Ministry of Finance of the Republic of Belarus

Во Белорусија, лиценците за управување со онлајн казино се одобрени од Министерството за финансии на Република Белорусија. Ова е внимателно регулирана индустрија во Белорусија. Не сите коцкање се одобрени или легални, но луѓето од Белорусија можат да посетуваат казина од тули и малтер, да ставаат спортски облози преку Интернет и да учествуваат во онлајн казино игри. Интернет-страниците за спортско обложување и казино станаа легални дури во 2019 година, а Министерството за финансии на Република Белорусија издаде голем број лиценци на компании кои сакаат да работат со такви страници.

Ministry of Finance of the Republic of Belarus
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherPriya PatelResearcher

Онлајн казина лиценцирани од Министерството за финансии на Република Белорусија

На онлајн казина, кои се одобрени, нивните системи беа темелно тестирани од властите и овие проверки продолжуваат во текот на траењето на лиценцата. Центарот за мониторинг на бизнисот за коцкање игра клучна улога во овој процес. Сите оператори со коцкање се обврзани да соработуваат со центарот и ќе треба да бидат регистрирани сите податоци за играчите и финансиските трансакции. Постои строг процес за одобрување на онлајн казина за нивната лиценца и компаниите мора да се придржуваат до ова, во спротивно не можат легално да тргуваат.

Едно од ограничувањата за онлајн казината е употребата на криптовалути. Ова сè уште не е легално во Белорусија, иако на луѓето им е дозволено да тргуваат со криптовалути.

Досега, голем број онлајн казина можеа да добијат лиценца за онлајн коцкање. Властите, иако се прилично строги со нивните регулативи, признаваат дека ова е добар извор на приход за нив и сакаат да ја поттикнат индустријата да се развива понатаму. Ограничувањата се насочени кон компании кои се веќе основани во Белорусија, така што не е можно странските компании да поднесат апликација и потоа да започнат со трговија таму.

За лиценците понудени од Министерството за финансии на Република Белорусија

Има низа чекори што ќе треба да ги преземе една компанија за да и се издаде лиценца за работа со онлајн казино или сајт за спортско обложување. Компанијата прво ќе треба да биде регистрирана во Белорусија за да аплицира. Тие мора да имаат безбедносен депозит од најмалку 1 милион американски долари и мора да имаат систем што ќе овозможи идентификација на сите корисници на дотичните веб-локации. Компаниите мора да работат со копнена услуга за коцкање пред да можат да понудат онлајн услуга и им требаат минимум две години во индустријата за да се квалификуваат за лиценцата.

Белоруските даночни власти, исто така, треба да имаат пристап до евиденцијата на страницата за да го следат прометот. Едно од ограничувањата на страницата што нуди услуги за коцкање онлајн во Белорусија е барањето да се плати данок на доход од 4% на добивките. Ова е наплата за казиното и во некои случаи, компаниите не продолжија со својата апликација бидејќи трошоците се превисоки. Апликантите за лиценци ќе треба да исполнат одредени услови за банкарска сметка и да платат такси до Министерството како дел од процесот на аплицирање. Одобрувањето може да потрае неколку месеци.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)