ги туѓите однесувања и имајте буџет за сè. Генерално, има повеќе во покерот од победа и губење.

Најнови вести

Уругвај се приближува до легализација на онлајн казина
2022-09-17

Уругвај се приближува до легализација на онлајн казина

Новости