Логика против. Интуиција - Освојување рака во онлајн покер

Покер

2021-10-01

Benard Maumo

Онлајн покер е една од оние казино игри каде вештината триумфира над среќата. Во покерот, важно е совладувањето на основните стратегии, како што се одбраната на голема слепа, преклоп или млитава.

Логика против. Интуиција - Освојување рака во онлајн покер

Сепак, стручните играчи ќе ви кажат дека покерот повлекува повеќе од заедничка логика. За да успеете, треба да се потпрете и на вашата интуиција или чувство на стомакот. Продолжете да читате за да дознаете повеќе за потпирање на интуиција или чувство додека играте покер на најдобрите покер сајтови.

Како покер интуицијата и математиката влијаат на играта

Ако играчот ја чеша главата додека блефира, следниот пат кога ќе го повторат дејството значи дека повторно блефираат. Ова е одличен пример за користење покер интуиција за размислување и донесување одлуки на маса.

Повеќето играчи на покер кои се потпираат на својата интуиција не зборуваат за математичките проблеми на играта. Наместо тоа, тие донесуваат одлуки врз основа на она што им го кажуваат нивните инстинкти. Како такви, овие играчи можат брзо да ги проучуваат постапките на нивните противници и да ги знаат нивните следни потези без претерано да ги анализираат работите.

Од друга страна, играчите кои се потпираат на логика или математика додека се на маса за покер, целосно ја отфрлаат идејата за „интуиција“. Наместо тоа, овие играчи веруваат дека за освојување на покер рака потребни се сложени математички пресметки за да се знаат вашите следни потези.

Зошто постарите играчи на покер се потпираат на интуиција

Ако посетите кој било казино, најчесто ќе најдете интуитивни покер играчи со нешто заедничко; возраста. Интересно е што овие играчи никогаш не играле покер секое онлајн казино. Но, за нивна одбрана, повеќето од нив уживаа во нивната „златна“ ера на коцкање во копнените казина.

Постарите играчи на казино веруваат дека интуицијата може многу да се награди кога играат покер. Кога започнаа со играта, немаше блогови или канали на YouTube за да ги водат на логика и математика. Идејата за освојување рака преку Интернет и следење на резултатите беше незамислива тогаш.

Накратко, модерните онлајн покер играчи имаат среќа затоа што не треба повеќе да се потпираат на интуицијата. Интернетот е богат со сите потребни ресурси за да го намалите во сложената игра со карти. Дури и побрзо ќе стекнете искуство додека играте користејќи логика. На крајот на краиштата, повеќето онлајн верзии ви дозволуваат да играте на повеќе маси истовремено.

Комбинирање на математика и чувство на стомакот на масата

Логично гледано, не можете да победите на ниту едно обложувачко поле без добро разбирање на аналитичките вештини. Но, тоа не значи дека сентименталните играчи се преценети. Напротив, веројатно ќе изгубите рака играјќи против овие играчи отколку со логични играчи.

Да претпоставиме дека се придружувате на натпреварот Тритон покер со најмногу 20 тркачи, повеќето со солидни педигре. Во тој случај, влегувањето во мешавината и изборот на победник може да биде предизвик за почетник. Затоа, најдобриот начин е да се филтрирате низ имињата за да се изберат најдобрите. Потоа, можете да започнете со анализа на статистиката како што е неодамнешниот формулар за да го изберете најсилниот тркач.

Слично на тоа, онлајн покер играчот може да користи стереотипни идеи за да ги филтрира играчите. На пример, можете да претпоставите дека аватарот на играчот укажува на нивната агресивност. Потоа, искористете ги овие информации за да ги тестирате и да ги знаете вашите следни потези ако играчот не е толку агресивен. Генерално, комбинирањето на логиката и интуицијата во покерот може да отклучи свет полн со можности.

Логика или интуиција: што е најдобро?

Повремено, ќе наидете на сентиментални покер играчи кои ги отфрлаат логичните играчи. Некои дури ќе се налутат на играчите кои користат математика и логика на масата. Овие тешки луѓе ќе ги најдете на социјалните мрежи доста често.

Но, тука е вистината; подобро е да бидете сигурни во она што го правите на покер маса отколку да живеете во свет на фантазии. Ќе ве интересира да знаете дека покер играчите ориентирани кон математика успеваат повеќе од интуитивните играчи. Затоа, размислете логично за да уживате во повеќе победи на онлајн покер на долг рок.

Најнови вести

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership
2022-09-24

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership

Новости