Онлајн покер - основни вештини

Покер

2020-12-09

покер е кој било број на картичка игри каде играчите вложуваат пари во која рака е најдобра според нејзините правила. Покерот како игра постои од 20 век и до денес сè уште е една од најиграните онлајн игри во светот, што го прави задолжителна онлајн казина.

Онлајн покер - основни вештини

Како започнува играта покер

Покер игрите започнуваат кога еден или повеќе играчи на покер ќе се обложуваат на сила, инаку познат како слеп или анте. Секој играч учесник во играта на покер се обложува според рангот за кој верува дека неговата рака вреди во споредба со другите играчи.

Секој играч учесник се очекува да се совпадне со претходниот облог и ако не го стори тоа ќе резултира со губење на облогот и сето дополнително учество во раката. Секој играч што одговара на облогот може да одлучи да го зголеми облогот. Облозите завршуваат кога сите играчи или ќе го повикаат последниот облог или ќе немаат пари за повторно играње.

Тактики да заработите малку со играње покер онлајн како почетник

Многу дебитанти секојдневно влегуваат во онлајн покер игра за да заработат пари и да ја подмират сметката, но за да заработат онлајн како почетник, постојат некои основни правила кои играчот мора да ги знае и да биде свесен. Препорачливо е почетниците во онлајн покер да играат со готовина со ниски влогови.

Онлајн покер играчите треба да имаат стратегија што треба да ја следат ако сакаат да заработат од покер онлајн. За да заработите од онлајн покер како почетник, треба да бидете дисциплинирани, вредни, да ја имате вистинската стратегија што работи за вас, да се плаќате, да се контролирате со навалување меѓу другото.

Преглед на работната стратегија за онлајн покер играч

 • Играјте игри со готовина со ниски влогови: За да бидат успешни и да заработат онлајн играјќи покер, играчите особено почетниците треба да се радуваат да играат каде што можат да се обложуваат со минимална сума и да гледаат како нивниот профит постојано расте.

 • Играње NL10 или NL25: За почетниците да заработат повеќе играјќи покер онлајн, играчот мора да биде подготвен да преземе одреден ризик со тоа што ќе вложи повеќе пари во сега многу конкурентната игра. Постојаните играчи уживаат во Rakeback од онлајн покер брендови. Речиси сите покер брендови на интернет сега нудат Rakeback како форма на поттик/бонус во готовина за да ги наведат играчите да се држат до нивните брендови.

 • Играње цврста и агресивна стратегија: Најдобрата и препорачлива ознака што ја применуваат успешните покер играчи кои заработиле пари играјќи ја играта се нарекува „TAG“. TAG значи цврста и агресивна стратегија. Ознаката е најдобрата стратегија што треба да се користи за онлајн покер играчите да заработат пристојни пари кога играат игри со готовина со микро влогови.

  Успешна стратегија во покер

  Ознака во покер значи три важни работи кои се:

 • Онлајн покер играчите треба да бидат многу селективни за тоа која рака ќе ја изберете да играте.

 • За да имаат работна стратегија, играчите на покер треба да внимаваат на нивните позиции на покер масата кога е време да одлучат која рака да ја играат.

 • Играчите на онлајн покер треба да бидат подготвени да ги играат своите раце агресивно по падот. Покерот понекогаш е сличен на шахот, бидејќи играчите кои можат да ги направат вистинските потези кога се појавуваат можности, веројатно ќе заработат пристојни пари од онлајн покер. За да бидете успешни како играч на покер, мора да бидете подготвени да се придржувате до вашата стратегија дури и кога таа не ви дава посакувани резултати со денови, а понекогаш и неколку недели, бидејќи можеби нема да биде 100% цело време.

  Забележување на масата со риба на нив

  За да заработи добри пари онлајн играјќи покер, играчот треба да може да ја забележи најдобрата маса. Кога влогот е мал, онлајн покерите лесно можат да се извлечат со играње на која било маса, но штом границата ќе се зголеми, нема да има риба на вашата маса, затоа сте избрале погрешна маса.

Почетниците кои сакаат да заработат од играње покер треба да бидат подготвени да стават смена за да привлечат некои средни и просечни играчи на неговата маса и потоа да ги победат за да освојат повеќе.

Други начини за заработка од онлајн покер, освен од игра со готовина

Кога станува збор за заработка од покер, играта со готовина е секогаш прва на масата, но има и други начини на кои покер играчите можат да заработат пари од играта онлајн.

 • Турнир со повеќе маси: За да победите на турнир со повеќе маси (MTT) како играч на онлајн покер, сепак ви требаат горенаведените тактики со низок удел во готовина, јасни планови и работна стратегија.
 • Седи и оди: онлајн покер играчите исто така заработуваат играјќи Sit and Gos и за да победите во sit and Gos, сепак треба да примените готовина со низок влог и други стратегии кои ќе ви ги помогнат шансите за победа.

Најнови вести

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет
2022-09-27

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет

Новости