Естонска организација за далечинско коцкање

Во Естонија, естонската организација за далечинско коцкање е одговорна за регулирање и на копнените и на онлајн казината. Постои законска регулатива која ги регулира институциите за коцкање и казината мора да бидат во согласност со законодавството.

Тие прво треба да добијат лиценца за дејност, а потоа да го следат тоа со успешно барање за дозвола за работа. Коцкањето преку Интернет е легално во Естонија и тоа е од 2010 година. Во 2011 година, казината во други земји стана возможно да аплицираат за лиценца и дозвола за работа во Естонија.

Естонска организација за далечинско коцкање
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherPriya PatelResearcher

Онлајн казина лиценцирани од EORG

EORG се покажа како популарна лиценца. Сега има голем број компании кои можат легално да работат во Естонија за да обезбедат онлајн казино услуги. Оние кои се обидуваат да работат без таков ќе бидат ограничени од давателите на интернет услуги.

Кога првпат беа воспоставени лиценците, беа издадени само осум. Владата и давателите на интернет услуги имаат повеќе од 800 различни страници на црната листа поради непочитување на процесот или усогласеност со законодавството за коцкање.

Деталниот процес значи дека секоја компанија што нуди онлајн казино услуги е проверена и е предмет на дополнителни проверки кога и кога е потребно. Дозволите за работа за онлајн казина може да се издаваат на 20 години, во зависност од видот на игрите што ги нудат. Компанијата исто така може да аплицира за дозвола за повеќе од една локација на истиот формулар.

Аплицирање за лиценца со EORG

Онлајн казина мора да исполнуваат одредени критериуми за да ги добијат лиценците. Тие треба да бидат способни да нудат и слот-игри и традиционални игри на маса во казино. Не е наведен бројот на овие што треба да ги имаат, иако се работи за копнени казина.

Откако ќе се потврди лиценцата за дејност, компанијата влегува во следната фаза, а тоа е барање за дозвола за работа. Дозволата ќе прецизира каде и како компанијата може да нуди услуги за коцкање, а тие треба да почекаат за тоа пред да почнат да тргуваат.

Лиценцата за дејност и дозволата за работа

Лиценцата за дејност е потврда дека компанијата има право да аплицира за дозвола. Нема краен датум на лиценцата за активност, но на компанијата ќе и треба по еден за секој тип на коцкарска игра што сака да ја обезбеди.

Компаниите на кои им е доделена лиценца за активност во друга земја на Европската унија немаат автоматско право да ја користат во Естонија. Секој оператор на онлајн казино во Естонија ќе треба да се погрижи доколку некој од деталите содржани во лиценцата за активност се промени, тогаш треба да го извести Естонскиот даночен и царински одбор.

Дозволата значи дека компанијата може да започне со работа на или од адресата наведена во дозволата. За да се достигне оваа точка, процесот на аплицирање мора да биде завршен, а соодветната такса мора да се плати на владата. Таксата треба да се плати пред да се поднесе барањето за лиценца за дејност. Може да потрае и до шест месеци за да се донесе одлука за лиценца за дејност.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)